Dragonborn Sezon 5 [Zasady i rekrutacja]

Wieśniacy:

Strażnik x2 - może ochronić daną osobę. Użycie raz na dzień.

Jasnowidz - prześwietla osobę. Dostaje inf o klasie. Raz na 3 dni (np Użyje w pon. może dopiero w czw)

Szkolony strażnik - ma 30% szansy na zabicie jednego z zabójców podczas obrony.

Oświecony - raz na 3 dni może wskrzesić jedną osobę. 1-5 osoba jest zdrowa i w pełni funkcjonalna. 6-10 osoba jest jak roślina. Ledwo może mówić, co dopiero myśleć (brak udziału w głosowaniach)

Strzelec x2 - raz na dwa dni oddaję strzał w osobę. 1-8 trafia. 9-10 strzała zostaje odbita magiczną mocą niewiadomego pochodzenia. Ginie strzelec.

Rzemieślnik - Codziennie może stworzyć część maszyny zdolnej do dwukrotnego wskrzeszenia LUB zabójstwa. Maszyna ma 5 części. Niszczy się po użyciu.

Zabójcy:

Cień - dwa razy na grę, w odstępie co najmniej dwóch dni może zabić osobę bezszelestnie. Osoba martwa dostaje na pw: "jesteś trupem." Nie podaje inf. co do klasy nikomu oprócz Cienia. Jednak Sędzia może ujawnić klasę.

"Polityk" - raz na 3 dni "przekupuje" tłum by głosował na wybraną przez "polityka" osobę.

Dowódca - Raz na 3 dni może przeprowadzić szarże legionu - przyzywa widmowy legion który jest utrzymywany siłą życiową reszty zabójców. 1- 9 ginie losowy wieśniak/półsmok. 10 - ginie dowódca i jeden z zabójców.

Mutant - Potrafi zamienić się w Bestie i przerazić osobę na tyle, by dołączyła się ona do zabójców. Raz na 3 dni.

Spec - codziennie konstruuje część do bomby dymnej, która składa się z 4 części. Gdy użyje bomby, zabójstwo tego dnia jest nie wykryte. Osoba martwa dostaje na pw "jesteś trupem". Inf o klasie ma tylko Spec. Sędzia może ujawnić klasę.

Półsmoki:

Sędzia - ujawnia klasy trupów. 1-6 ujawnia klasy jednego trupa. 6-8 ujawnia klasy wszystkich trupów. 9-10 Sędzia, wytężając swój umysł zbyt mocno przypadkiem ujawnia sam siebie.

Opiekun - raz na 4 dni używa błogosławieństwa. Tego dnia nikt nie może umrzeć - NIE DOTYCZY GŁOSOWANIA.

Fanatyk - może zaszarżować na jedną osobę raz na 3 dni. Jeśli osoba jest niewinna Fanatyk dostaje klasę osoby zabitej.

Święty - Może dać błogosławieństwo, dzięki któremu osoba błogosławiona ma szanse na wygranie z Bożkiem zwiększone do 1-4. Trwa jeden dzień. Raz na 3 dni.

NOWE:

Dobry Bożek. Raz na grę może odświeżyć każdą umiejętność. Taki global refresh - NIE DOTYCZY "RAZ NA GRĘ" (Cieniowi nie daje to nic. Nadal musi mieć odstęp dwóch dni.)

Można stoczyć z nim walkę o jego ołtarz. Jeśli Bożek przegra (1-2) osoba która go pokonała ma odświeżone umiejętności. NIE DOTYCZY "RAZ NA GRĘ" (Cieniowi nie daje to nic. Nadal musi mieć odstęp dwóch dni.) Jeśli Bożek wygra (3-10) osoba walcząca wraca pokiereszowana do wioski. Nie może już więcej walczyć. Bożkowi trzeba rzucić wyzwanie, on może odrzucić.

Bożek jest bezstronny, śmiertelny i nie bierze udziału w głosowaniu (Może sobie napisać, że na kogoś głosuje, tak dla zmyły. Jego głos się nie liczy). Wyzwania akceptuje tak: Osoba A wyzywa Bożka na głównym temacie gry. Bożek mi na PW wysyła mi czy się zgadza czy nie, ja podaje odpowiedź anonimowo na głównym temacie gry. Bożek może zostać zabity przez głosowanie jak i przez zabójstwo. Jeśli zabije go Cień, klasa zostaje ujawniona, żeby nie było pytań typu "co się stało z Bożkiem".

Zły Bożek. Z nim się nie walczy. Jemu składa się ofiarę. Można do niego pójść, poprosić o odświeżenie umiejętności ale w zamian on zabiera specjalną strunę głosową. Nie można później głosować na zabicie. Można jednak udzielać się w temacie gry.

Bożek jest bezstronny, śmiertelny i nie bierze udziału w głosowaniu (Może sobie napisać, że na kogoś głosuje, tak dla zmyły. Jego głos się nie liczy).

Bożek może zostać zabity przez głosowanie jak i przez zabójstwo. Jeśli zabije go Cień, klasa zostaje ujawniona, żeby nie było pytań typu "co się stało z Bożkiem"

GŁOSOWANIE:

Codziennie do 21:00 odbywa się głosowanie, kogo uśmiercić. Głosuje się na osobę, którą podejrzewacie o to, że jest zabójcą smoków.

Do 21:00 Strażnik musi zadeklarować, kogo chroni od ataku, do tej pory jeden z zabójców wysyła mi także info, kogo dziś mordują.

Półsmok także może zostać ofiarą egzekucji, więc trzeba uważać, na kogo się głosuje.

Zabójcy oraz półsmoki wiedzą o sobie

Głosujemy na czerwono. Chyba że piszemy z telefonu. Głos wygląda tak: Głosuje na xxx:

Zwycięstwo:

Zabójcy- By wygrać muszą zabić wszystkie 4 smoki.

półsmoki+wieśniaki-Muszą obronić półsmoki. W tym celu by wygrać zginąć muszą wszyscy zabójcy.

Jeśli jakakolwiek zmiana wam się nie podoba, piszcie.

Jest to pierwsza gra tego typu którą prowadzę, proszę o wyrozumiałość.

Lista graczy:

1.Misiael

2.sentriel

3.byczsek

4.facos14

5.Niewiara

6.skajlan96 (Tylko żebyś mi grał, nie tak jak w Łorhamerze.)

7.Vanziom

8.Askchael

9.nesquik

10.Koyiro

11.Hantus

12.Might Tay

13.VampirLord

14.Cosiek

15.Abraxus

16.UnknownPL

17.

18.

19.

Przydał by się jakiś wstęp, bo nowi, potencjalni playerzy pewnie nawet nie wiedzą o co chodzi :P

Faktycznie masz racje Warcraft. Założyłem temat dosyć późno w nocy, a dzisiaj o 10/11 dopiszę wprowadzenie/fabułę.

A co powiesz o tych klasach które wprowadziłem? W sensie Rzemieślnik/Spec. Albo o Bożkach?

Moim zdaniem te "potajemne" zabójstwa (z wysyłaniem "jesteś trupem" na PW) są trochę bez sensu, bo taka osoba i tak by w tym temacie napisała że nie żyje, ale wysłała komuś info na PW. Wprowadzi to tylko niepotrzebny zamęt.

A reszta na plus, bożki to fajny pomysł.

No , no może być ciekawie. Piszę się

dopisz mnie :)

Wpisz mnie, z chęcią zagram

Dopisz :)

Gra na 19 osób, gdzie każdy ma swoją klasę? Będzie ciekawie :)

Dopisuj :). 2 strzelców będzie się działo :D

@Warcraft jak taka osoba się odezwała że nie żyje to by się rypnęło jej bana tak na 2 sezony i byłby spkój

No tak, ale na PW napisać może i ktoś inny ogłosi to w temacie.

gram :D

Masz racje byczku.. Niestety

Sory że nie wpisuje was ludzie, dopisze wszystko co potrzebne jak będe w domu. Fabułe, graczy i ew. zmiany.

Spoko. Mam nadzieję że ludzie będą się wpisywać ;)

Mnie nie może zabraknąć :) Pisze się !

I jest nasz killer XD. Jak na razie jest nas 7 :(

Czym więcej, tym później zginę :D

Nie mów hop bo strzelcy wyborowi nie śpią :D. Aż strach wchodzić w większe dyskusje.. Bo zazwyczaj wtedy strzelcowi puszczają nerwy i oddają strzał ;)

Jeśli ktoś by mi napisał na pw że zginął nawet jak by to miało mi pomoc to napisał bym do GM żeby dać mu bana na następne gry . Tak powinien postąpić każdy . Strzelcy wyborowi taaa :D W ostatnio DragonBornie nie zdążyłem nawet strzału oddać bo mnie w 1 dzień ubili eh xD .

Vanziom racja tak powinien robić każdy. Mam nadzieję że w tym sezonie będą mieli lepszy pomyślunek ;)