Dragonborn Sezon 5 [Zasady i rekrutacja]
Po przeczytaniu zasad stwierdzam, że jest za dużo klas potrafiących zabijać. Oto moje propozycje:
-zmniejszyć liczbę strzelców z 2 na 1;
- ustanowić zasadę w której to poszczególne klasy będą mogły używać swojej umiejętności w określonej liczbie dni od startu; (np. cień- dwa dni od startu gry, strzelec- dzień od startu gry), żeby nie był tak jak w poprzednim sezonie (pierwszego dnia zginęło 5 osób ).
Poza tym jest spoko.
Popieram pomysł Hantusa... Jednak gra musi się trochę rozbujać zanim zginie masa ludzi
Hantus, coś takiego miałem zamiar zrobić - tzn.
na początku gry, ogłoszę ,że po przybyciu jesteście zbyt słabi by cokolwiek zrobić. (Umiejętności dostępne za dwa dni)
A co do zmniejszenia liczby strzelców, to już zależy od tego ile osób będzie grało.
Askchael, co do obrazka:
Wpadłem również na jeszcze jeden pomysł. Chodzi mi o anonimowość względem poprzedniego sezonu. Każda osoba dostałaby PW wiadomość z nickiem postaci którą będzie grać. Np. ja dostaję wiadomość z nickiem "Zbyszek" i mam załozyć sobie nowe konto na tym forum o takim nicku. Przez to gra będzie taka jak była w 1. sezonie wilkołaków (ktoś jeszcze to pamięta ).
@Kakeru Ja dałbym dla każdej postaci inny dzień możliwości użycia swojej umiejętności, gdyż jeżeli 5 osób nie zginie pierwszego dnia to zginie dnia 2/3. Dobrze by było gdyby w jednym dniu zginęły maksymalnie 2/3 osoby.
Możesz to rozdzielić nieregularnie i odstęp podać razem z klasą na PW. Wkroczy element zaskoczenia
Nie sądzisz, że będzie z tym za dużo pieprzenia Hantus?
No wtedy nikt by nie brał pod uwagę naszą grę z poprzednich sezonów. Ale czy moderatorzy by się nie zezłościli na nas wtedy ?
No cóż, to tylko propozycja, ale np. mi (i kilku starym osobom) trudno jest udawać cywila jako zabójca, gdyż każdy już zna moje zachowanie
Najlepiej zrobić szansę na użycie umiejętności w postaci symbolicznego rzutu kostką.
Gra byłaby bardziej nieprzewidywalna, zaskakująca, no i nie tak szybko byśmy pomarli.
W sensie czy skill zadziała czy nie, Koyiro?
Do niektórych tak będzie, a symboliczny rzut dokona się na Random.org
Nie zgadzam się na nowe konta specjalnie na potrzeby gry . Jest to kompletnie bez sensu .
Dokładnie. Random też ujdzie ^^. A zakładanie kont zwieńczyło by się permem dla wszystkich uczestniczących .
A dla mnie to wciąż za dużo pieprzenia.
Fabułę jednak dam dopiero w Grze, chyba, że chcecie już tu?
Fabułę lepiej chyba dać w intro. Sporo by było z tym pieprzenia, ale mogłoby dać radę. Jednak trzeba by było powiadomić o tym modów, żeby nie świrowali
Wiesz, lepiej nie robić tego z tymi kontami.
Btw, obrazka nie wstawiłeś.
No perm mi się jakoś nie widzi ;p. A fabułę to daj jak gra wystartuje.
@Ask oto twój powód ;D
Dobra, wracając do tematu gry. Ask, kończmy już te zabawy.
Dobra, chyba już sobie wszystko wyjaśniliśmy. Jeszcze jakieś pytania?