Dragonica - czy nadal warto?

Witam. Ostatnio wzięło mnie jakoś na wspomnienia i stwierdziłem że popykam trochę w Dragonicę - ot tak, dla zabicia czasu między LoLem, Firefallem a studiami.

ATM pobieram klienta od gPotato, ale słyszałem na temat tej wersji trochę negatywnych opinii więc nie przywiązuję się do niej za bardzo. Jak wy to widzicie? Lepiej grać na globcu na EU, czy na jakimś innym SEA albo privach?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

EDIT: powstrzymajcie się tylko od odpowiedzi "ta gra jest du dopy" albo coś w tym stylu. Grać i tak chcę, przy czym to nie będzie gra na ultra poważnie - po prostu trochę rozrywki.

Ta gra jest du dopy.

A tak na serio. Najlepiej grać (chyba) na EU, cóż - najmniejszy ping, etc. Z populacją nie jest tak źle.

IS jest, i jest trochę P2W. Szczególnie w kostiumach/dodatkach, które dają dla naszej postaci specjalne bonusy, które osiągamy wraz z enchantowaniem.

Ja grę skończyłem na dodatku z tą nową rasą. Aczkolwiek grę sprzed tego update'u wspominam bardzo miło.

Najlepiej jest grać z kimś, bo w początkowych lokacjach dosyć trudno znaleźć party.

Privy są strasznie zbugowane, do tego donate, itp... Wg. mnie o wiele lepiej jest na globcu.

No to tak jak powiedział Koyiro w początkowych lokacjach bardzo trudno znaleźć kogoś do dungu.Na pvp raczej nie wygrasz z kimś kto kupił coś z IS.I jak dla mnie dodatek z nowymi rasami (nie pamiętam jak on się nazywał) zniszczył grę, no ale kwestia gustu.

Wiecie, na PvP mi tak bardzo nie zależy. Chcę po prostu trochę 4fun pograć, ponawalać w coś, a jednak Dragonicę wspominam najlepiej z wszystkich side-scrollerów (może jeszcze Grand Chase był całkiem fajny). Szkoda by tylko było zacząć grać i dowiedzieć się że po miesiącu gra wysiądzie bo brakuje ludzi którzy będą ją finansować przez IS (a tak zazwyczaj się dzieje gdy gra zaczyna umierać). Dochodzi do tego jeszcze kwestia, np., supportu w razie problemów czy wprowadzania patchów (na to ostatnie po 9Dragons jestem mocno uczulony).

Witam. Ostatnio wzięło mnie jakoś na wspomnienia i stwierdziłem że popykam trochę w Dragonicę - ot tak, dla zabicia czasu między LoLem, Firefallem a studiami.

ATM pobieram klienta od gPotato, ale słyszałem na temat tej wersji trochę negatywnych opinii więc nie przywiązuję się do niej za bardzo. Jak wy to widzicie? Lepiej grać na globcu na EU, czy na jakimś innym SEA albo privach?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

EDIT: powstrzymajcie się tylko od odpowiedzi "ta gra jest du dopy" albo coś w tym stylu. Grać i tak chcę, przy czym to nie będzie gra na ultra poważnie - po prostu trochę rozrywki.