Dragonica online-Recenzja

dragonica-300x280.jpg

Dragonica To magiczny kolorowy ,magiczny świat...Mam nadzieje ,że każdemu spodoba się ta gra

:)

Dookoła nas

Świat Dragonici oferuje nam wielki obszar map, dungeonów, i innych ciekawych miejsc. Oczywiście wszystko w kolorowej grafice , która znacznie umila grę. Gdy wchodzimy pierwszy raz do gry , patrzymy i mówimy wow.... Co do otoczenia czasami jest naprawdę na co popatrzeć , domki , npc , postacie to wszystko daje dragonice urok. Tutaj jest troche strasznie , tam są przepiękne kwiaty , a dalej ciemne cmentarzysko. Otoczenie jest na pewno dużym plusem.

Czas na Rock&Rolla

No na pewno muzyka w dragonice nie jest Rock&Rollem , ani nic podobnym do tego , ale też nie jest za dobra -_-jest to minus gry , a plusem jest , że można ją wyłączyć . Oczywiście czasami jest ona do zniesienia , ale rzadko...

shí jiān shàng zhàn dòu-czyli po polski:Czas na walke.

Jeśli nie wierzycie , że to naprawdę to znaczy to zajrzyjcie tu . http://www.jezyk-chinski.com/slownik ..

A teraz do rzeczy. PvP w Dragonice mogę tak powiedzieć z ręką na sercu jest ŚWIETNE. System Side Scrolling w połączeniu z PvP to jest normalnie cudo.

Walka pomiędzy graczami jest perfecto , mogę dodać , że mistrzami PvP są : Arbalist i Assasin. Jeden używa ciosu , drugi blokuje go jakimś skillem , trzeci atakuje z powietrza... Jeśli ktoś kocha PvP to nie znajdzie lepszej gry niż Dragonica.

Kolorowe jarmarki...

Dragonica daje nam bogato zdobioną , bajkową grafikę , urozmaiconą w kolorowy świat. 89% graczy uważa , że najważniejsza jest grafika i studio gpotato w tworzeniu gry , skupiło się na grafice. Detale gry są dopracowane i ,,wyszlifowane" przez autorów jak i otoczenie , potwory , postacie i inne wspaniałe rzeczy. Ktoś na pewno powie coś typu ,, phi taka grafa to nic".... A właśnie , że taka grafa to dużo , dodam nawet bardzo dużo.

Mamusiu dostałem misje od szefa

Questy to ważna cześć gry , Jest ich dużo , nie są monotonne i przyjemne. :) Wykonywanie raidow(bicie bossów) z przyjaciółmi to na pewno dobra zabawa , a przy okazji dobry exp :P Mamy normalne questy i Hero questy. Hero questy toczą pewną historie , a zarazem normalne to takie jakby ,,questy przy okazji".Oczywiście za niektóre normalne questy dostajemy jakieś ciekawe itemy , których np nie możemy kupić w sklepie. lub nas nie stać.

Ja też to chce!

Odzywki typu ,,Ja też to chce" Kierowane są do graczy , którzy posiadają jakieś ,,lepsze" itemy.No niestety :( Tu tak jak też w niektórych innych mmo ludzie z cs rzeczami są lepsi <_< To jest na pewno wieeelki minus gry.Sa itemy które polepszają wygląd postaci ,ale tutaj w dragonice nie wiele ludzi je ma ,ale też nie wiele ludzi uważa ,że to jak masz csa nie znaczy ,że jesteś lepszy... Sam należę do tych ludzi , którzy nie zwracają uwagę na wygląd ,ale na to jaki jesteś..

Awww...Ile To już idziemy?!

Uuuuu..Teraz najgorsze. <_< Chodzenie jest strasznie monotonne,nie ma żadnych mount'ów , ani nic...Wszędzie trzeba chodzić,chodzić i jeszcze raz chodzić.Oczywiście można iść ,kliknąć i dwa razy strzałkę ,troche przyspiesza chód ,ale zużywa mp więc długo tego nie będziemy robić.Hmm... jesteśmy już na jakimś trudno do przebycia miejscu i mówimy,,nareszcie" a za chwilę patrzymy i jakiś niecny moobek nas zabije i mówimy ,,ku***"...Niestety Autorzy powinni dopracować ten szczegół bo dla mnie to jest wielki minus.

Wsunąłbym coś na ząb

Do uproszczenia gry , autorzy robią różne eventy ,coś typu : większy exp ,nowy boss ,jakieś paczuski itp...Te małe rzeczy mogą kolosalnie wpłynąć na gre np:Masz lvl 39 ,exp jest nie za duży...Wmawiasz sobie ,że za chwilę wbijesz 40 ,już za chwileczkę , a tu nic :( Następnego dnia -większy exp i mówisz:uu teraz na pewno wbije :D Jest to wielki plus gry ,ponieważ bardzo pomaga w graniu.

Ja cie sunę jak żeś to zrobił!

Efektowne skille wzbogacają grę na kolosalną miarę.Skille to cała Dragonica , bez nich to by było po prostu x , x , x , x , x , x , x....Gdy patrzę na skilla z lvla 40 to zazwyczaj mówię woow...Przydają też się bardzo w PvP bo inaczej było by to suche walenie mieczem,szponami,łukiem czy różdżką.Łucznik bez skilli to nie łucznik ,tak samo magik.. No łotrzyk i wojownik jeszcze jakoś przeżyją ,ale nie te dwie klasy.

Jeden za Wszystkich , Wszyscy za jednego

Do wyboru mamy 4 interesujące klasy:Wojownik,Łucznik,Magik i Łotrzyk.Każda z nich specjalizuje się w czym innym ,ale też każda bardzo różni się od siebie.Każdy ma swój gust i wybierze postać która mu się najbardziej podoba ,w moim przypadku jest to Łotrzyk.Wszystkie cztery klasy razem w party są nie pokonane . Na wyższych lvlach wybieramy następne klasy , żeby być jeszcze silniejszym.Postacie dla mnie i pewnie dla innych są mocną stroną Dragonici.

Plusy i Minusy czyli Podsumowanie

Plusy

+Dużo klas

+Efektowne Skille

+Eventy

+Duży Świat

+Bajkowa Grafika

+Dużo Questów

+Dużo Grindu

Minusy

-Wszędzie trzeba chodzić

-Po dłuższym czasie gra staje się trochę monotonna

-Cs itemy przeważają nad innymi graczami

Podsumowując można powiedzieć , że Dragonica jest ciekawą propozycją MMORPG.Posiada dużo cech które czynią ją naprawdę wyjątkowe.No ,ale jak każda gra MMORPG ma też swoje minusy.Gra ma wielki potencjał i mam wielką nadzieje , że wzrośnie w górę i będzie coraz lepsza

post-6447-1247144316_thumb.png

Przyjemnie się czyta ,lecz jest zbyt krótka! Po za tym 7/10 na początek i dla zachęty wystarczy.

Skille są efektywne czy efektowne? Bo to dwie różne sprawy. Gdzieniegdzie brak przecinków, brak spacji po znakach interpunkcyjnych, takie typowo szkolne błędy, a poza tym: jeśli już spolszczyłeś klasę jednej postaci, czemu pozostałe są po angielsku? Trzymaj się założeń Trej. Ogólnie nie jest źle.

yyyy...OB jest już chyba jakieś pół miech chyba że coś się zmieniło... za recke (a bardziej opis) 6/10

hmm.. a podejrzewałem ,że będzie gorzej :lol: ake postaram się robić lepsze ;)

Ciezko to nazwac recenzja. Najwiekszym minusem jest to, ze nie potrafisz stanac po jednej stronie. Owijasz, ze jednym cos moze sie podobac, a innym nie. To ty piszesz tekst, a nie inni. Jak uwazasz, ze grafika bajkowa jest na "plus", to pisz o tym, ale nie dodawaj potem, ze innym moze sie to nie podobac. Ludzie nie sa idiotami i wiedza, ze jezeli tobie sie podoba, to i nie musi.

Budujesz strasznie ubogie zdania. Wyglada to, jak wypracowanie ucznia szkoly podstawowej. Postaraj sie rozwinac swoje wypowiedzi. Uzyj barwniejszego jezyka, dodaj pare porownan, epitetow. Spraw, by tekst byl bardziej rozbudowany i ciekawszy.

Za malo tego. Wezmy taki akapit "Grafika". Piszesz o kolorystyce i stylu, ale nie ma nic o jakosci tekstur itp. Pewnie chciales szybko skonczyc tekst, ale to nie wychodzi na dobre. Nie wiem, moze chciales, zeby nikt cie nie ubiegl? Juz lepiej napisac recenzje (choc to bardziej opis przypomina) jako drugi, niz spieszyc sie i dodawac cos tak krotkiego i niedopracowanego.

Spacja po kropkach! Fatalnie czyta sie tekst, gdy nie masz spacji po znakach int. Calosc sie zlewa i ciezko to czytac. Efekt jest podobny, jak gdyby ktos pisal bez uzywania spacji, miedzy wyrazami. rozumieszjuzocomichodzi?

Brakuje paru przecinkow

I tak dalej. nie chce mi sie juz pisac xD.

Popraw tekst i zamiesc wersje 1.01. Zycze milej pracy! Pamietaj, ze im wiecej piszesz, tym lepszym sie stajesz.

Zgadzam się z Dzz, a recenzja troszeczkę za krótka :P no ale jeżeli to pierwszy raz to ci daruje.

Raz robisz spacje po przecinku, a drugi raz nie ;).

Nie musisz ciągle pisać "w dragonice", wystarczy raz o tym wspomnieć.

"-Na wyższych lvlach mały exp" pomyśl nad tym...

Nic nie napisałeś o systemie side scrolling, tak więc popraw recke i zrób tzn. drugie podejście.

Ok, Poprawiłem recke.. mam nadzieje ,że będzie lepsza ;)

Pierwsze zdanie i juz klops xD

gonica To magiczny kolorowy ,magiczny świat...Mam nadzieje ,że każdemu spodoba się ta gra

Smiesznie to wyszlo. Swoj droga, cale zdanie jest zbedne. Zrob troszke iny wstep. Ciekawszy, pomyslowy. Nie musisz przedstawiac gry, tak, jak ucza was w szkole. Uciekaj od schematow.

Nie wiem ,o czym jest ta gra i jak wyglada, wiec dam przyklad wstepu do innej gry, Metina2

Czesc, pogrash? Tym tekstem, przywitala mnie jedna z reklam, na pewnej stronie, ktorej adresu nie podam, ze wzgledow oczywistych. Zaciekawiony epickim obrazkiem i wielkoscia biustu rudowlosej bohaterki, postanowilem zatopic sie w swiat miecza i topora. Nie spodziewalem sie, ze bedzie to najgorsza przygoda mego zycia.

Cos w tym stylu (to tylko moje opinia, odnosnie pisania recenzji, nie kazdy musi sie z tym zgadzac).

Przeczytalem nastepny akapit i swierdzilem, ze za duzo bym musial wytykac bledow, a nie mam czasu. Oczywiscie: jest ZNACZNIE lepiej, niz poprzednio. Trafiaja sie rozne babole, ale to specyficzne, dla poczatkujacych. Moze nie baw sie juz ta recenzja, a zajmij sie innymi. Polecam lekture CD Action. Swietnie napisane teksty. Mozesz sie duzo od nich nauczyc.

Niestety rozczaruje cię Dzz :P Zrobię nową recenzję i będę dążył do perfekcji ;)

Moze byc 7/10.

Btw. Moim zdaniem pvp jest do niczego jezeli chodzi o mmorpg. Roomowe . Ja preferuje pvp na open space, jakas arena czy cus :D Ale to tylko moje zdanie.

Pracuj dalej ^^ nie powtarzaj slow:P

dragonica-300x280.jpg

Dragonica To magiczny kolorowy ,magiczny świat...Mam nadzieje ,że każdemu spodoba się ta gra

:)

Dookoła nas

Świat Dragonici oferuje nam wielki obszar map, dungeonów, i innych ciekawych miejsc. Oczywiście wszystko w kolorowej grafice , która znacznie umila grę. Gdy wchodzimy pierwszy raz do gry , patrzymy i mówimy wow.... Co do otoczenia czasami jest naprawdę na co popatrzeć , domki , npc , postacie to wszystko daje dragonice urok. Tutaj jest troche strasznie , tam są przepiękne kwiaty , a dalej ciemne cmentarzysko. Otoczenie jest na pewno dużym plusem.

Czas na Rock&Rolla

No na pewno muzyka w dragonice nie jest Rock&Rollem , ani nic podobnym do tego , ale też nie jest za dobra -_-jest to minus gry , a plusem jest , że można ją wyłączyć . Oczywiście czasami jest ona do zniesienia , ale rzadko...

shí jiān shàng zhàn dòu-czyli po polski:Czas na walke.

Jeśli nie wierzycie , że to naprawdę to znaczy to zajrzyjcie tu . http://www.jezyk-chinski.com/slownik ..

A teraz do rzeczy. PvP w Dragonice mogę tak powiedzieć z ręką na sercu jest ŚWIETNE. System Side Scrolling w połączeniu z PvP to jest normalnie cudo.

Walka pomiędzy graczami jest perfecto , mogę dodać , że mistrzami PvP są : Arbalist i Assasin. Jeden używa ciosu , drugi blokuje go jakimś skillem , trzeci atakuje z powietrza... Jeśli ktoś kocha PvP to nie znajdzie lepszej gry niż Dragonica.

Kolorowe jarmarki...

Dragonica daje nam bogato zdobioną , bajkową grafikę , urozmaiconą w kolorowy świat. 89% graczy uważa , że najważniejsza jest grafika i studio gpotato w tworzeniu gry , skupiło się na grafice. Detale gry są dopracowane i ,,wyszlifowane" przez autorów jak i otoczenie , potwory , postacie i inne wspaniałe rzeczy. Ktoś na pewno powie coś typu ,, phi taka grafa to nic".... A właśnie , że taka grafa to dużo , dodam nawet bardzo dużo.

Mamusiu dostałem misje od szefa

Questy to ważna cześć gry , Jest ich dużo , nie są monotonne i przyjemne. :) Wykonywanie raidow(bicie bossów) z przyjaciółmi to na pewno dobra zabawa , a przy okazji dobry exp :P Mamy normalne questy i Hero questy. Hero questy toczą pewną historie , a zarazem normalne to takie jakby ,,questy przy okazji".Oczywiście za niektóre normalne questy dostajemy jakieś ciekawe itemy , których np nie możemy kupić w sklepie. lub nas nie stać.

Ja też to chce!

Odzywki typu ,,Ja też to chce" Kierowane są do graczy , którzy posiadają jakieś ,,lepsze" itemy.No niestety :( Tu tak jak też w niektórych innych mmo ludzie z cs rzeczami są lepsi <_< To jest na pewno wieeelki minus gry.Sa itemy które polepszają wygląd postaci ,ale tutaj w dragonice nie wiele ludzi je ma ,ale też nie wiele ludzi uważa ,że to jak masz csa nie znaczy ,że jesteś lepszy... Sam należę do tych ludzi , którzy nie zwracają uwagę na wygląd ,ale na to jaki jesteś..

Awww...Ile To już idziemy?!

Uuuuu..Teraz najgorsze. <_< Chodzenie jest strasznie monotonne,nie ma żadnych mount'ów , ani nic...Wszędzie trzeba chodzić,chodzić i jeszcze raz chodzić.Oczywiście można iść ,kliknąć i dwa razy strzałkę ,troche przyspiesza chód ,ale zużywa mp więc długo tego nie będziemy robić.Hmm... jesteśmy już na jakimś trudno do przebycia miejscu i mówimy,,nareszcie" a za chwilę patrzymy i jakiś niecny moobek nas zabije i mówimy ,,ku***"...Niestety Autorzy powinni dopracować ten szczegół bo dla mnie to jest wielki minus.

Wsunąłbym coś na ząb

Do uproszczenia gry , autorzy robią różne eventy ,coś typu : większy exp ,nowy boss ,jakieś paczuski itp...Te małe rzeczy mogą kolosalnie wpłynąć na gre np:Masz lvl 39 ,exp jest nie za duży...Wmawiasz sobie ,że za chwilę wbijesz 40 ,już za chwileczkę , a tu nic :( Następnego dnia -większy exp i mówisz:uu teraz na pewno wbije :D Jest to wielki plus gry ,ponieważ bardzo pomaga w graniu.

Ja cie sunę jak żeś to zrobił!

Efektowne skille wzbogacają grę na kolosalną miarę.Skille to cała Dragonica , bez nich to by było po prostu x , x , x , x , x , x , x....Gdy patrzę na skilla z lvla 40 to zazwyczaj mówię woow...Przydają też się bardzo w PvP bo inaczej było by to suche walenie mieczem,szponami,łukiem czy różdżką.Łucznik bez skilli to nie łucznik ,tak samo magik.. No łotrzyk i wojownik jeszcze jakoś przeżyją ,ale nie te dwie klasy.

Jeden za Wszystkich , Wszyscy za jednego

Do wyboru mamy 4 interesujące klasy:Wojownik,Łucznik,Magik i Łotrzyk.Każda z nich specjalizuje się w czym innym ,ale też każda bardzo różni się od siebie.Każdy ma swój gust i wybierze postać która mu się najbardziej podoba ,w moim przypadku jest to Łotrzyk.Wszystkie cztery klasy razem w party są nie pokonane . Na wyższych lvlach wybieramy następne klasy , żeby być jeszcze silniejszym.Postacie dla mnie i pewnie dla innych są mocną stroną Dragonici.

Plusy i Minusy czyli Podsumowanie

Plusy

+Dużo klas

+Efektowne Skille

+Eventy

+Duży Świat

+Bajkowa Grafika

+Dużo Questów

+Dużo Grindu

Minusy

-Wszędzie trzeba chodzić

-Po dłuższym czasie gra staje się trochę monotonna

-Cs itemy przeważają nad innymi graczami

Podsumowując można powiedzieć , że Dragonica jest ciekawą propozycją MMORPG.Posiada dużo cech które czynią ją naprawdę wyjątkowe.No ,ale jak każda gra MMORPG ma też swoje minusy.Gra ma wielki potencjał i mam wielką nadzieje , że wzrośnie w górę i będzie coraz lepsza

post-6447-1247144316_thumb.png