Dragonica To magiczny kolorowy ,magiczny świat...Mam nadzieje ,że każdemu spodoba się ta gra
Dookoła nas
Świat Dragonici oferuje nam wielki obszar map, dungeonów, i innych ciekawych miejsc. Oczywiście wszystko w kolorowej grafice , która znacznie umila grę. Gdy wchodzimy pierwszy raz do gry , patrzymy i mówimy wow.... Co do otoczenia czasami jest naprawdę na co popatrzeć , domki , npc , postacie to wszystko daje dragonice urok. Tutaj jest troche strasznie , tam są przepiękne kwiaty , a dalej ciemne cmentarzysko. Otoczenie jest na pewno dużym plusem.
Czas na Rock&Rolla
No na pewno muzyka w dragonice nie jest Rock&Rollem , ani nic podobnym do tego , ale też nie jest za dobra -_-jest to minus gry , a plusem jest , że można ją wyłączyć . Oczywiście czasami jest ona do zniesienia , ale rzadko...
shí jiān shàng zhàn dòu-czyli po polski:Czas na walke.
Jeśli nie wierzycie , że to naprawdę to znaczy to zajrzyjcie tu . http://www.jezyk-chinski.com/slownik ..
A teraz do rzeczy. PvP w Dragonice mogę tak powiedzieć z ręką na sercu jest ŚWIETNE. System Side Scrolling w połączeniu z PvP to jest normalnie cudo.
Walka pomiędzy graczami jest perfecto , mogę dodać , że mistrzami PvP są : Arbalist i Assasin. Jeden używa ciosu , drugi blokuje go jakimś skillem , trzeci atakuje z powietrza... Jeśli ktoś kocha PvP to nie znajdzie lepszej gry niż Dragonica.
Kolorowe jarmarki...
Dragonica daje nam bogato zdobioną , bajkową grafikę , urozmaiconą w kolorowy świat. 89% graczy uważa , że najważniejsza jest grafika i studio gpotato w tworzeniu gry , skupiło się na grafice. Detale gry są dopracowane i ,,wyszlifowane" przez autorów jak i otoczenie , potwory , postacie i inne wspaniałe rzeczy. Ktoś na pewno powie coś typu ,, phi taka grafa to nic".... A właśnie , że taka grafa to dużo , dodam nawet bardzo dużo.
Mamusiu dostałem misje od szefa
Questy to ważna cześć gry , Jest ich dużo , nie są monotonne i przyjemne. Wykonywanie raidow(bicie bossów) z przyjaciółmi to na pewno dobra zabawa , a przy okazji dobry exp
Mamy normalne questy i Hero questy. Hero questy toczą pewną historie , a zarazem normalne to takie jakby ,,questy przy okazji".Oczywiście za niektóre normalne questy dostajemy jakieś ciekawe itemy , których np nie możemy kupić w sklepie. lub nas nie stać.
Ja też to chce!
Odzywki typu ,,Ja też to chce" Kierowane są do graczy , którzy posiadają jakieś ,,lepsze" itemy.No niestety Tu tak jak też w niektórych innych mmo ludzie z cs rzeczami są lepsi
To jest na pewno wieeelki minus gry.Sa itemy które polepszają wygląd postaci ,ale tutaj w dragonice nie wiele ludzi je ma ,ale też nie wiele ludzi uważa ,że to jak masz csa nie znaczy ,że jesteś lepszy... Sam należę do tych ludzi , którzy nie zwracają uwagę na wygląd ,ale na to jaki jesteś..
Awww...Ile To już idziemy?!
Uuuuu..Teraz najgorsze. Chodzenie jest strasznie monotonne,nie ma żadnych mount'ów , ani nic...Wszędzie trzeba chodzić,chodzić i jeszcze raz chodzić.Oczywiście można iść ,kliknąć i dwa razy strzałkę ,troche przyspiesza chód ,ale zużywa mp więc długo tego nie będziemy robić.Hmm... jesteśmy już na jakimś trudno do przebycia miejscu i mówimy,,nareszcie" a za chwilę patrzymy i jakiś niecny moobek nas zabije i mówimy ,,ku***"...Niestety Autorzy powinni dopracować ten szczegół bo dla mnie to jest wielki minus.
Wsunąłbym coś na ząb
Do uproszczenia gry , autorzy robią różne eventy ,coś typu : większy exp ,nowy boss ,jakieś paczuski itp...Te małe rzeczy mogą kolosalnie wpłynąć na gre np:Masz lvl 39 ,exp jest nie za duży...Wmawiasz sobie ,że za chwilę wbijesz 40 ,już za chwileczkę , a tu nic Następnego dnia -większy exp i mówisz:uu teraz na pewno wbije
Jest to wielki plus gry ,ponieważ bardzo pomaga w graniu.
Ja cie sunę jak żeś to zrobił!
Efektowne skille wzbogacają grę na kolosalną miarę.Skille to cała Dragonica , bez nich to by było po prostu x , x , x , x , x , x , x....Gdy patrzę na skilla z lvla 40 to zazwyczaj mówię woow...Przydają też się bardzo w PvP bo inaczej było by to suche walenie mieczem,szponami,łukiem czy różdżką.Łucznik bez skilli to nie łucznik ,tak samo magik.. No łotrzyk i wojownik jeszcze jakoś przeżyją ,ale nie te dwie klasy.
Jeden za Wszystkich , Wszyscy za jednego
Do wyboru mamy 4 interesujące klasy:Wojownik,Łucznik,Magik i Łotrzyk.Każda z nich specjalizuje się w czym innym ,ale też każda bardzo różni się od siebie.Każdy ma swój gust i wybierze postać która mu się najbardziej podoba ,w moim przypadku jest to Łotrzyk.Wszystkie cztery klasy razem w party są nie pokonane . Na wyższych lvlach wybieramy następne klasy , żeby być jeszcze silniejszym.Postacie dla mnie i pewnie dla innych są mocną stroną Dragonici.
Plusy i Minusy czyli Podsumowanie
Plusy
+Dużo klas
+Efektowne Skille
+Eventy
+Duży Świat
+Bajkowa Grafika
+Dużo Questów
+Dużo Grindu
Minusy
-Wszędzie trzeba chodzić
-Po dłuższym czasie gra staje się trochę monotonna
-Cs itemy przeważają nad innymi graczami
Podsumowując można powiedzieć , że Dragonica jest ciekawą propozycją MMORPG.Posiada dużo cech które czynią ją naprawdę wyjątkowe.No ,ale jak każda gra MMORPG ma też swoje minusy.Gra ma wielki potencjał i mam wielką nadzieje , że wzrośnie w górę i będzie coraz lepsza