Dragon's Dogma Online

Poszukuje jednej bądź dwóch osób do wspólnej gry, oczekuję 18+ oraz discorda :).

Niestety party dwuosobowe już nie wystarcza na późniejszym etapie gry, a okazjonalne dobieranie losowych ludzi nie sprawdza się na dłuższą metę.

Ze swojej strony oferuję pomoc w instalacji oraz konfiguracji klienta, oraz pomoc w wbijaniu lvla jak i poznaniu mechaniki gry.

cze aktualnie nie mam w co grac już dawno planowałem ze znajomymi zobaczyć Dragon's Dogme jak posiadasz jakieś aktualne poradniki/filmiki gdzie zarejestrować konto, jak zainstalować gre i ew eng patch, jakieś build'y do klas to chętnie przygarnę.

Albo jak będziesz miał chwile czasu to nagraj krótkie filmiki co i jak może być bez komentarza to pewnie przyciągnie innych do zainteresowania się tytułem.

Kilka dni temu, osobie szukającej mmorpg z systemem walki jak w Soulsach polecano własnie DDO. Dzięki temu zainteresowałem się tą grą, obejrzałem pare filmików na yt, całkiem fajnie się prezentuje gierka ale jak wygląda sprawa PvP ? Wyczytałem, że mamy tylko do dyspozycji PvE, to prawda ? Zapewne serwery nie świecą pustkami ale czy na niskich levelach jest sporo graczy ?

Ogarniam na kompie sobie ale wpierw zobaczę czy mi przypasuje, więc nic nie obiecuję :)

cze aktualnie nie mam w co grac już dawno planowałem ze znajomymi zobaczyć Dragon's Dogme jak posiadasz jakieś aktualne poradniki/filmiki gdzie zarejestrować konto,  jak zainstalować gre i ew eng patch,  jakieś build'y do klas to chętnie przygarnę.

Albo jak będziesz miał chwile czasu to nagraj krótkie filmiki co i jak może być bez komentarza to pewnie przyciągnie innych do zainteresowania się tytułem.

Na reddicie jest poradnik, krok po kroku

jak zagrać

szczegółowo opisuje co i jak zrobić, oczywiście, gdyby były jakieś problemy, to chętnie pomogę.

Na początek może po prostu wrzucę filmik prezentujący dostępne klasy.

Kilka dni temu, osobie szukającej mmorpg z systemem walki jak w Soulsach polecano własnie DDO. Dzięki temu zainteresowałem się tą grą, obejrzałem pare filmików na yt, całkiem fajnie się prezentuje gierka ale jak wygląda sprawa PvP ? Wyczytałem, że mamy tylko do dyspozycji PvE, to prawda ? Zapewne serwery nie świecą pustkami ale czy na niskich levelach jest sporo graczy ?

Dostępne jest tylko PvE, budowa klas postaci nie za bardzo pozwala na wprowadzenie pvp, wyobraź sobie maga który potrzebuje około 30 sekund stać w jednym miejscu i nie oberwać czymś mocniejszym, aby nie wytrąciło go z równowagi, po czym zrzuca komuś kilka meteorytów na głowę.

Teorytycznie zawsze kogoś znajdziesz do gry, czy to przez szukajke do trudniejszego questa, czy może discorda, ale nie będą to osoby na dłużej każdy zrobi swoje i rozejdziecie się w swoją drogę, zawsze można też grać z pawnem, takim wesołym npc który bedzie biegał i teorytycznie pomagał. Coś na kształt npc ze swtor'a.

Ogarniam na kompie sobie ale wpierw zobaczę czy mi przypasuje, więc nic nie obiecuję 

Jasne, nic na siłę :).

Jest możliwość pobrania clienta gry w inny sposób niż przez launchera?

Jasne, ale nie wydaje mi się, że można wysyłać tego typu linki na forum, dlatego zapraszam na discorda który służy społeczności graczy ddo za komunikator.

https://discordapp.com/invite/rUp4wxD

w zakładce "resources" znajduje się prawie aktualna wersja gry, brakuje kilkumegowej łatki, no i trzeba pamiętać aby po wszystkim wrzucić raz jeszcze tłumaczenie gry :).

Z internetem 50mbit/s da radę komfortowo grać bez laggów?

Nie zrobi to żadnej różnicy, gra jest synchronizowana po stronie klienta wiec każda akcja będzie płynna i bez opóźnień.

Poszukuje jednej bądź dwóch osób do wspólnej gry, oczekuję 18+ oraz discorda :).

Niestety party dwuosobowe już nie wystarcza na późniejszym etapie gry, a okazjonalne dobieranie losowych ludzi nie sprawdza się na dłuższą metę.

Ze swojej strony oferuję pomoc w instalacji oraz konfiguracji klienta, oraz pomoc w wbijaniu lvla jak i poznaniu mechaniki gry.

Naprawdę nikt się nie skusi?
Może jednak? ;)

Gram od tygodnia (od wątku dot. mmorpg jak Dark Soulsy), ale dopiero teraz przypadkowo trafiłem na ten wątek. x)

Mam dopiero 16 poziom - fighter. Pewnie nie wielki sądząc po tym jak szybko można ten level wbić. Choć tutaj to lepiej zawsze mieć najpierw na uwadze ekwipunek, bo można się zdziwić jak się spotka mocniejsze potwory. :P

Także jestem chętny - wymagania spełniam. :)

Chetnie pogram, co do komikatora, to na pw :).

Jako, że nie ma zbyt wielu chętnych, to chciałbym podzielić się tym dlaczego gram w Dogmę i zachęcić tym innych ludzi do wspólnej zabawy.

Pierwsze, co mnie zachęciło, aby spróbować, to post Sentiena, że do walki trzeba się przygotowywać (krzesiwo do latarni) oraz to, że się wspina na bossy (to najbardziej - nigdy wcześniej nie widziałem w żadnej grze takiej mechaniki).
Też szukałem gry z ciekawą i dynamiczną mechaniką walki po zabawie w BDO i SWO.

Kolejną rzeczą, dla której gram w Dogmę, to EMOCJE. Żadna inna gra od dawien dawna nie dawała mi emocji. To zaskoczenie, jak przyjemne może być strzelanie łukiem do potworów i to, że obrażenia są zadawane w zależności od tego, gdzie trafię.

Lekka panika, kiedy walczysz z grupą potworów i czujesz, że sytuacja zaczyna robić się chaotyczna, a ty nie ogarniasz! I radość, że w końcu ogarnąłeś i przetrwałeś w chaosie! :D

Idziesz do jaskini zabić nie umarlaka na 10 poziomie, bo potrzebujesz wykonać questa - mając ekwipunek na poziomie o połowie niższym i super zaskoczenie czemu ja to bije po 15-30? I zaczyna się walka o przetrwanie xD Zabij albo zostaniesz zabity! Na szybko musisz ogarnąć mechanikę nie umarlaka, aby móc się efektywnie bronić tarczą! Zabijasz jednego i uciekasz cały zalany emocjami i ledwo żywy z wnioskiem w głowie, że Sentien miał rację - ekwipunek jest ważny! x)

Walczysz pierwszy raz Fighterem z Goblinami, używasz tarczy w odpowiednim momencie... i Goblin dostaje obrażenia! WOW!

Idziesz wykonać questa, aby odblokować Area Rank, wesoło zabijasz sobie nie umarlaki i szkielety biegnąc przed siebie - w końcu kupiłeś ekwipunek i czujesz, że nic nie jest w stanie cie zaskoczyć... a tu zaskoczenie pomieszane z paniką, że właśnie oto spotkałeś Bossa na 30 poziomie i zacząłeś World Questa; Kogo obchodzi to, że instancja jest na 15 poziom?! Pierwsze spotkanie kończy się twoją śmiercią i pawna na jedno uderzenie.

Kolejna próba tym razem idziesz spokojnie - żadnego biegania jak szaleniec przed siebie. Stajesz nie daleko Bossa, aby cie nie zauważył... RUN! FOREST, RUN! i tak udaje ci się wykiwać Bossa i wykonać questa. Droga powrotna jest o tyle łatwiejsza, że istnieje droga, której nie zauważyłeś wcześniej, ale zalanie emocjami daje więcej frajdy!

Standardem jest pragnienie latania - wchodzisz gdzieś i od razu biegniesz, a potem zdziwienie, że padasz, bo wpadłeś do wodospadu. Spadłeś z klifu, ale przetrwałeś... z połową HP.

Podoba mi się też to, że jako Fighter muszę mieć oczy dookoła głowy, bo tarcza chroni cię tylko tam, gdzie jej używasz :)

Sprawa VPN i japońskich serwerów. Potwierdzam to, że nie ma się czego bać - ping jest bardzo mało uciążliwy i jest sposób, aby grać na własnym pingu bez VPNa. Duża większość aktywności dzieje się po naszej stronie (klienta), a nie serwera, więc ping ma tutaj drugorzędne znaczenie.

Sam gram mając internet 25/10 Mbit/s, więc nie jakiś mocny, a lagów nie odczuwam i świetnie się bawię! :D

Jeżeli ktoś chce pobrać szybko klienta, to niech szuka poprzez VPN najmniej obciążonego serwera - pozwoli to pobierać grę z przyzwoitą szybkością.

Ja na pierwszym serwerze pobierałem grę z prędkością 100 KB/s, a kolejnym już z selekcją 2 MB/s.

Zapraszam do gry i zadawania pytań! :)

ja z checia zagram grałem wczesniej : ) mam nawet te sety z attack on the titan etc :) wiec na pw daj info wszystko mam ogarniete jak instalacje etc : )

Mam 15 lat ale jeśli moge sie jakoś załapac to odpisz :d