Jak dobrze zamocujesz to możesz na nim nawet skakać. Metalowe kołki w dłoń, wiertarka 700 i ogień. Sprawdziło się w moim przypadku ale ja montowałem w piwnicy naścienny i ściana to był beton więc ciężko było. W domu to w moim przypadku znalazłem może jedną ścianę na którym można by powiesić więc zastanów się czy nie lepiej gdzieś w piwnicy bo w domu to jednak trochę więcej miejsca musisz zagospodarować i grubą ścianę znaleźć oraz żeby nie był za wysoko żebyś mógł się do końca podciągać bo wtedy następuje pełne napięcie wszystkich mięśni. A rozporowe są chujowe nic na nim nie zdziałasz może po za bicepsami bo to wąski podchwyt ale kiedy brałem drążek to myślałem o plecach więc mam wszystkie uchwyty na takim ściennym i wiadomo czasem zmieniasz chwyt żeby nie katować non stop tego samego co na rozporowym jest nie możliwe.
Drążek do podciągania
@up właśnie dlatego robię małe przemeblowanie bo przy takim układzie mebli jak mam teraz nie mam za dużego wyboru a po przestawieniu mojej wielkiej szafy okazuje się, że będę miał sporo miejsca nowego i zmieszczę oprócz drążka nawet stół ! Nie wiem wydaje mi się, że dobre kołeczki plastikowe powinny starczyć. A co do wysokości to drążek powinien być na tyle zawieszony, aby był pełny zwis czyli jak stanę na palcach to jeszcze z 5 cm i powinna być gitara co nie ? Sufit mam 3 metrowy więc z pełnym podciągnięciem nie będzie problemu.
Najlepiej masz tak, że dosięgasz jak stoisz na palcach albo lekko podskakujesz.
Według mnie najlepiej powiesić drążek tak, że jak na nim zawiśniesz to stopy masz kilka centymetrów nad ziemią.
Witam
Jako, że mamy nowy rok i każdy (chyba) z nas ma jakieś przyrzeczenia noworoczne. W moim przypadku to jest związane coś ze sportem i chciałbym w końcu zacząć się podciągać na drążku. Jaki drążek będzie najlepszy taki rozporowy do futryny czy naścienny ? Posiada z Was ktoś takowe, jakie macie opinie na ten temat ? Ten rozporowy wydaje się całkiem ok mimo nie pełnego zwisu, ale nie wiem jak futryna to wytrzyma a co do naściennego to jedynym miejscem, które przychodzi mi do głowy zamontować to nad futryną na ściance i jestem ciekaw czy to wytrzyma. Oczywiście zaczynałbym od podciągnięć negatywnych.
Znalazłem takie coś :
http://allegro.pl/drazek-rozporowy-wielofunkcyjny-do-podciagania-hit-i4873640206.html
http://allegro.pl/scienny-drazek-do-podciagania-stal-wielofunkcyjny-i4936425900.html
Co o tym sądzicie ?