Driven vs Graves

Siema to znowu ja , mam pytanie która postać lepsza na AD carry ?

prosze moda o zeedytowanie naglowka na napis " Driven vs Graves " Przepraszam ale z przemeczenia pomylily mi sie nazyw ;/ P.S. Pisze z telefonu. Macie bardzo ladna wersje moblina. :)

warn_ico.png
Ok, zmieniłem ,ale zrobiłeś double post. Używaj opcji edytuj! Warn! - crracked

Zdecydowanie draven

Definitywnie Draven, bo jest to typowy AD carry, Riven to bruiser, nią raczej pójdziesz na topa, bądź jungle.

Graves, jest po prostu ogólnie lepszy, widzisz go na turniejach w co drugiej grze, z Dravenem się jeszcze nie spotkałem.

przepraszam ale dalem zlla nazwe tematu chodzilo o Graves vs Draven.

Graves w tym momencie jest w trakcie bycia nerfionym, więc zobaczymy w jakim stanie będzie po patchu. Ogólnie rzecz biorąc jest to carry całkiem mocny w early. Draven natomiast wymaga nieco więcej skilla ze względu na łapanie ostrz, ale jeśli mu to wychodzi to naprawdę potrafi pierdzielnąć.

Ja bym brał Gravesa, ale to już tylko moje osobiste spojrzenie na sprawę.

orientuje sie ktos kiedy wyjdzie nowy patch poniewaz chcialbym zobaczyc jak bardzo znerfuja Gravesa.

Tego nikt nie wie może za tydzień może za dwa..

Eh to raczej kupie Gravesa najwyzej pozbieram potem na Dravena :D

Nowy patch ma wyjść 30 sierpnia .

Jako osoba doświadczona mówie, że graves jest świetnym ad carry i nie ma porównania do crapnego dravena, którym prawie nikt nie gra.

Ważne jest też żeby iśc z na bot'a z dobrym suppem, najlepszą partnerką dla gravesa jest zdecydowanie leona.

Jeśli wbijasz jeszcze 30 to bierz gravesa, łatwo nafeedujesz się na early na noobach.

Graves to najlepszy ad carry. W late ma takie obrażenia, że niektórych na 3 hity może ściągnąć. Znerfią mu prawdopodobnie tylko attack speed z E, bo to było w zapowiedzi, myślę, że więcej nie zrobią. A nerf Gravesa oznacza, że kolejną postacią będzie jakieś ad carry nowe prawdpodobnie. Draven też jest silny nie crapowaty. Tylko właśnie te ostrza. Jak umie się łapać to się wymiata na bot lane. Ulti może zbyt wolno leci. No i jego E które rozpycha przeciwników. Na pewno pomaga gdy swojego ulti użyje Katarina lub Nunu.

Na zakończenie. Nie ma postaci OP i postaci useless. Każda jest mocna jeśli umiesz nią grać i wykorzystać jej potencjał.

Dobra dzięki wszystkim za wyrażenie opini :) Graves koksi :D

http://www.surrenderat20.net/2012/08/8-22-pbe-update.html#more

Graves dostanie nerfa na jego E. Tyle.

Draven- o Wiele wiele lepsze ad carry od graves'a

Ja tam wole Dravena przez jego dmg w early/mid game :)

Jak się umie łapać ostrza to bez przerwy ma sie bonus do AS i movment speed. Do tego swietny ult z dobrym dmg.

Graves przypadkiem nie dostaje też nerfa na base attack speed?

zobacze jakie nerfy dostanie Graves ale prawdopodobnie jego wezme :) Mam pytanie o co chodzi z lapaniem ostrzy ?

@Salioner Q Dravena polega na tym, że jego następny atak zada dodatkowe obrażenia i nałoży na cel jego pasyw. Po każdym takim ataku jego topór się odbija od celu i możesz go złapać, masz wtedy reset CD na jego W, a jego następny atak zrobi to samo co pierwszy. Jest to jeden z powodów, przez które Graves jest lepszym AD Carry. Draven musi łapać topory żeby zadawać dobry DMG, a łapanie ich nie pozwala mu się dobrze ustawić w trakcie walki. Co do samych czempionów. Draven jest lepszą wersją Miss Fortune, robi wszystko co ona tylko lepiej. Graves jest ceniony za swoją wytrzymałość, mobilność i bardzo silny, obszarowy burst.