Drobne pytanie

Witam ostatnio postanowiłem pograć sobie tak na Full detalach w Gothic'a 3 i Obliviona (każdy chyba zna te gry ^^). I żeby się zbytnio nie rozpisywać i nie marnować waszego czasu, czy jest jakaś taką ich wspólna karta graficzna lub jakaś która by pociągneła obydwie gry na Full bo niestety z ubolewaniem muszę stwierdzić że dzisiaj moją ekhm.... przegrzałem xDDD. Mogę wydać do 500 zł, bardzo bym prosił o pomoc.

Z wyrazami szacunku do was Siquel

KLIK

Sory ale to mi zbytnio nie pomogło zadałem pytanie czy znacie jakąś kartę która by obydwie gry pociągnęła a ty dałeś mi link do kart graficznych...

radeon hd 5770 powinien pociągnąć obydwa tytuły ;)

http://www.ceneo.pl/Karty_graficzne;017Radeon_HD_5770_P6-191427.htm

Asus ENGTS450 DirectCu/DI/1GD5

Asus ENGTS450 DirectCu/DI/1GD5 to wydajna karta graficzna obsługująca DirectX 11 i OpenGL. Posiada pamięć 1GB (GDDR5) ze 128-bitową szyną, o taktowaniu 3608 MHz. Karta graficzna podłączana jest do płyty głównej za pomocą gniazda PCI Express 1.0. Jej maksymalna wyświetlana rozdzielczość to 2560 x 1600 pikseli. Za chłodzenie odpowiedzialny jest wydajny wentylator. Karta wyposażona jest w porty: HDMI, VGA, oraz DVI. Gwarancja producenta obejmuje okres dwóch lat.

420 PLN

Gainward 426018336-1503

Gainward 426018336-1503 to wydajna karta graficzna obsługująca DirectX 11 i OpenGL 4.0. Posiada pamięć 512MB (GDDR5) ze 128-bitową szyną, o taktowaniu 3608 MHz. Karta graficzna podłączana jest do płyty głównej za pomocą gniazda PCI Express 1.0. Jej maksymalna wyświetlana rozdzielczość to 2560 x 1600 pikseli. Za chłodzenie odpowiedzialny jest wydajny wentylator. Karta wyposażona jest w porty: HDMI, VGA, oraz DVI. Gwarancja producenta obejmuje okres dwóch lat.

319 PLN

MSI N450GTS-M2D1GD5/OC

MSI N450GTS-M2D1GD5/OC to wydajna karta graficzna obsługująca DirectX 11 i OpenGL 4.0. Posiada pamięć 1GB (GDDR5) ze 128-bitową szyną, o taktowaniu 4000 MHz. Karta graficzna podłączana jest do płyty głównej za pomocą gniazda PCI Express 1.0. Jej maksymalna wyświetlana rozdzielczość to 2560 x 1600 pikseli. Za chłodzenie odpowiedzialny jest wydajny wentylator. Karta wyposażona jest w porty: HDMI, oraz DVI. Gwarancja producenta obejmuje okres dwóch lat.

407.3 PLN

Sluchaj te gry sa juz dosc stare wiec kazda nowsza grafika nie powina miec problemu .

Polecam Asus EAH 5750 Formula http://allegro.pl/asus-eah-5750-formula-pci-e-1gb-gddr5-i1487265137.html Cena 399zł, karta ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Obsługuje DX11, do tego poprawione chłodzenie. Korzystam ze starszego modelu 4770, Gothic 3 na full detalach chodzi bezproblemowo. Polecam!

Nie wiem dokładnie ile kosztuje ale ok 500 zł widziałem gdzieś GeForce 8800 GT PRO KARTA Assassin creed 2 na full deatalach smiga

Jakieś 2 lata temu składałem kompa i wybrałem GeForce 9800 GT 1GB za jakieś 400zł, pociągnął wszystko nawet x2. Zrobiłem test, jako, że jestem wielkim fanem serii TES włączyłem sobie 2 Obliviony, wszystko chodziło płynnie, karta się aż tak mocno nienagrzała, miała jakieś 60 stopni. Gdy włączyłem 3 obliviony, dopiero grafika zaczęła szwankować, jakieś dzieki kolory się pojawiały, prawie się grać nie dało. Polecam właśnie tego GeForce'a, teraz powinien być o wiele tańszy.

Hmmm tak właśnie myślę że wybiorę 9800 GT dzięki za wszystkie propozycje poczytałem jeszcze trochę o tej kracie i myślę, że te 9800 GT będzie mi spokojnie wystarczyła ^^.

Temat do zamknięcia, dzięki za odpowiedzi ^^

Temat został zamknięty. Powód: OKi ;fff

Temat został zamknięty. Powód: OKi ;fff

Witam ostatnio postanowiłem pograć sobie tak na Full detalach w Gothic'a 3 i Obliviona (każdy chyba zna te gry ^^). I żeby się zbytnio nie rozpisywać i nie marnować waszego czasu, czy jest jakaś taką ich wspólna karta graficzna lub jakaś która by pociągneła obydwie gry na Full bo niestety z ubolewaniem muszę stwierdzić że dzisiaj moją ekhm.... przegrzałem xDDD. Mogę wydać do 500 zł, bardzo bym prosił o pomoc.

Z wyrazami szacunku do was Siquel