Droga po Legendarke

Jaką macie propozycje w zdobyciu legendarki? Uzbierać jakoś golda na 500 poziom Weapon Craft i wydropić Precursory ( jednego do wepa, drugiego na sell po składniki PS. Wiem, że to tak jakby 6 w lotto wygrać )? Czy dropić te nasze kochane prekursory tak aby kupić całą legendarke w TP? Jakie jest wasze zdanie, jak wy doszliście do legendarki?

O ile dobrze pamiętam, to do craftu legendarki wymagany jest craft na poziomie 400. Jeśli chodzi o prekursora, to na twoim miejscu poczekałbym do premiery HoT, gdzie będzie alternatywna możliwość zdobycia tejże broni.

Wbij crafty na 400 i poprostu graj - codziennie dungi, jakiś fractal, world bossy, zbieraj materiały potrzebne, a resztę sprzedawaj. Kup prekursor na tp, bo wydropić to prawie nie możliwe (na swoim koncie mam 4 przez 4,5k godzin gry) i poprostu zbieraj, małymi kroczkami. Polecam stronkę gw2legends.net , gdzie możesz sprawdzić ile golda ci jeszcze brakuje.

Precursorów o tak nie wydropisz, ja mam przegrane 3200 godzin i mi żaden nie poleciał, więc tak jak Frosty powiedział, codziennie dungi + np farmic na sw, potrzebne matsy zbierasz reszta na sell i golda sie szybko robi.

Ok kolejne pytanie, jak mam warriora zrobionego pod full Berka, narazie na odkrywanie mapy ( wiem, że szybko zleci odkrycie całej mapy ) ale w przyszłości zamierzam WvW chodzić, to jaką legendarke zbierać? Jest to jedno czy wpierw złoże Twilight'a czy Sunrise'a? ( Mam zamiar Eternita w późniejszej fazie gry ). Jaka jest różnica między tymi dwoma legendarkami? Osobiście co do mojego wyglądu Warka, Sunrise będzie ładniej wyglądał ( No co trza jakoś zadbać, żeby postać ładnie wyglądała :D )

Jak chcesz eternity i jest to twój cel na najbliższy czas, to najbardziej wydajny sposób to najpierw zrobić jeden miecz, schować do banku, później drugi ( może być np 2x twilight) i sprzedac oba na tp, a następnie kupić eternity za golda. Zostaniesz wtedy z eternity i mnóstwem dodatkowego golda, a i tak oblokujesz skina sunrise,twilight, dusk i dawn. Jednak achievement legendary collector pokaże ci 1/5 zamiast 3/5.

@Up
Skina nie odblokuje, by go odblokować nie wystarczy zrobić legendarki ale trzeba ją założyć przez co staje się accountbound i nie można jej potem sprzedać.

Wyfarmienie takiej ilości golda zajmie Ci sporo czasu, a legendarka to jest praktycznie tylko skin bo ma minimalnie większe staty od ascended broni.
A różnicy miedzy tymi legendarkami poza skinem nie ma żadnej.
Eternity aktualnie kosztuje 4.8k golda na TP, najszybszy zarobek to okolo 10g/h na SW. Tak więc powodzenia :P

Zakładając eternity odblokowywujesz te 5 skinów które napisałem.
Legendarka ma dokładnie te same staty co ascended, z tym, że poza combatem można je swobodnie zmieniać.

Jaką macie propozycje w zdobyciu legendarki? Uzbierać jakoś golda na 500 poziom Weapon Craft i wydropić Precursory ( jednego do wepa, drugiego na sell po składniki PS. Wiem, że to tak jakby 6 w lotto wygrać )? Czy dropić te nasze kochane prekursory tak aby kupić całą legendarke w TP? Jakie jest wasze zdanie, jak wy doszliście do legendarki?