Druga tura wyborów prezydenckich - na kogo zagłosować?

comment_IxGs0VSg7GM8E77oGJTuULwqhmdYMYzI

Pamiętajcie o tym, że kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym to prawda, a jedynym prawilnym kandydatem na prezydenta jest Jaśnie Oświecony Imperator Grzegorz von Braun namaszczony przez Zbawiciela.

A tak serio, patrząc na to jakich mamy kandydatów w drugiej turze, szczerze zastanawiam się jaki jest sens głosowania. Tu zagłosujesz będzie źle, tam jeszcze gorzej. Za każdym z kandydatów na prezydenta kryje się inna władza, której marionetką są obaj panowie. Możemy jedynie wybrać komu się podporządkujemy.

Za minimalną krajową na zachodzie z perspektywą zwiększenia - tak jest to możliwe.

O tym mówię. Ty pojedziesz, tak samo Twój brat, siostra, kuzynka itd. Twoi rodzice zostaną na emeryturze i to osoby mojego pokroju będą je utrzymywać. Więc oczywistą oczywistością jest, że będzie na to brakować pieniędzy.

A to, że ZUS i instytucje jemu podobne żerują na tych ludziach - nihli novi. Od antyku tak było i zawsze będzie. Bo taka jest ludzka natura.

I co z tego że taka ustawa zostałaby przyjęta mimo weta? Czy z tego powodu ma się zgadzać na wszystko bezkrytycznie? Wolałbym wetowanie ustaw, które i tak wejdą, niż podpisywanie wszystkiego jak leci "bo i tak nic nie zmienię". Swoją drogą - czy te ostatnie słowa nie brzmią jakoś znajomo?

Udowodnij mi, że on tego nie zawetował. Nikt o tym głośno nie powie, bo nagle by się okazało, że jest... jeszcze większą marionetką i jego słowo się nie liczy.

Bo tak jest! I tu leży sedno problemu.

Ludzie nie czytają programów wborczych, bo im się nie chce. Głosują na tego kogo lubią. Ja zagłosuje na Komorowskiego, bo ratyfikował ustawę antyprzemocową (przeciwko której był PiS) i jest za in vitro. Te rzeczy są dla ludzi też ważne, a Duda jest za tym by ludzi do więzienia za to wrzucać. Zresztą mimo, że PO jest jakie jest to PiS jest najabrdziej populistyczną partią aktualnie. Przez 5 lat grają katastrofą smoleńską i są gotowi obiecać wszystko, że znowu być przy władzy. Każde wybory które przegrywają są dla nich sfałszowane.

Współczuje ludziom którzy wierzą Dudzie, to jest typ który powie i obieca wszystko żeby tylko wygrać, lista obietnic jest tak długa że każdy myślący człowiek dostrzega w nim oszusta, mało tego za nim stoją Kaczyński i Macierewicz, dwoje psychopatów którzy próbowali wmócić wszystkim że w Smoleńsku był zamach, są tak obrzydliwie perfidni i zakłamani że próbowali winą za katastrofe obarczyć PO i Rosje zeby tylko osiągnąć swój cel. PiS to najgorsze co może się przytrafić Polsce, parfia agresywna i izolująca się od otoczenia a większosc was tutaj jest bardzo młodych i nie pamięta ich okresu urzędowania przed katastrofą kiedy to również nie zrobili nic, było to samo co teraz za rządu PO. Obie partie powinny zostać zdetronizowane ale PiS to najgorsze co może się przytrafić, psychopaci i szaleńcy za sterami takiego państwa jak Polska to nie jest dobry pomysł, PO choć złodzieje to chociaż są zrównoważeni psychicznie a Bronek to taki zabawny, nieszkodliwy Dziadek, nic do niego nie mam w przeciwienstwie do tego Rudego ch.. który uciekł do Brukseli, on powinien przed plutonem skończyć.

PS. Jeśli Duda to pasztetówka a nie prezydent :)

Moim zdaniem jedni są warci drugich. Jutro jest kolejna debata i jutro zdecyduje na kogo pójdę głosować. Nie podoba mi się w Komorowskim to, że nagle się obudził wszędzie jest go pełno, jednak jest to w porównaniu do oponenta doświadczony polityk i wydaje się być dość rozsądny a to jest teraz ważne ( konflikt Rosja-Ukraina) w przypadku Dudy to obawiam się, że będzie przez niego mówił Kaczyński a on jest zbyt radykalny.

Tak samo jak w 1szej turze głosuję na Komorowskiego. Dlaczego:1. Przez okres jego prezydentury nie żyło mi się gorzej, jak wcześniej. Tak samo mojej rodzinie i moim znajomym.2. Ma doświadczenie i renomę na międzynarodowej scenie politycznej3. Ma lepszą aparycję niż Duda (oboje wyglądają tragicznie, ale Komorowski mimo wszystko lepiej).

1. Ale jesteś POpaprany. Boże chroń przed tego typy ignorantami. Pomyśl o innych o Polsce, nie widzisz co robią z tym krajem, jesteś aż tak tępy ? Kur.. ważne że Ty i twoja rodzina ma pełną michę. Dlatego mamy w Polsce to co mamy, dziesiątki tysięcy urzędników i grup wpływu które oddają swój głos na Komoruskiego i reszte POpaprańców.

2. Nie zna nawet angielskiego a doświadczenie to ma z krzesłami.

3. Typowy leming, ładnie wygląda to go wybiorę.

wstyd...

warn_ico.png
Obrażanie innych ~ NS

mod_ico.png
Nie czuję się obrażony, ale warn za wulgaryzmy zostaje. - Might
1. Ale jesteś POpaprany. Boże chroń przed tego typy ignorantami. Pomyśl o innych o Polsce, nie widzisz co robią z tym krajem, jesteś aż tak tępy ? Kur.. ważne że Ty i twoja rodzina ma pełną michę. Dlatego mamy w Polsce to co mamy, dziesiątki tysięcy urzędników i grup wpływu które oddają swój głos na Komoruskiego i reszte POpaprańców. 2. Nie zna nawet angielskiego a doświadczenie to ma z krzesłami.3. Typowy leming, ładnie wygląda to go wybiorę.wstyd...

Myślę, że modzik z czystym sumieniem wlepi Ci banika za obrażanie i wulgaryzmy:) taki właśnie jest często elektorat PiSu - plujący jadem na oponentów. To że nie masz pełnej michy to dowód na brak Twojej zaradności życiowej a nie wina głowy państwa. Ale najlepiej swoją nieporadność zrzucić na innych.

Najsmutniejsze jest to, że osoby takie jak Ty nie widzą jak grubymi nićmi taktyka Dudy jest szyta. Słyszałeś ostatnio o Kaczorze? Nie? To w poniedziałek na pewno usłyszysz.

Jak można rozważać głosowanie na Dude - przecież to człowiek bez poglądów, jasno mówiący że nic dobrego dla Polski nie zrobi. Prowokuje, pluje jadem i jeszcze chce sprowadzić na nas złość innych państw, angażując się w konflikt na ukrainie. Debata jasno to pokazała, bo o ile Bronkowi przygotowali pytania i odpowiedzi, tak Duda jedynie potrafił atakować nie mówiąc nic konkretnego. To jest najgorszy możliwy wybór i nie jest na pewno mniejszym złem od Komorowskiego.

Bronka można określić jednym zdaniem - beznadziejnie (powinien być wszystkim znany wulgaryzm) ale stabilnie. Nic większego nie zmieni i nie poprawi, ale przynajmniej nie rozwali wszystkiego dookoła plącząc nas we wszystko co możliwe i plując jadem

Myślę, że modzik z czystym sumieniem wlepi Ci banika za obrażanie i wulgaryzmy:) taki właśnie jest często elektorat PiSu - plujący jadem na oponentów. To że nie masz pełnej michy to dowód na brak Twojej zaradności życiowej a nie wina głowy państwa. Ale najlepiej swoją nieporadność zrzucić na innych.Najsmutniejsze jest to, że osoby takie jak Ty nie widzą jak grubymi nićmi taktyka Dudy jest szyta. Słyszałeś ostatnio o Kaczorze? Nie? To w poniedziałek na pewno usłyszysz.

Mam na to wyj..... Niech wlepia, niech blokuje tak jak program Pośpieszalskiego. Potem się dziwić że ludzie tak bredzą skoro oglądają tylko reżimowe telewizje. PIS rządził dwa lata a ta banda złodziei 8 co zrobili każdy widzi. Coraz więcej ludzi emigruje. Jeśli chodzi o moją michę to nie narzekam, czytaj ze zrozumieniem. Ja wiem jakie są w Polsce realia i jak ludzie żyją, ty raczej nie skoro tak bredzisz. Nie jestem za PiS-em ale wybieram mniejsze zło. Jak mam nie pluć jadem skoro widzę co robią z Polska a lemingi na nich głosują bo ładnie wyglądają w telewizji i są tacy nowocześni. Już jedni uwierzyli w zieloną wyspę a teraz płacą kredyty we frankach...

PS: Masz ładny podpis i nic więcej...

warn_ico.png
Naucz się kultury, a potem ucz innych polityki ~ NS
Mam na to wyj..... Niech wlepia, niech blokuje tak jak program Pośpieszalskiego. Potem się dziwić że ludzie tak bredzą skoro oglądają tylko reżimowe telewizje. PIS rządził dwa lata a ta banda złodziei 8 co zrobili każdy widzi. Coraz więcej ludzi emigruje. Jeśli chodzi o moją michę to nie narzekam, czytaj ze zrozumieniem. Ja wiem jakie są w Polsce realia i jak ludzie żyją, ty raczej nie skoro tak bredzisz. Nie jestem za PiS-em ale wybieram mniejsze zło. Jak mam nie pluć jadem skoro widzę co robią z Polska a lemingi na nich głosują bo ładnie wyglądają w telewizji i są tacy nowocześni. Już jedni uwierzyli w zieloną wyspę a teraz płacą kredyty we frankach...PS: Masz ładny podpis i nic więcej...

Ja szanuję Twoje zdanie jak i każdego innego człowieka. Lecz tutaj nie masz pojęcia o czym piszesz. Chcesz Dudę bo Bronek przespał 5 lat. Lepiej jednak by było jak jest niż miało być gorzej. Zresztą jak dostaniesz powołanie do wojska bo trzeba iść na wschód to gorzko zapłaczesz.

Powtarzacie po sobie jak jedna i druga partia nie wykorzystały szansy, ale prawda jest taka że kiedy rządził PIS to dług spłacaliśmy i obniżał się, a podczas władzy platformy obywatelskiej nie dość że dług jest kosmicznie duży to afera aferą pogania.

Okrągłostołowcy to jedna banda ale lepszym prezydentem będzie Duda. Komoruski potrafi nas tylko ośmieszać. Na jesieni czekam na zmiany w postaci Partii Obywatelskiej Kukiza.

Powtarzacie po sobie jak jedna i druga partia nie wykorzystały szansy, ale prawda jest taka że kiedy rządził PIS to dług spłacaliśmy i obniżał się, a podczas władzy platformy obywatelskiej nie dość że dług jest kosmicznie duży to afera aferą pogania.

O! Kasztanowiec posiada głos! Ja myślałem, że Ty masz tylko 2 opcje działalności na forum: "Lubię to" i "Podbijam". Ale my nie o tym tutaj.

O jakim długu Ty mówisz? Chyba nie o długu publicznym? I że obniżał się? Następny bajkopisarz:) Radzę sprawdzić co to jest ten dług i w jakim tempie rośnie. Gdyby za czasów PiSu malał to mielibyśmy krainę mlekiem i miodem płynącą.

Może Ty za młody jeszcze jesteś i nie pamiętasz. Za czasów, kiedy PiS rządził nowa afera wybuchała co tydzień. Dlatego właśnie rządy PiSu zostały przerwane. PO to przy nich grzeczni chłopcy.

Kukiz nie jest politykiem, gówno o tym wie i nie ma pojęcia o tym co dane zmiany mogą spowodować. Podczas jego startu na prezydenta nikt o nim nie wiedział, jego jedynym postulatem były JOW-y i otwarcie mówił że po ich wprowadzeniu zrezygnuje ze stanowiska. Później media zaczęły go promować jako antysystemowego, występował w kilku miejscach i tak oto zyskał 20 pustych procent, które do niczego nie prowadzą. Głosowanie na niego to marnowanie czasu i powie Ci to każda osoba, która minimalnie interesuje się polityką. On ma zerową wiedzę i nie ma nawet pomysłu na to jak Polska mogłaby wyjść z tego wszystkiego. Ot odciąga uwagę od innych ludzi, którzy rzeczywiście mają pomysł.

Jeżeli uważasz że Komorowski nas ośmieszy, to zobaczysz to się stanie po wybraniu Dudy. Może nie jesteś za pisem, ale jak dla Ciebie prowokator i osoba bez własnych poglądów jest dobra na stanowisko prezydenta, to współczuje. Głosujesz na niego bo to niby mniejsze zło. Wybierasz go zamiast spokojnego zastoju. Komorowskiemu można dużo zarzucić, podpisywanie złych ustaw, czy kompromitowanie 2/3 razy, ale Duda nie będzie lepszy i ba... Może wprowadzić nas w konflikt z rosją a tego unikać powinniśmy bo polska jest krajem CAŁKOWICIE rozbrojonym. Letnie pobory do wojska tylko potwierdzą całość.

Muszę przyznać, że przyjemnie obserwuje się tę arcyciekawą wymianę zdań (obrzucanie się błotem) mając już zabukowany bilet do Oslo. ^_^

W pierwszej turze głosowałem na Kukiza, a w nadchodzącej nie poprę nikogo. Niech się dzieje wolna nieba, mnie to już nie dotyczy. Powstrzymywałem się z wyjazdem od 3 lat, licząc, że coś się jednak w naszym pięknym kraju zmieni. Rzeczywistość okazała się jednak brutalna, a moje czcze marzenia legły w gruzach. Także, żyjcie i szogunujcie sobie w najlepsze za 2000 zł za miesiąc, podczas gdy dopiero w Europie zachodniej można odetchnąć pełną piersią (mieszkałem rok w Niemczech także wiem co mówię).

Serdeczne pozdrowienia dla wyborców bronka. ^_^

Ps. Might zawsze uważałem Cię za jedną z rozsądniejszych osób na tym forum...

To forum ma chyba rządowe dofinansowania;p

1. Ale jesteś POpaprany. Boże chroń przed tego typy ignorantami. Pomyśl o innych o Polsce, nie widzisz co robią z tym krajem, jesteś aż tak tępy ? Kur.. ważne że Ty i twoja rodzina ma pełną michę. Dlatego mamy w Polsce to co mamy, dziesiątki tysięcy urzędników i grup wpływu które oddają swój głos na Komoruskiego i reszte POpaprańców. 2. Nie zna nawet angielskiego a doświadczenie to ma z krzesłami.3. Typowy leming, ładnie wygląda to go wybiorę.

1. A na co mam patrzeć? Patrzę na ludzi których znam - po, przed i w trakcie studiów. Ze stażem w pracy i dopiero zaczynających. Wszyscy narzekają, fakt, ale żadnemu nie żyje się gorzej.

2. A to od kiedy znajomość języków obcych jest wymagana? Od tego są tłumacze, zawsze i wszędzie. Przynajmniej brakiem akcentu nie narobi siary.

3. Rola prezydenta w państwie ogranicza się do reprezentacji międzynarodowej. Oczywiście, że ważne jest, aby dobrze wyglądał, a nie jak alkoholik na cugu.

Także, żyjcie i szogunujcie sobie w najlepsze za 2000 zł za miesiąc, podczas gdy dopiero w Europie zachodniej można odetchnąć pełną piersią (mieszkałem rok w Niemczech także wiem co mówię).

Powiem Ci teraz coś ciekawego - Ty i ludzie Twojego pokroju jesteście powodem, dla którego się tyle w Polsce zarabia. Nie mamy już komunizmu, PRL się skończył, jest Wolny Rynek. Nasi dziadkowie walczyli o to, aby polityka nie mieszała się do biznesu.

Dlaczego tak wygląda praca minimalna, dlaczego podniesiono wiek emerytalny itd. - wszystko zbiera się do jednej kupy w celu zapobiegania. Pisałem wcześniej dlaczego tak jest, poczytaj sobie o co chodzi z pokoleniem Y.

Przykład na czasie: fabryka, w której pracuje, potrzebuje spawaczy i tokarzy. Ogłoszenia w gazecie i w internecie. 9 etatów. A w ogłoszeniu wyraźnie napisane - nie wymagane doświadczenie, ani uprawnienia, wszystko da firma. Wymagane jedynie złożenie CV.

Zgadnij ile osób przyszło. 5. Z czego 2 po zawodówce zostały zatrudnione. Jak ludzie po socjologii się dowiedzieli, że zaczynają od 0, więc przez okres szkolenia żadnych wypłat (osoby które płaciły za kurs spawacza wiedzą, ile kosztuje), a potem walą za najniższą krajową, to nawet nie powiedziały do widzenia.

Ps. Might zawsze uważałem Cię za jedną z rozsądniejszych osób na tym forum...

A co? Na kogo mam głosować? Na Kukiza? Alkoholika z jednym postulatem, który w samej swojej idei jest głupi?

Część z was strasznie się uczepiła podniesienia wieku emerytalnego, a przy obecnym systemie jest to wymagane. Społeczeństwo wysoko rozwinięte się starzeją. Wszystkie. Mamy coraz więcej emerytów, a coraz mniej ludzi pracujących. Jeśli pracujący ze składek zbierają się na emerytury to przy niższym wieku emerytalnym mam więcej emerytów, a mniej ludzi którzy na to zarabiają. Żeby wiek emerytalny mógł być niższy trzeba by całkowicie zreformowac system emerytalny. Ten któy jest teraz miał sens 100 lat temu, czyli praktycznie wtedy, gdy opracował go Bismarck.

Wdepnąć lewą czy prawą nogą w gówno... odpuszczę sobie ten wybór i przejdę obok

Mała Teoria (Nie moja - Podziemna TV):

PO specjalnie puściło PBK na ulice, aby ten się skompromitował. Wybory ma wygrać Duda. W tym czasie PO uchwala do jesieni jak najbardziej durne ustawy, ale tak po cichu jak to lubi robić. Po jesieni PO jest skompromitowane, wygrywa PiS. PO się "niby" rozpada - jego członkowie przechodzą do Partii Balcerowicza pod nowym szyldem. Po 1-2 latach PiS musi ustąpić władzy, ponieważ spadają na partię Kaczyńskiego wszelkie możliwe katastrofy, które swoimi ustawami spowodowało PO (ale u władzy już nie jest). Po ustąpieniu władzy rządy znowu przejmuje zgraja PO pod szyldem Leszka Balcerowicza.

Do tego wszystkie Kukiz jest marionetką w rękach Tymochowicza i Olechowskiego.

Prawdopodobnie moderatorzy mają dobre znajomości i chęci do dobrze płatnej pracy i stać ich na to by żyć godnie. To prawda, jako młody człowiek ( lat 20 ) nie wiem zbyt dużo jak to było za czasów rządu PiS_i_orków ale patrząc na to co sie dzieje w kraju kwitnącej cebuli/zielonej wyspy/tuskolandii to nie czeka mnie tu ŻADNA "dobra" przyszłość. Głosowałem na Korwina bo wierze, że tylko on mógłby zapobiec obecnej sytuacji gospodarczej w Polandzie... Wszyscy którzy myślą, że gdyby on doszedłby do władzy byłaby anarchia..chaos.. I tylko na podstawie legalizacji broni i kary śmierci uważają, że JKM to wariat.. ridiculus.. smiechu warte- jakos w niektorych stanach to funkcjonuje i ludzie zyja normalnie. Nie wiadomo co by było gdyby doszedł do władzy bo nigdy jeszcze nie doszedł.
Podsumowując, na II turze głosu nie oddam bo nie ma na kogo, odłożone pieniążki na wyjazd za granicę pragnę jak najprędzej wykorzystać w domniemanym celu i żyć jak na człowieka przystało, jednak mogłem nie wracać z UK z myślą, że coś się wreszcie zmieni.. No ale na marne, pozostaje tylko czekać aż byli członkowie WSI wraz z moherkami kopną naturalnie w kalendarz i może w końcu coś sie zmieni w tym wielkim bagnie. Amen.