1. Ale jesteś POpaprany. Boże chroń przed tego typy ignorantami. Pomyśl o innych o Polsce, nie widzisz co robią z tym krajem, jesteś aż tak tępy ? Kur.. ważne że Ty i twoja rodzina ma pełną michę. Dlatego mamy w Polsce to co mamy, dziesiątki tysięcy urzędników i grup wpływu które oddają swój głos na Komoruskiego i reszte POpaprańców. 2. Nie zna nawet angielskiego a doświadczenie to ma z krzesłami.3. Typowy leming, ładnie wygląda to go wybiorę.
1. A na co mam patrzeć? Patrzę na ludzi których znam - po, przed i w trakcie studiów. Ze stażem w pracy i dopiero zaczynających. Wszyscy narzekają, fakt, ale żadnemu nie żyje się gorzej.
2. A to od kiedy znajomość języków obcych jest wymagana? Od tego są tłumacze, zawsze i wszędzie. Przynajmniej brakiem akcentu nie narobi siary.
3. Rola prezydenta w państwie ogranicza się do reprezentacji międzynarodowej. Oczywiście, że ważne jest, aby dobrze wyglądał, a nie jak alkoholik na cugu.
Także, żyjcie i szogunujcie sobie w najlepsze za 2000 zł za miesiąc, podczas gdy dopiero w Europie zachodniej można odetchnąć pełną piersią (mieszkałem rok w Niemczech także wiem co mówię).
Powiem Ci teraz coś ciekawego - Ty i ludzie Twojego pokroju jesteście powodem, dla którego się tyle w Polsce zarabia. Nie mamy już komunizmu, PRL się skończył, jest Wolny Rynek. Nasi dziadkowie walczyli o to, aby polityka nie mieszała się do biznesu.
Dlaczego tak wygląda praca minimalna, dlaczego podniesiono wiek emerytalny itd. - wszystko zbiera się do jednej kupy w celu zapobiegania. Pisałem wcześniej dlaczego tak jest, poczytaj sobie o co chodzi z pokoleniem Y.
Przykład na czasie: fabryka, w której pracuje, potrzebuje spawaczy i tokarzy. Ogłoszenia w gazecie i w internecie. 9 etatów. A w ogłoszeniu wyraźnie napisane - nie wymagane doświadczenie, ani uprawnienia, wszystko da firma. Wymagane jedynie złożenie CV.
Zgadnij ile osób przyszło. 5. Z czego 2 po zawodówce zostały zatrudnione. Jak ludzie po socjologii się dowiedzieli, że zaczynają od 0, więc przez okres szkolenia żadnych wypłat (osoby które płaciły za kurs spawacza wiedzą, ile kosztuje), a potem walą za najniższą krajową, to nawet nie powiedziały do widzenia.
Ps. Might zawsze uważałem Cię za jedną z rozsądniejszych osób na tym forum...
A co? Na kogo mam głosować? Na Kukiza? Alkoholika z jednym postulatem, który w samej swojej idei jest głupi?