Drugi monitor, Jaki?

Witam jestem posiadaczem jednego starego monitora którego maksymalna rozdzielczość to 1280x1024 i chciałbym dokupić sobie drugi monitor lepszy z rozdzielczością FHD a tego starego używać np obok do przeglądania fejsa podczas gry.

Jakie monitory polecacie? Budżet to 400 zł (póki co)

Chciałbym też żeby był dość duży ponad 23 cale mile widziane.

Za odpowiedz ślicznie dziękuję. :)

jaki masz sprzęt od tego zacznijmy.

i 23 cale+ to ty se odpuść bo 400zł to za mało. chyba że używki.

Jeśli masz odpowiednią grafikę żeby uciągnęła tam rozdziałke 1920x1080 to polecam LG 24MP55. Mam i polecam w 100%. Lekki, elegancki i bardzo ładnie pokazuje kolory ;)

Sprzęt:

Procesor: intel core i5 4690k

Płyta główna:MSI Z97-G43

Karta Graficzna: MSI GTX 970 GAMING

Pamięć ram:G-Skill DDR3 8GB (4GB x2) 2400mhz

Dysk twardy: WD Caviar 1 TB

2 Dysk twardy:SSD Crucial BX100 250 GB

Zasilacz: Silentium PC Vero M1 600w

Obudowa:Zalman Z3 Czarny

Bez dodatkowego chłodzenia: dokupie w przyszłości.

To jest cała specyfikacja, nazwy monitora niestety nie jestem w stanie sprawdzić ponieważ nie ma mnie w domu, nachodzi mnie też pytanie czy można tak zrobić aby grać na jednym monitorze a na drugim np przeglądać facebooka? nigdy dwóch monitorów nie podłączałem.

Da się. sprzęt też odpowiedni. Tylko dobieraj kasy trochę bo przy tym sprzęcie poco kupować szrota ;)

W takim razie jaki jest odpowiedni budżet? Chcę kupić taki aby miał wysoką jakość obrazu i z 24 cale ale też nie za drogi? Chyba znajdą się takie perełki?

700 zł minimum coś lepszego a takie naprawdę dobre to 1000+zł więc decyduj. jeszcze inni znawcy się wypowiedzą na ten temat.

Mógłby ktoś zrobić jakąś krótką listę monitorów wartych uwagi między 700-1000zł?

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2016?page=0,25

Te trzy pierwsze są całkiem dobre i są w twoim budżecie.

mam tego della 23 cale na IPSie(link wyżej). Jestem zadowolony z niego. Znaczy wiesz znawca obrazu nie jestem. Ale w porównaniu do tego co mialem kiedyś to jest ogień :) .

Druga sprawa, jak podłączyć dwa monitory? jakimi kablami itd? byłbym wdzięczny jakby mi ktoś to wytłumaczył, ponieważ jak już pisałem wyżej nie umiem po prostu.

Dziękuję ślicznie za listę!

Masz na grafice dwa albo więcej wejść na kable hdmi. podłączasz oba monitory do nich. wchodzisz w ustawienia systemu i dajesz rozszerzenie ekranu i potem możesz na jednym grać a na drugi przeciagasz okienko z przeglądarką albo czymś tam.

Mam parę pytań co do tego jak "rozszerzam ekran" to rozdzielczość się powiększa? A i jeszcze duży będzie spadek fpsów w grach? rozumiem że to trochę mocy wymaga.

Według tego : https://www.msi.com/product/graphics-card/GTX-970-GAMING-4G.html#hero-overview Mam tylko jedno wyjście HDMI rozumiem że muszę użyć innych wejść dualnych?

Dobra, poszperałem trochę w sieci i znalazłem odpowiedzi, dziękuję wszystkim za pomoc temat można zamknąć.

Witam jestem posiadaczem jednego starego monitora którego maksymalna rozdzielczość to 1280x1024 i chciałbym dokupić sobie drugi monitor lepszy z rozdzielczością FHD a tego starego używać np obok do przeglądania fejsa podczas gry.

Jakie monitory polecacie? Budżet to 400 zł (póki co)

Chciałbym też żeby był dość duży ponad 23 cale mile widziane.

Za odpowiedz ślicznie dziękuję. :)