Duel of Champions- pytania

Siemaneczko,otóż zachęcony wczorajszym streamem Rimejka,postanowiłem zagrać w DoC(pierwsza karcianka w życiu). I mam kilka pytań:

Czy jest to gra pay2win czy uczciwe f2p z IS?

Czy znalazłby się ktoś pomocny ogarnięciu decka(gram inferno)?

I może jakieś rady dla początkującego?

1. Gra nie jest zupełnie p2w, ale masz dużo łatwiej inwestując realną kasę, szybciej zgromadzisz karty do skompletowania decka. Dodatkowo drugą walutę, tą za złotówki, dostaje się też za wykonanie misji, czy zdobywanie lvl także nie trzeba jej kupować.

2. Deck najlepiej samemu składać, złóż taki jaki ci pasuje i przetestuj czy działa :D

3. Nie składaj decków z dużych ilości kart, im mniej kart, tym większa szansa, że wypadnie ci mocna karta. Skup się na jednym rodzaju kart, czary, łuty lub stworzenia. Ewentualnie miksy 2 rodzajów.

A pod Inferno ? Teraz robię kampanię i mam rozgrywkę przeciwko Nergalowi,skurczybyk spamuje jedostkami(jak to nekro ;( ) Gram inferno i ni cholery nie mogę go pokonac( ew. jestem noobem x2 XD)

Ja pomagam w DoC mam 13 poziom 501 Elo i ogarniam co i jak również prowadzę stream z gry ale ostatnio nie mam sił :D (http://pl.twitch.tv/olej14)

W sumie moge go odpalic i tam odpowiadac na wasze pytania

Tylko czy chcecie :P bo pisać tego wszystkiego na pewno nie bd

U nergala w decku weż jak najwiecej jednostek walczacych magicznie oraz skille takie jak Kula ognia itp musisz poczekac aż mu sie karty w reku skancza i masz wygrana :P

@Up no ja byłbym bardzo chętny na przyjęcie pomocy :)

To o 13 bedzie stream

Byly 3 stałe osoby tak więc wyłaczyłem stream o 13:20 żeby dalej oglądać film a to że ciebie nie było nie moja wina ;]

13:40-14:00 stream

Spoko :)

jestem

Po pierwsze wpisz sobie trzy kody, o ile jeszcze tego nie zrobiłeś:

A3D-WER-Q8E-DF2-E4J

M3R1-XMAS-2YOU-FROM-D3VS

TH4NK5FBF4N5

Wpisujesz je w sklepie tam gdzie się realizuje kody. Niby nic, ale zawsze coś. ; )

Druga rada ode mnie - Pieczęci, które dostajesz z lvl i z osiągnięć zbieraj i wydawaj na te większe zestawy po 10 boosterów. Jest to bardzo przydatne i opłacalne. Początek może być trudny, ale później jak już kupisz, dostajesz te 120 kart, więc jest już z czego układać talie. ; )

Trzecia rada też bardzo prosta - Graj. Nie łam się przegraną, ja nie raz dobijałem pułap 900 elo i nagle przegrywałem kilka razy, spadając do progu 500. Jest to gra karciana, więc duże znaczenie ma też to, jak Ci karty podejdą~ Dlatego też jak ktoś wspomniał, warto jest mieć mało kart, najlepiej jednego, bądź dwóch rodzajów.

Dzieki za radę :) i kody ^^

Nie było źle liczba widzów doszła do 38 ale mogło być lepiej :D

Dzieks za przypomnienie o kodach byl jeszcze 1

5ORRY54TURD4Y = 1 pakiet posiłków premium + 100 pieczęci

To nie miejsce do reklamy streamow...

Do kiedy dzialaja te kody/ile razy mozna uzyc czy cos?

Ten stream był w ramach pomocy multimedialnej :D. Olej dzienks za kod (król Julian :D)

Ma ktoś jakiś pomysł jak optymalnie wydac 175 punktów pieczeci ?

Zbieraj do 1000 i kup duży pakiet ze 120 kartami ;)

A za golda [mam 17k] co najbardziej optymalnie ?

+ pytanie co do umiejetnosci "Szał", dlaczego po dodaniu 1 punktu szału, moja jednostka traci 1 hp ? nie ma o tym wspomniane w opisie skilla, a dzieje sie tak za kazdym razem. bug ?

ps. brak opcji usun post boli : <

edit: delete/double post

Siemaneczko,otóż zachęcony wczorajszym streamem Rimejka,postanowiłem zagrać w DoC(pierwsza karcianka w życiu). I mam kilka pytań:

Czy jest to gra pay2win czy uczciwe f2p z IS?

Czy znalazłby się ktoś pomocny ogarnięciu decka(gram inferno)?

I może jakieś rady dla początkującego?