Witam nadal aktualna propozycja co do szukania nowych graczy ?
Dunegons & Dragons Online
Jasne, dla nas to żaden problem, a warto przynajmniej spróbować gry, bo wiele takich mmów nie ma. A teraz skoro Winyl jest w korthosie to będziesz miał z kim biegać, a za kilka dni powinienem reinkarnować ze znajomym to dogonimy i się jakoś zgramy.
Ostrzegam jeśli będziecie robić postać po swojemu a nie znacie zasad panujących w DDO to będzie ciężko wam grać. System powiązań jest skomplikowany dla początkującego i warto dołączyć do gildii gdzie wszystko wyjaśnią albo poszukać na forum DDO gotowej propozycji ( z tym że są one często dla postaci po reinkarnacji tzn. build 32/34/36 pkt. ).
W początkowych lokacjach jest łatwo ale potem robi się ciężko jeśli w party nie ma specjalistów od pułapek i leczenia szczególnie jeśli zwiększysz poziom trudności.
Podbijam temat. Pod koniec lutego DDO obchodzi 10 urodziny! Z tego co zauważyłem to nie lada osiągnięcie jeśli chodzi o mmo (o ile się nie mylę admini tutaj nawet w newsach podają, gdy jakaś gra obchodzi tak okrągłą rocznicę), więc to dobra okazja, by powrócić/spróbować gry. Z tego co wiem na koniec lutego twórcy planują serię eventów, póki co jeszcze nie wiadomo jakich, ale można się pewnie spodziewać prezentów i nagród z tej okazji. To może być dobra okazja do nałapania unikatowego... czegoś (w końcu nie wiem co będą rozdawać xD). Więc jakby ktoś chciał spróbować jakiegoś nowego mmo i akurat by mu się DDO spodobało, to raczej warto popróbować trochę wcześniej i być już gotowym na urodzinowe eventy.
Podbijam temat, bo gra jest warta uwagi, a chwalebna rocznica już tuż tuż.
Witam serdecznie
Przeczytałem cały Twój temat i jestem mile zaskoczony. Tytuł ten, za pośrednictwem Ciebie, przykuł moją uwagę na tyle by spróbować w niego zagrać. Przeraża mnie jednak fakt, iż gra ta posiada niewielką ilość graczy. Lubię grać w MMORPG, w którym nie będę się czuł "osamotniony" jak w grach single-player. Jestem graczem od 4 roku życia co może dobrze może źle na mnie wpłynęło ale nie zarzucam rodzicom, że mnie tak wcześnie wpuścili w świat gier xD. Odkąd gram w MMO wszelakiej maści, mam problemy z graniem w gry single-player ze względu na brak community xD Wyjątkiem był Wiedźmin 3 dla jego znakomitej fabuły a zwłaszcza soundtrack-a (poprostu obłęd - Percival Schuttenbach ) . Wracają do tematu xD latam tu i tam, szukając zakątka dla siebie. Wielki B&S zawiódł mnie pod względem tego samego schematu jak w reszcie MMO. Wszystko pięknie i super ale endgame mnie odmóżdzył i zabrał kupę czasu, który uważam za stracony. Nie czuję satysfakcji ze zdobytego doświadczenia w tej grze. Mógłbym dalej brnąć w to bagno ale wreszcie się opamiętałem, że nie tego wymagam od gry. Tak jak napisałeś, szukam gry, która wymaga kreatywnego myślenia, wysiłku intelektualnego, który mógłby mnie wynagrodzić i usatysfakcjonować. Lata doświadczenia grania w poszczególne tytuły utwierdziły we mnie pewne wymagania co do kolejnego tytułu. Mam nadzieję, że ten popierany przez Twoją osobę, zadowoli mnie soczystą dawką nowych i niesamowitych doświadczeń. Mimo, iż grafika mnie trochę odtrąca to trzymam się nadal przykazania, iż to nie jest najważniejsze
Jak na razie pragnę wypróbować ten tytuł. Na celowniku jest jeszcze TESO ale finanse nie pozwalają mi go zdobyć ;d Uzbierane pieniążki wydałem na zakup Pieśni Lodu i Ognia w walentynkowej promocji xd ( ale nie żałuję xD) .
Mogę liczyć na Waszą radę ? Nie będę spammował byle czym ;p
Pozdrawiam
Pichek
PS: Pichek (Piszek- Piczek jak kto woli :p)
Ja tam zawsze chętnie pomagam, bo mi się marzą raidy gildijne, a do tego trzeba by jeszcze z parę osób skołować. TESO (tzn. ESO?:P) też mnie okropnie korciło jakiś czas temu, ale słyszałem że populacja tam też kiepsko stoi, więc trochę szkoda mi wydawać ileś tam na grę, która może niedługo padnie, ddo przynajmniej jest darmowe, szczególnie jak nie jest się leniwym, bo jak jest, to znacznie wygodniej jakąś sumę jednak wydać.
Community jest małe, owszem, ale za to naprawdę zgrane. Sam mam sporo wtyk wśród francuzów, chorwatów i greków, a naprawdę jest masa towarzyskich graczy, z którymi czasami się siedzi i gada o pierdołach kompletnie nic nie robiąc. Jak poznasz trochę ludzi, to nawet jak jakiś quest jest im kompletnie niepotrzebny dołączają by pomóc, sam tak nie raz miałem, że chciałem zrobić coś, na co kompletnie nikt nie chciał iść, a potem parę osób po znajomości dołączało.
A w naszym polskim gronie mamy tzw. statyczne grupy: dla przykładu ja regularnie questuję z dwoma znajomymi z gildii i nie ma problemu zapełnianiem party, bo zwyczajnie prawie zawsze biegamy razem. Kwestia po prostu dogadania się między sobą, zresztą jakiejś tragedii wielkiej nie ma, zawsze jakieś party szukające graczy się znajdzie.
Edit: w tym roku mamy też migrację do nowej serwerowni, jest szansa że po przeniesieniu się połączą niektóre serwery i znowu zrobi się tłoczno, ale póki co to bardziej spekulacje.
Witam z miłą chęcią dołączę kiedyś próbowałem ale jakoś nie szło mi samemu a jest przyjemna będę wdzięczny jeśli powiecie jaki server i jak zapraszać dziękuję i pozdrawiam
Server Ghallanda, jak podasz mi swój nick już w grze to podeślę zaproszenie do gildii i tam ewentualnie jak coś będzie trzeba chętnie wyjaśnimy/pomożęmy
Enerdhil - sam bym w sumie mogl sie przeniesc na wasz serwer... tylko pytanie : ilu macie graczy aktywnych w gildii (co najmniej raz dziennie)? I moze jeszcze kiedy (albo skad masz to info) o przenoszeniu do nowej serwerowni i ewentualnym laczeniu serwerow? Bo dobrze mi sie tam moim druidem gralo, ale samemu to tak srednio . A jak nic na ten temat nie wiadomo.... to jest opcja przeniesienia postaci? I jak tak to za ile (bo ewentualnie moglbym wyfarmic co nie co pkt :P)? Bo jak nie ma takiej mozliwosci... to ja niestety podziekuje bo nie chce mi sie kolejnej postaci robic i tracic kolejne miesiace zycia xD
Generalnie takich osób logujących codziennie jest z 6, dodatkowo jest zaprzyjaźniona gildia, też mniej więcej tyle samo osób, mamy wspólny kanał na czacie, więc kontakt jest. Chciałem obie gildie łączyć, ale coś im się do nas nie śpieszy, a my mamy wyższy poziom, więc nam do nich trochę bez sensu, żeby na nowo nabijać to, co już mamy. Ogólnie tłumów może nie ma, ale źle nie jest, jak się zgrać ze sobą to to w zupełności wystarcza.
O serwerowni twórcy już rok temu mówili. W grudniu turbine przeniosło do niej lotro, właśnie się kończą transfery graczy z łączonych serwerów. Jak skończą z lotro do nowej serwerowni przechodzi DDO. Czy będzie łączenie trudno powiedzieć, twórcy pisali, że myślą nad tym, ale skoro w lotro tak zrobili, to możliwe, że w ddo też.
Z tego co wiem przenoszenie postaci jest tylko za dolarki (chyba 25, ale mogę się mylić), więc przenosić raczej się nie opłaca. Możesz poczekać co się będzie działo po przeniesieniu data center, co jakiś czas podbijam ten temat, więc jakby coś się większego w świecie gry działo na pewno napiszę.
Loor - info specjalnie dla ciebie.
W piątek twórcy powiedzieli, że do nowej serwerowni ddo przenosi się w pierwszej połowie marca. Łączenia serwerów na razie nie planują, ale kto wie, może zmienią zdanie. Jak chcesz spróbować na nowy serwie chętnie cię powitamy u nas, jak ci się nie chce, cóż, to zrozumiałe. ;P
Dungeons & Dragons Online® osobiście mnie zaintrygowało. Zawsze sceptycznie i z dystansem podchodziłem do tej gry. Zawsze gdzieś z tyłu głowy mi widniała. Dopiero teraz po tylu latach znikomej wiedzy o tej grze, zmogłem się i spróbowałem. Jako, że akurat to Enerdhil zachęcił mnie swoim powyższymi postami to do niego się zgłosiłem by dołączyć do ich gildii. Jestem zaskoczony ich otwartością i pomocą, jaką mnie już obdarzyli.
DDO to nie łatwa gra dla tych, którzy w ogóle nie znają się na rzeczy. Uniwersum znane może przez wielu i dla nich to może wydawać się łatwiejsze. Muszę się jeszcze wiele nauczyć ale ta nauka wydaję się być ciekawa i interesująca co przyciąga mnie coraz bardziej Kreacja postaci, questy itd. nie są tak proste jak w reszcie MMORPG : Wymagają myślenia i wiedzy (tą akurat podzielą się z Wami doświadczeni gracze jakich możecie spotkać np. w naszej gildii
).
To nietypowe MMORPG. Do mechaniki i stylu gry trzeba się przyzwyczaić, gdyż jest on nietuzinkowy Po pierwsze : grafika to nie wszytko. NAJWAŻNIEJSZA jest : grywalność i brak tego nie można zarzucić tej produkcji. Druga najważniejsza sprawa to fakt, że ta gra naprawdę jest F2P. Da się wszystko zrobić o ile przeznaczysz na to więcej swojego czasu
Dla tych, którym się śpieszy, firma proponuje swój "store". Nie będę dłużej pisać bo wątpię, że większości by się chciało
Polecam serdecznie SPRÓBOWAĆ i ocenić czy warto.
Jeśli już chcecie mieć kontakt z Polakami to zapraszamy do Naszej gildii : Polish Adventures na serwerze Ghallanda. Kontakt : Piszcie tutaj na PRIV. lub w grze do : [ Enerdhil ]
Pozdrawiam
- Stormreach Harbor
Wczoraj ddo przeniosło się do zupełnie nowej serwerowni, z tej okazji symbolicznie podbijam temat.
Witam dzisiaj, znowu zacząłem pogrywać w DDO, jeśli można prosić o zaproszenie to nicki Rolpos( znajomy) i Brodhar
Poszły na maila, z tym że jeśli chodzi o rolposa mam jakiś problem z wyświetlaniem go na liście graczy, nie usunął postaci i stworzył nowej z ciut innym nickiem czy coś w tym rodzaju?
Nom błąd w sztuce, teraz ma nowy nick ale nie sprawdzałem, btw widze że ciągle trzeba milion popstaci na servach, no ale ci mistrzowie gry:)
Jeśli nadal aktualne to mogę się przyłączyć, ale grę dopiero wczoraj pobrałem, więc będę potrzebował "prowadzenia za rękę" na początku.
To akurat nie problem, jeśli dalej grasz podaj nick. Wybacz, że dopiero odpisuję, ale trochę tutaj nie zaglądałem.
To akurat nie problem, jeśli dalej grasz podaj nick. Wybacz, że dopiero odpisuję, ale trochę tutaj nie zaglądałem.
Keiyaii Inui (Paladyn 1lv).