Dungeon grind

Hej,

gralem troche w tere i z braku alternatywy mysle nad powrotem na NA, natomiast strasznie meczace dla mnie bylo latanie za questami, co chwila do jakiejs lokacji zeby dostac jakas pier**le...

Dobilem 40+ poziom, da rade od teraz robic tylko instancje i na tym wbijac poziomy? O ile wolniej to bedzie?

Jesli masz zamiar w ten sposob dobic lvl cap to odinstaluj gre. TERA to questownik niestety. Powodzenia zycze :)

Jesli masz zamiar w ten sposob dobic lvl cap to odinstaluj gre. TERA to questownik niestety. Powodzenia zycze 

Tera to co? Może kiedyś była questownikiem ale teraz... kiedy dostajemy 400% więcej expa za granie w party na dungeonach.

Najszybszy sposób na expienie TERAZ to oczywiście robienie dungeonów, najlepiej ze zgraną ekipą(ciężko znaleźć Priesta/Mystica na niskopoziomowych instach jeśli chodzi o server EU)
Na takim expieniu lvl capa można wbić spokojnie w 8-10h.

Jedyni minus takiego expienia to właśnie czekanie(bez zgranej grupy)~ o ile DPS'ów łatwo znajdzie przy instance matchingu o tyle tanka lub supporta może czasami długo szukać. Ale zawsze w międzyczasie można porobić kilka questów z nudy :P

Właśnie grałem healerem. Cóż, zaczekam na jeszcze jakas opinie, bo zdania sa podzielone ;d

Prawda jest taka, że do 20lvla robi się główne questy, a od 20 jedzie się ciągle na dungeon finderze. W dodatku dostaje się kilka exp boostów, dzięki którym wbijanie lvli w instach jest dziecinnie proste i szybkie. Jedynie kiedy warto robić questy, to te rozpoczynające przygodę z vanguardem od 60 do 65, bo za nie dostaje się sporo vanguard punktów (które zaś wymienia się na np. chesty, z których lecą alkahesty). Ale nawet te questy 60-65 bardzo szybko się robi i są za nie spore profity. Ale na upartego na samych instach można szybko wbić 65lv (a vangaurd questy zrobić po wbiciu 65).

Teraz questowanie od 20 lvla do 60 nie ma najmniejszego sensu :P.

Czyli pozostaje mi sciagnac gre ;) dzieki za odpowiedz!

Jesli masz zamiar w ten sposob dobic lvl cap to odinstaluj gre. TERA to questownik niestety. Powodzenia zycze 

Co?
Bijąc instancje wbijesz max lvl w 2 dni. Robiąc misje - w miesiąc.

Tera to co? Może kiedyś była questownikiem ale teraz... kiedy dostajemy 400% więcej expa za granie w party na dungeonach.
Najszybszy sposób na expienie TERAZ to oczywiście robienie dungeonów, najlepiej ze zgraną ekipą(ciężko znaleźć Priesta/Mystica na niskopoziomowych instach jeśli chodzi o server EU)
Na takim expieniu lvl capa można wbić spokojnie w 8-10h.
Jedyni minus takiego expienia to właśnie czekanie(bez zgranej grupy)~ o ile DPS'ów łatwo znajdzie przy instance matchingu o tyle tanka lub supporta może czasami długo szukać. Ale zawsze w międzyczasie można porobić kilka questów z nudy 

O, to jest świetnie powiedziane, dokładnie tak to teraz wygląda. Dodatkowo na 20 lvl odblokowuje się battleground - Kumasy - na nich też można wbijać lvl.

Właśnie grałem healerem. Cóż, zaczekam na jeszcze jakas opinie, bo zdania sa podzielone ;d

Jako healer teoretycznie będziesz czekać mniej na party w Instance Matching - niezbędny elementy drużyny, a healerów jest mało.

A czy healer w tej grze umie się bić w pvp czy raczej pure healer? Lubię grać supportami ale nie chciałbym ciągle po tyłku ogrywać ;)

Czytam te wasze wypociny i jedyne co mi przychodzi zapytać to...Czy ktokolwiek z was grał chociaż w tere niedawno? LUL

Tera to "questownik"? Od 2 lata nie trzeba robić żadnych questów żeby wbić 65lv. Jeśli masz jakiegoś znajomego to poproś żeby wbił Ci 20 lv, zajmuje to 10 minut. Jeśli nie to możesz albo robić story line albo grindować do 20lv. Od 20 lvl chodzisz na instancje albo solo albo przez Instance Matching. Jak szybko wbijesz 65 zależy czy masz EXP boost i ile grasz dziennie. Ja osobiście mogę wbić 20-65lv w plus minus 4 godziny.

@Jak ktoś tam wyżej wspomniał od 20lvl można robić battleground "Kumas Royale" za który dostaje się 2 lvl i EXP boos (raz dziennie)

A czy healer w tej grze umie się bić w pvp czy raczej pure healer? Lubię grać supportami ale nie chciałbym ciągle po tyłku ogrywać 

Healer do 1v1 PvP jest średni, nie robisz raczej dmg (ze starrnadrowym gearem, nie słyszałam jak eq pod czyte pvp działa na healerach), ale na battlegroundach to niezbędny element drużyny (tyle że raczej leczysz, jeżeli kogoś zaczynasz bić to w celach supportu - stun, debuff, etc. Jak się postarasz to może i kogoś zabijesz, ale ważniejszy dla drużyny jest heal). Więc, Healer jest ważny zarówno w PvE, jak i PvP. Czy oberwiesz po tyłku to w sumie zależy - głównie od tego, jak będziesz manewrował, czy ktoś z rajdu Ci pomoże, jacy są przeciwnicy i tym podobne.

witam wszystkich

mam pytanko z innej beczki, gdzie w końcu lepiej zagrać? EU czy NA? gdzie więcej polaków i lepiej mógłby mi ktoś powiedzieć, bo w sumie czytając te wszystkie tematy o terze naszedł i mi na nią smaczek:P zwłaszcza że można w miarę szybko dobić max lvl :)

witam wszystkich
mam pytanko  z innej beczki, gdzie w końcu lepiej zagrać? EU czy NA? gdzie więcej polaków i lepiej mógłby mi ktoś powiedzieć, bo w sumie czytając te wszystkie tematy o terze naszedł i mi na nią smaczek:P zwłaszcza że można w miarę szybko dobić max lvl 

NA ma:
1. Więcej perków, profitów (np. Federation Bills za każde logowanie, te billsy możesz wymienić na itemy które możesz sprzedać lub zostawić dla siebie),
2. Tańsze ceny, łatwiej zarobić - głównie przez częstsze eventy, które nie dają czegoś na np. 3-7 dni, a na zawsze, tradeable - tego na EU chyba już nie znajdziesz
(EU należy do najbardziej zdzierającego z hajsu gówna, czyli Gameforge - to chyba tłumaczy wszystko?)
3. Z tego co mi się wydaje to na NA jest większa aktywność, niż na EU, jednak to też zależy od serwera (i godziny w Europie, a w Ameryce),
4. Polaków i tu i tu jest trochę. Na NA najwięcej na CH / MT.

Grałąm i na EU i na NA. Zdecydowanie NA jest przyjemniejsze.

A czy teraz też to przechodzi tzn expienie na bamach np bazyliszki w lesie albo kraby w kopalni.

@Cia

Wielkie dzięki za odpowiedzi :)

@topic

właśnie zaczynam przygodę z TERĄ NA na serwerze Mount Tyranns mam nadzieje ze tam nawięcej polaków z tego co pamiętam:) nick Dziubas chętnie pogram z kimś pisać jak coś

A czy teraz też to przechodzi tzn expienie na bamach np bazyliszki w lesie albo kraby w kopalni. 

Tylko wtedy, jeżeli są za nie Daily Misje- ale mogę się mylić. Sądzę, że najlepiej w czasie kolejki Instance Matching robić jakieś misje, albo Kumy, albo daily questy (shortcut to "H") (nie wszystkie dają dużo expa, jednak dość łatwo i szybko się je robi, bo można się do nich teleportować).

@Cia

mam jeszcze jedno pytanko odnośnie serwerów na NA, z tego co pamiętam na mount tyranns gra najwiecej polaków, prawda? pytam dlatego że chciałbym na pewno do jakieś polskiej gildii dołączyć bo gra solo mija się z celem

@DziubAs Aktualnie najwięcej polaków gra na serwerze Celestial Hills, nie na MT. ;)

Na CH i na MT jest dużo, ale powiem Ci, że przeniosłam się z CH na MT i jestem o wiele bardziej zadowolona z poziomu, jaki reprezentują gracze - więcej ludzi gra ogólnie, więcej osób ogarnia, poza tym teraz dodali 30-osobbowy rajd i słyszałam że trochę osób z CH się wyludnia - bo nie ma z kim tego grać.

a więc w sumie zostanę na MT :) skoro tam też grają nasi ale bardziej dojrzali mi to pasuje, brak ochoty grania z Trollkami hehe w LoL'u mi wystarczy :)

w razie co zapraszam do wspólnej gry :) MT nick Dziubas

Hej,

gralem troche w tere i z braku alternatywy mysle nad powrotem na NA, natomiast strasznie meczace dla mnie bylo latanie za questami, co chwila do jakiejs lokacji zeby dostac jakas pier**le...

Dobilem 40+ poziom, da rade od teraz robic tylko instancje i na tym wbijac poziomy? O ile wolniej to bedzie?