Dungeonówka

Dragon Nest czy Vindictus? Która gra lepsze pod solo?

Zależy od osobistych preferencji. Aczkolwiek mi się bardziej podoba DN :)

Zależy od osobistych preferencji. Aczkolwiek mi się bardziej podoba DN

A grasz solo czy z grupą?

Jeżeli lubisz klimaty anime to DN, aczkolwiek Vindictus wydawał mi się bardziej rozbudowany.

Chodzi mi głównie o to, czy jak będę grał solo dam radę na high level'u itp.

W Vindictusie na 50+ poziomie dawałem radę solo, a co do DN to miałem tylko 32, ale było łatwo też.

w DN fajnie się gra, dość rozbudowane. Co do gry solo to niby można sobie jakoś dawać radę, aczkolwiek raidów solować nie polecam :P

Jeśli chodzi o grę solo, to ogólnie dungeonówki to słaby wybór :/ Większość, o ile nie wszystkie, postawiona jest na grupowe rajdy. Nie mówię jednak, że niewykonalne. W Dragon Nest praktykowane jest takie coś, że nawet bez dołączania do gildii itp. itd. rajdy możesz wykonywać zakładając tzw. "perma party" czyli party stworzone wyłącznie do robienia określonego rajdu, niczego więcej, i tak co tydzień po resecie, kiedy wszyscy członkowie perma pt są online. Naprawdę, nie musisz być w żadnej gildii żeby coś osiągnąć ;) Dragon Nest jest bardziej rozbudowany od Vindictusa, co jest faktem, jednak niestety odczuć się da P2W i to bardzo mocno. W sklepie jest pełna gama najróżniejszych boostów, które co prawda można kupić za walutę w grze, ale ceny są czasem tak duże, że wolisz juz wydać prawdziwą kasę, niż marnować ciężko zgrindowane złoto. Niestety twórcy myślą chyba, że 1zł = 1 euro, więc dają ceny z kosmosu, jak na przykład 100 zł za jeden pełny kostium :x

Vindictus to prawdziwa gra akcji z kozackimi bossami - gdzie musisz unikać ataków, żeby nie paść na 2 strzały i wiedzieć kiedy zadać obrażenia. Dragon nest ma fajne PvP , jednak w PvE odblokowanie nowego stage'a czy bossa nie daje żadnej satysfakcji - jedyne co utrzymuje przy tej grze jest nowy skill co parę leveli, który nieco urozmaica rozgrywkę.

A mogę wiedzieć czemu nie bierzesz pod uwagę C9 ?

Vindicus jest niesamowicie nudny. Zwłaszcza przez brak pvp

A mogę wiedzieć czemu nie bierzesz pod uwagę C9 ?Vindicus jest niesamowicie nudny. Zwłaszcza przez brak pvp

Wybrałem te dwie gry bo z tego co czytałem są najbardziej znane z dungeonówek, ale sprawdze również i tą

Jeśli chodzi o grę solo, to ogólnie dungeonówki to słaby wybór :/ Większość, o ile nie wszystkie, postawiona jest na grupowe rajdy. Nie mówię jednak, że niewykonalne. W Dragon Nest praktykowane jest takie coś, że nawet bez dołączania do gildii itp. itd. rajdy możesz wykonywać zakładając tzw. "perma party" czyli party stworzone wyłącznie do robienia określonego rajdu, niczego więcej, i tak co tydzień po resecie, kiedy wszyscy członkowie perma pt są online. Naprawdę, nie musisz być w żadnej gildii żeby coś osiągnąć Dragon Nest jest bardziej rozbudowany od Vindictusa, co jest faktem, jednak niestety odczuć się da P2W i to bardzo mocno. W sklepie jest pełna gama najróżniejszych boostów, które co prawda można kupić za walutę w grze, ale ceny są czasem tak duże, że wolisz juz wydać prawdziwą kasę, niż marnować ciężko zgrindowane złoto. Niestety twórcy myślą chyba, że 1zł = 1 euro, więc dają ceny z kosmosu, jak na przykład 100 zł za jeden pełny kostium :x

Wiem że dungeonówki to słaby wybór do gry solo, ale grałem już w większość mmo open world i żadna nie potrzymała mnie zbyt długo dlatego próbuje teraz znaleźć jakąś dungeonówkę na zimę :D

Ja ci polecam to i to

Vindictius ma bardzo ale to bardzo epicką walke z bossami i wgl mechanika skilli.

W dn masz skille takie pod 1,2,3 itp więc nie masz tak jak w vind kombinacji klawiszy z myszką,ale oczywiście osoba która lepiej unika,szybciej i lepiej reaguje,lepiej używa skilli i wprowadza combo wygra.

Więc tak jak chcesz odskocznie od skilli pod 1,2,3,f1,f2 itp to polecam vindictius

A jeśli lubisz cukierkowe klimaty i przyjemny wygląd skilli to polecam dragon nest

Wgl 10 wychodzi w vindi nowa postać

Dragon Nest czy Vindictus? Która gra lepsze pod solo?