Witam wszystkich serdecznie.
Mam jedno pytanie odnośnie Internetu.
Otóż chcę się zapytać czy jest możliwość podłączenia drugiego routera do routera z Orange.Dokładniej mówiąc co chcę zrobić.Moja ciocia mieszka obok mnie i posiada owy Internet z orange.Ja natomiast nie mam możliwości podpięcie tego Internetu i muszę się zadowolić tzw.Internetu radiowym.Nie ukrywam że nie spełnia moich oczekiwan bo jest tragiczny.Wracając do tematu.Mam zamiar pociągnąć kabel do routera ktorego zakupie(będzie on znajdował się u mnie w domu).Czy jest taka mozlieosc ze wifi będzie działać wtedy u cioci na routerze Orange i na routerze u mnie w domu ? Jeśli tak to jaki router zakupić i co należy wtedy zrobić.Z góry dziękuję i pozdrawiam
Dwa routery
Może to pomoże.
http://www.fixitpc.pl/topic/5190-laczenie-routerow-w-jedna-siec/
wpinasz skrętke u ciotki w jeden z wolnych portów lan routera, ciągniesz do siebie, wpinasz w wejscie wan. Ciotka musi mieć włączone dhcp, i w zasadzie to już powinno działać (jedynie sprawdź zakres adresów ip np u ciotki ustaw .1 do .100 a u siebie od .101 do .200)
Dziękuję za odpowiedz.Jaki router kupić aby wszystko sprawnie chodziło? Jedno mnie martwi czy czasami z dekoderem od orange nie będzie problemów typu utrapa polaczenia.Ma ktoś u siebie może takie połączenie? Jeśli chodzi o zabezpieczenie hasłem to kierować się według poradnika który podał Bojler?
Witam wszystkich serdecznie.
Mam jedno pytanie odnośnie Internetu.
Otóż chcę się zapytać czy jest możliwość podłączenia drugiego routera do routera z Orange.Dokładniej mówiąc co chcę zrobić.Moja ciocia mieszka obok mnie i posiada owy Internet z orange.Ja natomiast nie mam możliwości podpięcie tego Internetu i muszę się zadowolić tzw.Internetu radiowym.Nie ukrywam że nie spełnia moich oczekiwan bo jest tragiczny.Wracając do tematu.Mam zamiar pociągnąć kabel do routera ktorego zakupie(będzie on znajdował się u mnie w domu).Czy jest taka mozlieosc ze wifi będzie działać wtedy u cioci na routerze Orange i na routerze u mnie w domu ? Jeśli tak to jaki router zakupić i co należy wtedy zrobić.Z góry dziękuję i pozdrawiam