Dwarf Barbarian

Chciałbym zagrać w DDO dwarfem Barbarianem, ale słyszałem, że w tej grze jak coś się źle zrobi (nawet 1 mały błąd) to postać jest do wyrzucenia i tu jest moje pytanie, mógłby mi ktoś podać dokładny poradnik dla ww. klasy. Nie chciałoby mi się robić drugi raz postaci, dlatego piszę ten temat zanim zacznę grać.

Najlepiej, żeby poradnik był po polsku, ponieważ nie znam angielsiego na tyle dobrze, żeby czytać poradniki.

Z góry dziękuję za pomoc!

Tak mi sie wydaje, ze polaczenie dwarf-barb jest juz na wstepie jakims bledem...

Jak nie znasz angielskiego to nie wiem jak chcesz grać w DDO...

http://lmgtfy.com/?q=DDO%3ADwarf+Barbarian+Guide

Z porozumieniem nie będę miał problemów, chodzi mi tylko o ten poradnik.

Mam tutaj jakiś poradnik:

http://forum.ddopl.com/viewtopic.php?f=14&t=1098

Starting Feat/Enhancement Abilities Base Stats Modified Stats i Starting Feat/Enhancement Base Skills Modified Skills to jest konfiguracja postaci na starcie. Tworząc postać wybierz tworzenie własnego buildu. Potem masz napisane co po wbiciu poziomu dodawać. Prościej się nie da.

Dzz barbarian dwarf to najłatwiejsza postać do gry i jest bardzo dobra na początek.

Teraz wychodzi update 9 to Barbarian dostanie nowe animacje.

Ja gram dwarfem baba 3 lvl mam, wiem ze slabo, ale moge ci smialo powiedziec ze to bardzo kiepskie polaczenie. Dwarf ma featsy glownie na resisty i armor defense, a w zasadach DnD baba moze nosci tylko medium armory. Dlatego jest to marnotractwo Racial Feats'ow jedynie. Dodatkowym minusem tego jest, ze wszystkie rasy procz humana, maja tylko 1 feat do wyboru przy robieniu postaci. A zeby baba byl dobry juz od samego poczatku, musi zostac dodatkowo wykoxany featami do poslugiwania sie bronia jak np. Two-Handed weapon mastery. Dlatego (moim zdaniem) najelepszym wyborem dla baba jest Human.

W takim razie, jeżeli barbarian nie pasuje do Dwarfa, to kto byłby najlepszym wyborem rasowym dla tej klasy?

EDIT:

@crracked napisałeś, że dwarf barbarian to najłatwiejsza klasa i bardzo dobra na początek, czyli jakbym chciał grać do maks levela tym połączeniem, to będzie dobry wybór, czy to jest połączenie do poznania gry, a jeżeli chcę grać na poważnie to musze je zmienić?

Raczej nie musisz zmieniać. Wybierasz postać i grasz nią do bólu ,aż ci się znudzi. Jeżeli masz inne pytania to napisz tam na forum bo na tej profesji więcej już nie wiem.

Dzz barbarian dwarf to najłatwiejsza postać do gry i jest bardzo dobra na początek.

Ahhh, to nie wiedzialem. Ogolnie patrzylem na to pod katem systemu RPG DnD i tam polaczenie krasnal barb nie jest za dobre. A ze w grze jest inaczej, to nie wiedzialem.

Dzięki za pomoc.

Skorzystam z poradnika, który podał crracked. Jeszcze kilka pytań co do doboru servera, na którym serverze gracie? Na którym jest najwięcej polaków? Czy jest jakaś gildia, w której początkujący mogą swobodnie zacząć grę?

Cannith, jak cos to pisz to Yseron.

Chciałbym zagrać w DDO dwarfem Barbarianem, ale słyszałem, że w tej grze jak coś się źle zrobi (nawet 1 mały błąd) to postać jest do wyrzucenia i tu jest moje pytanie, mógłby mi ktoś podać dokładny poradnik dla ww. klasy. Nie chciałoby mi się robić drugi raz postaci, dlatego piszę ten temat zanim zacznę grać.

Najlepiej, żeby poradnik był po polsku, ponieważ nie znam angielsiego na tyle dobrze, żeby czytać poradniki.

Z góry dziękuję za pomoc!