Witam
Mam problem dotyczący kart graficznych izntegrowanej oraz dedykowanej. Wiem, że temat długi jak rzeka i w internetach jest mnóstwo postów temu poświęconych,ale niestety na żadnym z nich nie znalazłem rozwiązania. Chodzi o przełączanie się obydwu kart. Wiem ,że w teorii dedykowana włączy się kiedy będzie zapotrzebowanie (i faktycznie włącza sie ale jakby działała w chmurze ), ale gry dalej działąją na zintegrowanej. Sterowniki mam aktualne. W samych ustawieniach ustawiałem aby pewne programy działały na full opcjach, ale różnicy w ogóle nie ma. Biosa również przerabiałem ale mam tylko opcje albo jedna i druga albo tylko integra. Oprócz gier podobnie ma się sprawa filmów czy grafiki. Podczas oglądania przełączałem między 360p oraz 720p to i tak różnicy prawie w ogóle nie zaobserwowałem. Jeśłi chodzi o całe oprogramowanie GPU to mam AMD Crimson. Także czy wie ktoś jak wymusić pracę tylko karty dedykowanej?
PS. Wiem, że komputer nie najwyższych lotów, ale miałem gorszego i wszystko działalo płynniej niż tutaj.
Sprzęt:
Lenovo G70-35
System - Win 7 64x
Procesor AMD A6-6310
GPU - AMD R4- inte
AMD R5 330
Ram - 8gb