Dwie wersje na jednym komputerze

Cześć. Od jakiegoś czasu pogrywam w Allodsa w wersji EU. Z ciekawości chciałem jednak wejść na wersję PL i co? Klient PL każe odinstalować wersję EU przed instalacją :/ czy ktoś to może w jakiś sposób obszedł? Bo to trochę bez sensu, po co osobny klient, który nie może żyć na dysku obok EU? Jeśli ktoś zna jakiś sposób to proszę o pomoc.

Cześć. Od jakiegoś czasu pogrywam w Allodsa w wersji EU. Z ciekawości chciałem jednak wejść na wersję PL i co? Klient PL każe odinstalować wersję EU przed instalacją :/ czy ktoś to może w jakiś sposób obszedł? Bo to trochę bez sensu, po co osobny klient, który nie może żyć na dysku obok EU? Jeśli ktoś zna jakiś sposób to proszę o pomoc.

Skopiuj zawartość folderu Allods Online (wersji EU) do folderu o innej nazwie. Potem odinstaluj wersję EU i zainstaluj PL. Dzięki temu masz 2 wersje PL zainstalowaną i tą EU kopie na której możesz normalnie grać.

to nie latwiej zmienic nazwe folderu?:D

Ściągnąć i zainstalować RegCleaner'a. Wywalić przez niego Allods EU - od tego momentu pomimo pozostania na dysku, w systemie nie będzie wykrywalny. Powinna ruszyć instalka PL bez problemu. :)

Nie próbowałem sposobu Revolutio więc nie wiem czy działa. Mam natomiast sposób sprawdzony przez siebie (działa :]). Zmieniłem nazwę folderu EU z Allods Online na Allods. Włączyłem instalkę wersji PL. Ta wyrzuciła komunikat, że gra jest już zainstalowana, ale wymaga uaktualnienia (czy jakoś tak) i pyta czy aktualizować pliki. Nie klikamy nic, tylko zmieniamy nazwę folderu EU z powrotem na Allods Online i klikamy "nie" na pytanie o aktualizację przy wersji PL. Instalujemy ją wtedy do inaczej nazwanego folderu i obie wersje działają.