Dwuklik w myszcze

Witam, dopadł mnie problem co drugiego posiadacza myszki - dwuklik. Myszka to Steelseries Kinzu i jest grubo po gwarancji. Dwuklik jest na prawy przycisk myszki, jest jakaś możliwość go naprawić? Na lewy przycisk myszki jest program, który to naprawia, ale na prawy nic mi o tym nie wiadomo. Przeszkadza to troszkę, a głównie w grach. Chcesz przybliżyć celownik? Taki uj. Proszę o pomoc, trochę z tym przeżyłem, ale im dłużej to doświadczam tym bardziej mnie szlak trafia. Pozdrawiam.

Może w panelu sterowania masz coś odwrócone, poprzeglądaj w zakładce "mysz"

To jest problem myszy, nie systemu.

Możesz ładniej napisać jaki jest problem? Przepraszam, ale nie zrozumiałem ocb. Oo

Gdy klikam prawym przyciskiem to myszka wykonuje czynność dwa razy, czyli jakbym kliknął dwa razy przycisk myszy, a nie raz. Czasami piszę masło maślane, wiem o tym ;3

I prawy i lewy przycisk tak działa ? Jeśli tak to mam na to rozwiązanie.

@UP

Z tego co przeczytałem to chodzi tylko o "prawy" przycisk.. ;/

Panel sterowania/ Opcje folderów/ Ogólne i Klikanie elementów.

Ostatnio pomógł ten trick jednemu Panu, może pomoże i Tobie.

To chodzi ogólnie nawet w grach, nie tylko o foldery.

Sprawdziłeś, skoro uważasz że nie działa? Kolego jak chcę Ci pomóc, a nie pisać by pisać. Jak napisałem wyżej, pewnej osobie to pomogło (przy Win7).

Nie działa.

To sobie kup nową myszkę, albo zmien ustawienia żeby bylo dla mańkuta i wtedy napraw to tym swoim sposobem:D

Jeżeli myszka jest tak skonstruowana przed twórców, wydaje mi się że tego nie można naprawic.

Jeżeli myszka jest tak skonstruowana przed twórców, wydaje mi się że tego nie można naprawic.

Konstrukcja jest konstrukcją i raczej to jest kwesta mechaniczna. Za działanie odpowiada oprogramowanie.

Mozna to naprawic pryskajac wd-40 na mikrostyk tylko nie chce rozbierac myszki bo podczas rozbierania moge slizgacze uszkodzic i szukalem alternatywnego rozwiazania

sa 2 sposoby na to 1 kup nowa myszkę a 2 to musisz ja rozkręcić i otworzyć przycisk i rozgiąć w nim trochę blaszkę

No to tylko zostaję mi otworzenie myszki. Nie będę odginał blaszek tylko prysnę wd-40, dwuklik powodowany jest przez syf w myszce, a wd-40 na to jest najlepsze. W końcu to sprężone powietrze i nie tylko. Dzięki za mądre odpowiedzi. Do zamknięcia.

Sory, za lekkie odkopywanie tematu, ale chciałem zapytać czy wd-40 pomogło bo złapałem ten sam problem na swoim Xai... Nie wiem czy rozkręcać myszkę i użyć wcześniej wymieniony specyfik czy szukać winy w oprogramowaniu.

wd40? Na brud bedziesz smar walic?

Powodzenia.

wd-40 ma wiele zastosowań w tym "wyciąganie" brudu z trudno dostępnych miejsc np. mikrostyku myszki. Psikasz, wycierasz i powinno być ok (ponoć). Wolę się upewnić bo kupowałem nowe ślizgacze ~2 tygodnie temu i szkoda mi je już odklejać...