Oglądając filmiki na yt strasznie spodobał mi się bard i socr, postanowiłem równomiernie expic obydwie klasy. Wybiegając trochę w przyszłość mam pytanie do starszych graczy , czy pomiędzy nimi na max lvl jest aż tak duża różnica w dps. czytałem ze bard to taki socr z leczeniem i ze socr robi taki sam dmg tyle ze jest bardziej papierowy.
Pytanie czy leczenie barda aż tak mocno pomaga przy pvp czy jest nie uzywane bo i tak można paść na kilka hitow zanim wycastuje się heala.
I pytanie czy socr bez self heala tak szybko będzie padał.
Na filmikach obydwie klasy jada tak kosiary ale to wiadomo gameplaye doświadczonych graczy.
Dylema bard/socr
Chyba zły dział bo w TERA barda nie ma/nie było… tak samo gra nigdy nie była nastawiona pod pvp więc się podwójnie rozczarujesz :(. Pytanie tylko gdzie się pomyliłeś : zły dział (może chodziło ci o aiona?), czy zły filmik gdzieś wyłapałeś (sorc tu jest, ale barda nie, może coś pokreciłeś przy szukaniu)?
Dokładnie, bard i sorc są w Aionie. Wszystko zależy od sprzętu jaki będziesz posiadał, czasami się heal przyda na pvp ale bard bardziej przydaje na pve jako support, daje mane, heal, czasami zamieni w pingwina, dmg też ma spore ale sorc ma na pewno większe. Teraz bardzo szybko się expi 80lvl więc możesz przetestować dwie postacie i zdecydujesz która będzie Ci bardziej odpowiadac
1lajk