Dylemat Champ

Hej, już wiele razy udało się wam mi pomóc w wyborze ciekawego championa, dziś także szukam satysfakcjonującej odpowiedzi :)

Więc, uzbierało mi się już trochę PZ i zdecydowałem się na kupienie nowego championa.

Właściwie to w grę wchodzą następujące picki:

- Olaf

- Xin Zhao

- Fiora

- Volibear

Czekam na odpowiedź :) dzięki za pomoc

Hmmmmmmmm.Olaf jest bardzo dobrym champem , można nim iść solo topa jak i w jungle , no i jest fajna zabawa z jego ulti , attack speedem i true dmg ;d.Xina bym odpuścił , no chyba , że lubisz postacie ala trynd.Fiora jest taka op , że jej ult kiedyś dostanie nerfa , jak dla mnie , nie ma żadnej zabawy z grania fiorą.Volibear , to jego bym z tych postaci kupił , przydatny passyv , do tego fajny dmg no i jest tankowny.A myślałeś o irelii , też bdb postać , teraz jest za 4800.

Czuje, że Fiore czeka nerf. Volibear troche nudny.. Olaf dobry pick. :D A Xinem jest fun jak sie wczujesz, że jesteś starożytnym wojownikiem!! ( co ja ..) :D Kupuj Xina , Olafa ;D

Olaf- bd jungle i solo top z dobrym buildem jest bardzo trudny do zabicia (olaf vs 2 nie ma problemu)

Xin- taki se teraz tylko nadaje się do jungli albo 3v3

Fiora- op lol jak ktoś uważa ze fiora jest op to nie umie grac w Lola powiem tylko jedno szkoda pz

Voilbear- passyv,h.dmg i jungle

Olaf- bd jungle i solo top z dobrym buildem jest bardzo trudny do zabicia (olaf vs 2 nie ma problemu)Xin- taki se teraz tylko nadaje się do jungli albo 3v3 Fiora- op lol jak ktoś uważa ze fiora jest op to nie umie grac w Lola powiem tylko jedno szkoda pzVoilbear- passyv,h.dmg i jungle

Jak dla ciebie fiora nie jest op to ty nie wiem w co tam grasz....Masz 2 bary hp puszczasz ulta i masz full hp+taki dmg w typa , że żal....

Fiora- op lol jak ktoś uważa ze fiora jest op to nie umie grac w Lola powiem tylko jedno szkoda pz

Fiora nie jest op, no tak, tak to jest jak gra się normale z mistrzami LoL'a...

Oczywiście polecam Fiore, ma bardzo duży dmg dzięki swojemu passive, przy okazji atk speed ze spella, ulti targetujące pare osób, wszystko pięknie, na buildzie offtanka robi niezłą sieke, nawet pod turretem.

-Olaf fajna postać z dużym DMG i całkiem dobrą żywotnością(HP daje mu jakieś premie o ile dobrze pamiętam). Ma fajne skile przydające się w walce z pojedynczym celem, niestety brak stunów a sam rzut toporem też raczej kiepski.

-Xin to typowy killer niestety trochę papierowy. Można nim długo posiedzieć na linii bo healuje się uderzając w cokolwiek(bodajże co 3 trafienie). Dodatkowo posiada świetne skile utrudniające ucieczkę i zadające(przynajmniej na początku)bardzo dobry dmg. Minusem jest słabe ulti.

-Fiora nie grałem więc ci nic o niej nie powiem ale lepiej teraz jej nie kupować bo za pewne dostanie nerf.

-Voli to champion z gatunku atmogów połączenie przyzwoitego DMG z świetną żywotnością. Potrafi fajnie ugryźć(premia do dmg z HP) więc najlepszą metodą na build jest po prostu kupowanie itemów dających HP + np: atk speed, defe, obronę magiczną no i oczywiście nie wolno zapomnieć o atmie.

Ja osobiście preferuję Voliego.

-Olaf fajna postać z dużym DMG i całkiem dobrą żywotnością(HP daje mu jakieś premie o ile dobrze pamiętam). Ma fajne skile przydające się w walce z pojedynczym celem, niestety brak stunów a sam rzut toporem też raczej kiepski.

No z tym się nie zgodzę .mimo tego , że to slow to jest on na tyle wystarczający , żeby bez problemu kogos dogonić.

Wybieraj pomiędzy Volibearem a Fiorą, Voli jest dosyć dobrze żywotny przy czym ma ładny dmg, poza tym to przeżucenie przez plecy może nieraz uratować komuś tyłek, bądź pomóc kogoś zabić. Fiora jest niezła jak się ją ogarnie, przy kupnie pojawia się problem, nie wiadomo jakie zmiany wprowadzą do niej w następnym patchu, mogą ją mocno znerfić przez co stwierdzisz, że zmarnowałeś kasę.

Olaf jest OP^^ Dlaczego? Każdy kto grał z nim wie dlaczego. Co do fiory to jest cienka, ma tylko dobre ulti. Polecam Xina, bo ma OP Q, które na 1 lvlu już wali kolosalny dmg.

Dzięki za odpowiedź, kupuję olafa :P

Fiora nie jest Op jest dość zbalansowana, jeśli stoi przy sobie 5 chamów(w ciągu TFa) to jej ult ssie, a gdy się skończy to dostaje takie wciry, że szok.

Fiora nie jest Op jest dość zbalansowana, jeśli stoi przy sobie 5 chamów(w ciągu TFa) to jej ult ssie, a gdy się skończy to dostaje takie wciry, że szok.

Jeżeli pierwsze so fiorą puszczasz ulta w team fighcie to robisz najgorszy błąd jaki popełniasz.

Wiem, nie zawsze tak robię, ale często jest takie zamieszanie, że każdy robi tak, by wycisnąć jak najwięcej dmg, zazwyczaj rzucają się ,a ad/ap carry, a tym właśnie jest fiora(ad)i lepiej puścić ulta na początku niż umrzeć w ogóle go nie robiąc.

Ja zazwyczaj czekam na inicjacje tanka/offtanka, gdy tf się zacznie to staram się wyskoczyć do ap/ad carry z zaskoczenia(na przykład z krzaków) zatłuc i dopiero ulta odpalić.

Fiora nie jest op ani słaba po prostu potrzeba ją wyczuć.

olafem mozna sie bawic niezle( wiem bo mnie jezdzil :) )

voliber jak dla mnie nudny , najgorszy z tej 4

xin zao jest całkiem niezły mi sie przyjemnie nim gralo ale po pewnym czasie si nudzi

a fiora jest jedną z głupszych postaci ( jak dla mnie) ma tylko 1 atak (+ulti) a 2 skile to swego rodzaju buffy. nie lubie takich postaci, mozecie wyzywac mnie ze nie umiem grac i.t.p. ale mi fiora nie przypadla do gustu.podajeszcze kim ci sie najlepiej gra to bedzie latwiej doradzic(czy junglem,mag,wojownik...)

a i tak FIDDLESTICK żądzi to moja ulubiona postać :)

rammus bardzo fajny char duzy def+niezle dmg ,warwick tez lifesteal+jugnler nunu mozna sie smiac ale malo kto umie go skontrować niby tylko 1 umj zadajaca dmg nie liczac ulti ale gra sie bd przyjemnie

co do xina zlapac kilka kili z poczatku i pozniej juz gangi itp flora nudna postac ogarniety gracz w 20min zlapie 10kili + troche farmy moze sobie latac jak glupi bijac kazdego kto sie nawinie, za voli ani olafem nie przepadam to nic nie bd doradzal

Fiora + Tiamat razy dwa :) Wszelkie pytania nie są potrzebne. na yt zobaczcie :D

olafem mozna sie bawic niezle( wiem bo mnie jezdzil )voliber jak dla mnie nudny , najgorszy z tej 4xin zao jest całkiem niezły mi sie przyjemnie nim gralo ale po pewnym czasie si nudzia fiora jest jedną z głupszych postaci ( jak dla mnie) ma tylko 1 atak (+ulti) a 2 skile to swego rodzaju buffy. nie lubie takich postaci, mozecie wyzywac mnie ze nie umiem grac i.t.p. ale mi fiora nie przypadla do gustu.podajeszcze kim ci sie najlepiej gra to bedzie latwiej doradzic(czy junglem,mag,wojownik...) a i tak FIDDLESTICK żądzi to moja ulubiona postać

Postacie które mają podobne buffy (fiora sion trynd itp.) to postacie jak dla mnie przesadzone +40 ad ze skilla ? ;O.Ogarnięta fiora też niszczy wszystko na solo.Fiddlem w jungli mało kto gra na rankedach a co dopiero na lini.Jak już to xin zhao , nafeedowany niszczy op postać jak już pisałem.A najlepszy wybór to voli , znudzi ci się jungla ? idziesz solo topa ;d.

Hej, już wiele razy udało się wam mi pomóc w wyborze ciekawego championa, dziś także szukam satysfakcjonującej odpowiedzi :)

Więc, uzbierało mi się już trochę PZ i zdecydowałem się na kupienie nowego championa.

Właściwie to w grę wchodzą następujące picki:

- Olaf

- Xin Zhao

- Fiora

- Volibear

Czekam na odpowiedź :) dzięki za pomoc