Dylemat odnośnie mmo

Witajcie!
Tak jakoś się złożyło , że postanowiłem sobie odpocząć od Wowa dopóki dopóty nie wprowadzą nowego dodatku. Mam zatem pytań parę , bowiem szukam czegoś aby zająć swój czas.
Mój sprzęt to niedawno upgreadowany i7 z 16gb ramu i dobrą grafą, dzięki czemu nie mam żadnych ograniczeń co do wymagań sprzętowych.
Ostatnio pochylałem się nad spróbowaniem Archeage, ale opinie o tej grze nie są pochlebne.
Zastanawiałem się też nad Blade and Soul, bowiem ponoć to całkiem ładna gra, oparta na fajnym systemie walki i ogółem opinie świadczą pozytywnie o tej grze.
Głównie myślałem nad tymi dwiema pozycjami i prosiłbym was ludziska o opinie, którą z powyższych gier wypróbować, aby się nie zrazić. Jestem też otwarty na inne sugestie, ale w tym przypadku proszę o konstruktywne wypowiedzi.
Czego oczekiwałbym od innych propozycji?

• b2p,f2p jest mi obojętne bo mogę troche zapłacić za grę o ile jest ona warta swej ceny.
    -Questownik bo nie mam czasu na grindowniki zbytnio.
    -Świat nie musi być otwarty ale by świat był interesujący.
    -Gra musi mieć coś fajnego w sobie, coś co sprawi iż będę chciał więcej i więcej.

W co grałem?

• W Wowa gram od dawien dawna i jak napisałem do niego wróce podczas nowego dodatku.
  • Neverwinter Online całkiem spoko, ale nudził mnie po czasie, choć dawno nie grałem.
  • Final Fantasy XIV jak dla mnie gra całkiem spoko, ale świat mnie mocno odpychał i miałem wrażenie iż gram w nieco ładniejszego wowa tylko z nudnym otoczeniem.
  • Guild Wars 2 grałem do czasu przejścia na f2p potem przestałem bo już mnie w nim nic nie interesowało.
  • W Teso grałem troche, ale nie jestem fanem tego settingu i wiem , że do tej gry nie wróce, do tego mam podstawkę kupioną dawno temu i te wszystkie DLC też mnie odpychają.

Pewnie coś by się jeszcze znalazło, ale nie pamiętam. Jestem otwarty na wszelkie sugestie i z góry dziękuję za poświęcony na mnie wasz czas.

To ja ci polecę Secret World Legends gra F2P:

• Ogromna ilość questów różnego rodzaju(poboczne, śledztwa, akcji i główne)
  • Fabuła po prostu genialna
  • Świat moim zdaniem wciąga swoim ciekawym podejściem
  • Brak P2W
    Jeśli byś się zdecydował to napisz podeśle ci wtedy linka do polskiego discorda SWL

bless online pasuje do opisu

Archeage ma bardzo ubogi PvE wiec jak cie ten aspekt interesuje to nie polecam. Ogólnie AA jest nastawiony na współprace z gildią (OwPvP, world bossy, trade runy)
Blade and Soul ma fajny combat ale grind ekwipunku jest niemiłośierny. Jak Cię bawi robieni tych samych dungeonów po 100 razy to polecam. Dodatkowo maja 3 potwory na krzyż i robią im reskiny. Dungeony za to są bardzo fajnie i wymagaja refleksu i współpracy.

Bless kiedy startuje ?

11 maja bedzie wiadomo.

W zasadzie interesuje mnie troche Pve i troche Pvp z wskazaniem na pve. Szkoda mi troche Archeage , bo coraz bardziej staje się dla mnie odległy, tym bardziej iż Bless zapowiada się na coś fajnego , nawet rasy ma podobne jak Archeage. Póki co ściągne sobie Secret World Legends i zobacze z czym się to je. Nadal jestem otwarty na propozycje i dziękuje za dotychczasowe :smiley:

Aion albo czekać na Bless

Takie coś jak Riders of Icarus jest warte uwagi? Brzmi ciekawie, ale znając rynek mmo nawet z perełki można zrobić gnioty.

Witam też własnie se ściągam Secret World Legends i jestem otwarty na wspólną gre , także jak ktoś jest zainteresowany to pisać i się zgadamy

Funcom mnie nie lubi i nie chce przypomnieć swojego hasła. Zatem popatrze na Blade and Souls dopóki dopóty nie odzyskam hasła do Secret World.

To do mnie? :smiley: Ze 11 maja? :slight_smile:

To zapraszam na Polskiego discorda Secret World Legends by pograć z rodakami
https://discord.gg/fFV9C6

Mam jeszcze pytanie odnośnie Guild Wars 2 , postanowiłem do niego wrócić i zobaczyć jak tam się miewa gra. Mam jednak dwa pytania odnośnie dodatków czyli czy kupując ostatni dodatek dostane też zawartość z poprzedniego dodatku? Drugie pytanie, czy warto kupować, czy jest coś dla graczy, którzy chcą zacząć grę od początku?

Jak kupisz zestaw 2 dodatkow do dostaniesz 2 boosty postaci do 80 lvla :). Nic wiecej. A kazdy osobno dodatek musisz kupic.