Dylemat/ paladyn czy arbiter?

Jak w temacie.

Kogo bardziej polecacie?

Jakie są plusy a minusy tych postaci?

Która lepsza do pve a która do pvp?

Muszę się w końcu ogarnąć i wybrać główna klasę bo kazda z 4 dostępnych na EU wyexpilem do 19lv. W sumie gra się kazda przyjemnie:] Lecz nie wiem jak te postacie będą się prezentowały później. Skupmy się na palku i arbitrze proszę.

Zapraszam do dyskusji.

Zaraz, kim jest Arbiter? Tak się nazywa 2 sub-klasa Clerica na EU?

Paladin Jest bardzo dobrą postacią lecz żeby miał Dmg i to spory musisz dużo wydać aby trafić do każdego itemu bon na light attack bez tego ani rusz a ten ariber to nie wiem kto to nawet bo na eu pozmieniali nazwy chyba xD

Paladyn na 40 capie to jest tank i nikt więcej. Na 3rd Job może iść w Crusadera, którego się buduje pod Light Attack. Jeżeli chce się teraz bawić w DPS to są inne klasy, na ten lvl cap palek DPS nie jest.

przepraszam za pomyłkę :-] acrobata a nie arbiter hehe Subklasa Archera.

Wiec poproszę coś o nim teraz :-]

Wiec tak. Mobilna, dużo DMG. bardziej bije się z bliska jak z dystansu - fikołki, kopniaki etc. Pożądana w PT ze względu na buffa dającego Haste(przyspiesza ciebie, animacje i chyba skraca CD, ale dawno nie grałem więc mogę się mylić). Calikiem przyjemna klasa. Paladyn jak już napisałem to przede wszystkim tank. Dopiero na patchu z 3rd jobem można się pobawić w DPS wybierając Crusadera, ale d*py nie urywa. Warto dodać, że tank jest zazwyczaj poszukiwany na Nesty(Appo i Manti da się zrobić bez, ale nesty lvl 50+ jest już bardzo cięzko), a na SDN, GDN itp. jest wymagany.

Paladyn na 40 capie to jest tank i nikt więcej. Na 3rd Job może iść w Crusadera, którego się buduje pod Light Attack. Jeżeli chce się teraz bawić w DPS to są inne klasy, na ten lvl cap palek DPS nie jest.

paladyn nie jest Dpsem ? Spoko to dziwne jaki dmg wyciąga na 60 lvlu po jakies 300-400k ale ok

dziękuję za wypowiedzi.

postawie na acrobate.

Jeszcze raz dzięki serdeczne za ładne objaśnienie.

Myślę ze temat do zamknięcia, no chyba ze chcecie kontunuuowac i kazda postać prześwietlić na wylot:]

Pozdr

Acrobat :

+szybko czas kończenie dungeonów

+ krótki cooldown skilli

+ postać bardziej nastawiona na PvP przez ataki z bliska, chodz na PvE, ale i tak daje radę

+ duży dmg

+ łatwa do wymasterowania (uniki/odpowiednie sekwencja skilli)

+ szybko się porusza

- ciężko zdobyć odpowiednia ilość HP (wiąże się to z wysokim agowaniem armoru )

- nie każdemu przypada do gustu gra archerem na bliski dystans

- drogi koszt , składników potrzebnych na dodawanie sufixów do broni/armoru

Palladyn:

+duża ilość HP

+przydanty na raidy/nesty

- niska prędkośc ruchu

- dużych dmg to nim nie zrobisz

- strasznie powoli robi dungeony, jeśli ma robić je samemu

Co do pvp palladynem jeszcze nie grałem i nie wypowiem się w tej sprawie

paladyn nie jest Dpsem ? Spoko to dziwne jaki dmg wyciąga na 60 lvlu po jakies 300-400k ale ok

No na 60, a my mówimy o 40. I na 60 capie 300-400k to wcale nie jest tak dużo(gdzieś widziałem Ele bijącego ponad 1m, nie wiem z jakiego skilla, nie grałem Ele). Świeżo po wbiciu 60 i po załatwieniu sobie broni RARE 60 na +11/12 klepałem swoim Gladiatorem(Hybrid Gladem tak dla ścisłości) po ok. 200-250k(który IMO odstaje od innych klas pod względem DPS, na szczęście dostał bufka jakiś czas temu). Reasumując, są lepsze klasy DPS niż Paladyn, a w szczególności na 40 capie.

Wybrałem acrobate i rzeczywiście dps robi niezły :] a ewolucje w powietrzu cieszą oko ze aż chce się grać :] ciagle kombinuje jak ulepszyć swoje Combo i całkiem mi to wychodzi.

Jest kolejna subklasa dla tej postaci? Jeśli tak to czym się charakteryzuje?

Jak w temacie.

Kogo bardziej polecacie?

Jakie są plusy a minusy tych postaci?

Która lepsza do pve a która do pvp?

Muszę się w końcu ogarnąć i wybrać główna klasę bo kazda z 4 dostępnych na EU wyexpilem do 19lv. W sumie gra się kazda przyjemnie:] Lecz nie wiem jak te postacie będą się prezentowały później. Skupmy się na palku i arbitrze proszę.

Zapraszam do dyskusji.