Dysk do Asus k52jt

Witam,

Poszukuję dysku do laptopa Asus k52jt. Dysk był 320 gg i musi zostać wymieniony na taką samą pojemność lub większą. Głównym w warunkiem jest cena, czyli góra 160 zl, może być używany. Proszę o pomoc ponieważ nie wiem czy kupować taki sam czy może coś nowszego ale w tej cenie.

Nikt nic ? może podać specyfikację lapka żeby było łatwiej znaleźć jakiś dysk ? Głównie chodzi mi o to czy ktoś wie na jakim złączu sata mogę szukać dysków. Gdzieś wyczytałem ze jest to SATA ale takich dysków mało już w sprzedaży więc czy moze to być także SATA II / SATA III ?

Kup jakikolwiek markowy dysk twardy 2,5 cala na złączu SATA (WD, Seagate itp.) Żadna filozofia. Najlepiej 7200 RPM, od biedy 5400 RPM.

Musi to być SATA czy może być SATA II ? nie znam się i nie wiem czy będzie pasowało. wybrałem taki dysk, czy będzie dobry? http://www.morele.net/dysk-twardy-hitachi-travelstar-500gb-2-5-5400rpm-sata2-8mb-hts545050a7e380-413798/

Dyski SATA II i SATA III są kompatybilne wstecz. Czasem trzeba użyć zworki, ale wątpię, żebyś musiał cokolwiek robić.

Polecam Seagate i WD. Do tej pory te firmy mnie nie zawiodły. na WD mam już ponad 23.000 godzin zrobionych, stary seagate co prawda przestał odpalać system ale ma już 12 lat i działa do dziś :] .

EDIT\\ Oczywiście mówię o 3,5", 2,5" ze względu na warunki pracy najczęściej kończą się szybciej. Ogólnie sztywnej zasady nie ma, czasem najlepsze dyski wysypują się po 6.000 godzin.

EDIT2\\( :D ) Odpuść sobie używki, to nie pamięć RAM, grafika czy procesor.

@MasujDzika dziękuję za pomoc :) dysk zamówiony, temat do zamknięcia .

Witam,

Poszukuję dysku do laptopa Asus k52jt. Dysk był 320 gg i musi zostać wymieniony na taką samą pojemność lub większą. Głównym w warunkiem jest cena, czyli góra 160 zl, może być używany. Proszę o pomoc ponieważ nie wiem czy kupować taki sam czy może coś nowszego ale w tej cenie.