Dysk się cały zapełnił z niczego

Dziś wczesnym rankiem postanowiłem zainstalować wiedźmina.Uruchomiłem instalkę i instalacja się rozpoczęła.Następnie chciałem wypakować winrara z kilkoma plikami (ważący 6gb)Na dysk D.No więc wypakowywanie się zaczęło, a wraz z nim zasrewanie do reszty dysku C.Gdy były 97% proces się anulował ku mojemu zdziwieniu "brak miejsca na dysku"Przecież mam 62GB! Patrzę a tu dysk C z 0gb.Po anulowaniu wróciło tylko 2gb z 12! pomocy :( Mam teraz na C tylko 2gb ;0 Dlaczego miejsce na C się zajęło skoro wypakowywałem na D?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

PS. i w dodatku nic się nie wypakowało a miejsce zajęte ;0

To normalne że, się zapełnia dysk C ponieważ pliku są przesyłane najpierw na dysk c a następnie na dysk D. Musisz użyć opcji wypakuj tutaj jeśli się nie mylę i wiedźmin też zabiera trochę miejsca na dysku c.

Polecam Tobie ściągnąć prosty w użyciu program jaki jest Odkurzacz. Miałem podobne problemy do Ciebie tj. z dysku systemowego zaczęły mi znikać drastycznie GB pobrałem powyższy program i 15 gb mi zwrócił i teraz używam go profilaktycznie na prawdę polecam !

http://www.dobreprogramy.pl/Odkurzacz,Program,Windows,12322.html

Edit : ewentualnie użyj oczyszczania dysku tj. mój komputer> ppm na dysk C > właściwości > zakładka ogólne i oczyszczanie dysku. Ale w moim przypadku na nic się to nie zdało pobierz sobie lepiej odkurzacz.

przedewszystkim uzyj ccleaner i skasuje ci zbedne śmieci na dysku c.

Dysk C bedzie powoli zajmował coraz wiecej gdyż partycja z windowsem tak juz ma. Gdy uruchamiasz program czy tez coś innego gdy zappisujesz i przerywasz ściągać wszystko zapisuje się na C. Tak samo było z rozpakowywaniem (nawet gdy przerwiesz wypakowywanie).

Tak jak pisałem wcześniej użyj ccleaner by sprzątnąć twój dysk C: oraz "wypakuj tutaj" i wybierz miejsce gdzie chcesz wypakować plik.

Polecam Tobie ściągnąć prosty w użyciu program jaki jest Odkurzacz. Miałem podobne problemy do Ciebie tj. z dysku systemowego zaczęły mi znikać drastycznie GB pobrałem powyższy program i 15 gb mi zwrócił i teraz używam go profilaktycznie na prawdę polecam ! http://www.dobreprogramy.pl/Odkurzacz,Program,Windows,12322.htmlEdit : ewentualnie użyj oczyszczania dysku tj. mój komputer> ppm na dysk C > właściwości > zakładka ogólne i oczyszczanie dysku. Ale w moim przypadku na nic się to nie zdało pobierz sobie lepiej odkurzacz.

Czyszcze tym czymś :D Ile to będzie trwało?: D

@edit: Ohoho! dzięki! Przed spierniczeniem dysku miałem 12gb, potem spierniczyłem a teraz po czyszczeniu mam 22gb :o

Like leci :)

Lepiej kup nowy dysk co najmniej 250 Gb bo taki co ty tu masz to będziesz musiał ciągle czyścić

Taki dysk kosztuje grosze a ile wysiłku zaoszczędzisz

Jak gra w 2 gry to mu taki dysk starczy.

Lepiej kup nowy dysk co najmniej 250 Gb bo taki co ty tu masz to będziesz musiał ciągle czyścićTaki dysk kosztuje grosze a ile wysiłku zaoszczędzisz

Mam dysk 500GB

Jak gra w 2 gry to mu taki dysk starczy.

Gram w masę gier....

Sam mam dysk 80 gb i podzielony na 2 partycje :) Cieszę się, że pomogłem. Zostaw sobie ten program i co jakiś czas w nim przyjdzie ci info o wyczyszczeniu chyba jakoś po tygodniu. Sam tego programu używam i jestem zadowolony.

Do zamknięcia

Dziś wczesnym rankiem postanowiłem zainstalować wiedźmina.Uruchomiłem instalkę i instalacja się rozpoczęła.Następnie chciałem wypakować winrara z kilkoma plikami (ważący 6gb)Na dysk D.No więc wypakowywanie się zaczęło, a wraz z nim zasrewanie do reszty dysku C.Gdy były 97% proces się anulował ku mojemu zdziwieniu "brak miejsca na dysku"Przecież mam 62GB! Patrzę a tu dysk C z 0gb.Po anulowaniu wróciło tylko 2gb z 12! pomocy :( Mam teraz na C tylko 2gb ;0 Dlaczego miejsce na C się zajęło skoro wypakowywałem na D?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

PS. i w dodatku nic się nie wypakowało a miejsce zajęte ;0