Cześć. Jakiś czas temu prosiłem o pomoc w doborze solidnego i szybkiego dysku twardego. Jedna z osób poleciła poczytać o technologi SSHD. Poczytałem i napaliłem się na zakup dysku hybrydowego 500gb. Pojawiło się jednak pewne ale. Otóż na google nie widzę wpisu aby te dyski nadawały się do PC. Może mnie ktoś olśnić jak takie coś podpina się do stacjonarki. Gdzie nie wejdę ludzie pokazują jak to ustrojstwo ładowane jest do laptopów. Trzeba do tego specjalną przejściówkę czy może osoba, która podsunęła pomysł o SSHD popełniła błąd? Dysk niezwykle ciekawy, solidny, szybki i tani wzgedem SSD, ale czy takie zestawienie z PC jest wykonalne w tym przypadku ?
Dysk SSHD
Nie popełniłem błędu do stacjonarnych też jest:
np ST1000DX001 tylko jest drogi i praktycznie niedostępny.
Dałem linka na pw
Nie lepiej kupić WB black 1TB i do tego 32gb ssd na cache?
Lepiej samego blacka
Jak SSD to na system tylko że min 64gb
@Kruszyn o ten ci chodzi http://allegro.pl/ssd-sandisk-readycache-32gb-sata-3-2-5-kurier-free-i3408985573.html ?
Do tego nada się każdy SSD nie ważne czy 32gb czy 256gb tylko wiadomo, że powyżej 32gb to marnotrawstwo a i sama 32 nie jest zbytnio opłacalna.
Za drogi biznes. Jestem w stanie dać 300 zł na całość a nie ok 500 zł. Jeśli miałbym kupować SSD to 64 gb bo system jak i niektóre programy wypadałoby tam wwalić. Dlatego właśnie zainteresowały mnie hybrydy, które są tańsze a jednocześnie wydajne.
Cześć. Jakiś czas temu prosiłem o pomoc w doborze solidnego i szybkiego dysku twardego. Jedna z osób poleciła poczytać o technologi SSHD. Poczytałem i napaliłem się na zakup dysku hybrydowego 500gb. Pojawiło się jednak pewne ale. Otóż na google nie widzę wpisu aby te dyski nadawały się do PC. Może mnie ktoś olśnić jak takie coś podpina się do stacjonarki. Gdzie nie wejdę ludzie pokazują jak to ustrojstwo ładowane jest do laptopów. Trzeba do tego specjalną przejściówkę czy może osoba, która podsunęła pomysł o SSHD popełniła błąd? Dysk niezwykle ciekawy, solidny, szybki i tani wzgedem SSD, ale czy takie zestawienie z PC jest wykonalne w tym przypadku ?