Dysk zewnętrzny

Witam.

Otóż od dnia wczorajszego mam problem z moim przenośnym dyskiem firmy platinum.Otóż kiedy go podłączam do komputera i ustawie w odpowiedni sposób to pracuje, ale go nie wykrywa, natomiast jeżeli lekko go ugnę to słychać charakterystyczne "pikanie" dysku.Zastanawiam się czy jest to wina samego dysky, czy raczej wina wejście którę mogę wymienić (chyba xd):

Jest tutaj taka osoba, która będzie mi w stanie pomóc ?

Masz od kogo pożyczyć obudowę dysku, żeby sprawdzić czy to nie jest wina właśnie złącza?

podłaczyłem go dziś bezpośrednio do zasilacza i płyty głównej, efekt jest taki, że chwile pochodził, niby działa ale go nie wykrywa, ale pracuje.Jeszcze na samym początku wydawał dziwne dźwięki.

jeśli wydawał dziwne dźwięki nawet po bezpośrednim podłączeniu pod mobasa, czyli chrobotanie czy jakieś szorowanie nieregularne, głośniejsze niż zwykle, to możesz go wywalić na śmietnik

Witam.

Otóż od dnia wczorajszego mam problem z moim przenośnym dyskiem firmy platinum.Otóż kiedy go podłączam do komputera i ustawie w odpowiedni sposób to pracuje, ale go nie wykrywa, natomiast jeżeli lekko go ugnę to słychać charakterystyczne "pikanie" dysku.Zastanawiam się czy jest to wina samego dysky, czy raczej wina wejście którę mogę wymienić (chyba xd):

qo68fc.jpg

Jest tutaj taka osoba, która będzie mi w stanie pomóc ?