Dyskusja ogólne c9

Minęło 8 dni od wystartowania c9 online dla wybrańców i 5 dni dla wszystkich

Temat ma służyć waszym Opiniom i Sugestią na temat c9 online

Każdy ma prawo się tu wypowiedzieć i proszę o zachowania kultury i nie hejtować tych którzy będą się wypowiadać gdyż każdy ma własne przemyślenia

Więc ja zacznę:

Wielki Hit f2p Wspaniała grafika Skile Dungi Bossowie ale tak nie jesteś gra mnie zawiodła po całej linii główne i najważniejsze dodatki nie zostały Dodane w czasie Większość osób rozczarowali tym że nie dali od razu wszystkich SubKlas i to ogromny minus ze strony wydawców gdyż każdy pogra do 19 lvla

i będzie czekał jak Wprowadzą w kocu jego ulubioną klasę

Kolejnym błędem twórców jest to ze gra jest strasznie prosta w systemie dungeonów (nie mówię o pvp)

Wszystkie Dungeony przechodziłem Solo od Normal po Master (czy expert nie pamiętam który z nich był ostatnim poziomem trudności)

i byłem Straszliwie zawiedziony że tak łatwo nobek taki jak ja który 1 raz grał w grę w której jest tylko System dungeonów i pvp

bez problemu Przechodziłem Dungeon za dungeonem

nawet na yt są filmiki gdzie na cbt czy u krzaczków gracze z max lvlem robili solo dungeony te najtrudniejsze ; )

System party też tragedia nie wiem może ja tylko miałem takiego pecha że na cały server widziałem tylko 6-7 stworzonych party gdzie liczba członków nie przekraczała 1/4 sam też zrobiłem party i po kilku minutach Anulowałem bo już nie chciało mi się czekać

kolejnym minusem twórców jest Brak ciekawego pvp ciekawe na jak długo wam starczy bieganie za 1 kolesiem żeby go walnąć

gdzie się podziały Instancje w której było mass pvp 50vs50 na 1 arenie gdzie mogliśmy wtedy wykorzystać swój cały potencjał

to tyle z mojej strony moja ocena gry

4/10 gra zdecydowanie Solo style

może te 3 lata temu by się wybiła w europie ale jak dla mnie na te czasy nic ciekawego

a co wy myślicie o tym

nie wiem o co ci chodzi. To co wszystko napisales to nie sa prawdziwe minusy, a jedynie twoje odczucia(oczywiscie to rozumiem). Gra jest dobra, chociaz faktycznie jakby wyszla wczesniej to odnioslaby wiekszy sukces, ale co z tego.

@a i to ze nie dodali wszystkich klas, jest wlasnie bardzo dobrym zagraniem. duzo czasu pomiedzy cbt and obt nie było, to faktycznie lepiej niech zbalansuje te postacie,. do tego wielu ludzi wbilo max lvl swoimi charami, a gdy wyjda nowe, wbija jeszcze raz co zwikszy zywotnosc gry

Racja, C9 to gra solo, bez problemów rozwalam wszystkie dungi swoją wardenką, raz padłem tylko na 19 lvlu na bossie który ssie, przez zminimalizowanie gry na 30 sekund, i to jeszcze na poziomie Master. Gra jest naprawdę banalnie łatwa. W party bylem raz dla sprawdzenia, jak to jest. Poszliśmy we 3 do dunga na 24 lvl na Master, i nie było co zbierać, jeszcze banalniej niż solo. Jedyny aspekt który mi się podoba, to testy którym jesteśmy poddawani przez swoich trenerów, troszkę sie trzeba przyłożyć by go zdać, jednak i tak jest za łatwo. Te wszystkie pułapki to można o kant d*py rozbić, bez problemów da radę je ominąć. Lochy graficznie nie zbyt ładnie sie przedstawiają, ciasne, klaustrofobiczne i nie dopracowane, można tu i ówdzie poskakać, lecz nie daje to radochy.

Gdybym miał wybierać między Vindictusem a C9, wybrałbym C9. Choć Vindictus ma świetną fizykę, piękną grafikę, to jednak grywalnością nie dorównuje C9. C9 ma wady, ale czymś takim się wyróżnia, że nawet bje na łeb Dragon Nesta, jak dla mnie, nie wiem czemu, ale miło się w niego gra mimo tych karygodnych niedociągnięć

Moja ocena: 7+/10

Drags twoje minusy są błędne w stosunku do gry. Dungeony są łatwe, owszem. Ale wbij 33-36 lvl idź na stimpalria watchtower. Tam już bez party z 30 min ci dung zajmie jak nie więcej. Niby dungi na 30+ można solo robić ale się po prostu nie opłaca. Co do 50vs50... Tutaj to trochę nie ma sensu, bo każdy by dał AoE najsilniejsze i od razu wszyscy knockdown. Potem wstają nawalanka i powtórka z tego. A jak masz problem z party builderem że oczekujące to 1/4 to się nie dziw. Ludzie robią party z innymi ze swoich gildii bo tak wygodniej i przez to średnia ilość na party builderze jest. PVP... Tutaj jak mag walczy z postacią co leje mieczem czy daggerem to wiadome trzeba uciekać. Postacie blisko dystansowe mają długie combo tracące po 3-5k hp (niekiedy jak weźmie cię na długo w combo to i więcej), a mag nie ma combo praktycznie bo niby jak? Skilli średnio dystansowych za bardzo zcombosować się nie da.

Minęło 8 dni od wystartowania c9 online dla wybrańców i 5 dni dla wszystkichTemat ma służyć waszym Opiniom i Sugestią na temat c9 online Każdy ma prawo się tu wypowiedzieć i proszę o zachowania kultury i nie hejtować tych którzy będą się wypowiadać gdyż każdy ma własne przemyśleniaWięc ja zacznę:Wielki Hit f2p Wspaniała grafika Skile Dungi Bossowie ale tak nie jesteś gra mnie zawiodła po całej linii główne i najważniejsze dodatki nie zostały Dodane w czasie Większość osób rozczarowali tym że nie dali od razu wszystkich SubKlas i to ogromny minus ze strony wydawców gdyż każdy pogra do 19 lvlai będzie czekał jak Wprowadzą w kocu jego ulubioną klasęKolejnym błędem twórców jest to ze gra jest strasznie prosta w systemie dungeonów (nie mówię o pvp)Wszystkie Dungeony przechodziłem Solo od Normal po Master (czy expert nie pamiętam który z nich był ostatnim poziomem trudności)i byłem Straszliwie zawiedziony że tak łatwo nobek taki jak ja który 1 raz grał w grę w której jest tylko System dungeonów i pvpbez problemu Przechodziłem Dungeon za dungeonem nawet na yt są filmiki gdzie na cbt czy u krzaczków gracze z max lvlem robili solo dungeony te najtrudniejsze ; )System party też tragedia nie wiem może ja tylko miałem takiego pecha że na cały server widziałem tylko 6-7 stworzonych party gdzie liczba członków nie przekraczała 1/4 sam też zrobiłem party i po kilku minutach Anulowałem bo już nie chciało mi się czekaćkolejnym minusem twórców jest Brak ciekawego pvp ciekawe na jak długo wam starczy bieganie za 1 kolesiem żeby go walnąćgdzie się podziały Instancje w której było mass pvp 50vs50 na 1 arenie gdzie mogliśmy wtedy wykorzystać swój cały potencjałto tyle z mojej strony moja ocena gry4/10 gra zdecydowanie Solo stylemoże te 3 lata temu by się wybiła w europie ale jak dla mnie na te czasy nic ciekawegoa co wy myślicie o tym

Bullshit, bullshit, bullshit... opowiadasz kompletne bzdury. Mamy łącznie jakieś 11 subklas, a wy narzekacie bo (jeszcze) nie ma berserkera, shadowa etc.? Na vip nie było nawet Witchblade i nikt nie marudził. Zresztą, po co miałbym grać do 19 i czekać na klasę? Żeby mi slot zajmowało? Proszę cię :D

Dungi faktycznie są proste. Na pierwszym i drugim kontynencie. Ile osób z narzekających na poziom trudności dotarło do trzeciego? Bo tam master był zdecydowanie większym wyzwaniem (mimo że nadal było możliwe zrobienie go solo, jeśli się chciało). Oczywiście poziomu z DMC nie uświadczymy, ale i tak już tak łatwo nie jest. Już nie mówiąc o długości późniejszych master dungów... i o brakującym (przynajmniej na VIP) poziomie trudności, na który wejście miało być oparte na jakichś itemach, a sam miał być gorszy niż master.

1v1 na PvP? No, jak nie pasuje, to szukaj roomów z 8v8, na vip takie widywałem (rzadko bo rzadko, ale zawsze coś). Ja tam tego 50v50 nie widzę w tej grze, mapy musiałyby być OGROMNE, a przy tym silniku to zadusiłoby dowolnego procka. A duele 1v1 są ciekawe o ile potrafi się walczyć...

Party się buduje w gildiach głównie. To takie dziwne że ludzie wolą grać ze znajomymi?

I radziłbym zacząć wypowiadać się w sposób łatwiejszy do zrozumienia - domyślanie się co masz na myśli nie jest fajne.

BTW. @up - a podejdź sobie na odległość wymaganą do zrobienia combo w walce z choćby illu, który postawi sobie świnię pod nogami i rzuca w ciebie czym można... :)

@up dokładnie

Jeśli na trzecim kontynencie będzie trudniej, to już się cieszę :D Przynajmniej wymagane party będzie, a nie ciągle solo. Od którego lvlu trzeba się przetransportować na trzeci kontynent?

Urm, popatrz na ostatnie dungi na 2 kontynencie. I nie, party nadal nie jest wymagane, można spokojnie grać solo... ale już nie masz co liczyć na grę na pałę, bo to zwyczajnie nie zadziała - mobki są o wiele wytrzymalsze niż wcześniej. Jak ktoś grał w 9Dragons... to tak jak było z przejściem z Liaodong do NSIP. Z tym, że w tym wypadku to jest naprawdę coś fajnego, bo zaczyna się wyzwanie. :)

Gra ogólnie bardzo fajna, dynamiczna, grafika nadal ładna pomimo tylu lat, jednak mimo wszystko wolałbym Dragon Nesta EU :P. Niestety zapewne zostanie zniszczona przez Webzena jak inne gry które ma w swojej stajni. Najbardziej nie udaną rzeczą w grze jest jak dla mnie intrusion system, który ma wiele wad i niedociągnięć, mogli się bardziej postarać.

Xirion właśnie Intrusion jest czymś co C9 znacznie wyróżnia.

n4azArh ja do illu nie podchodzę w celu zrobienia combo bo gram tylko średnio i daleko dystansowymi postaciami ^^ (obecnie warden)

Minęło 8 dni od wystartowania c9 online dla wybrańców i 5 dni dla wszystkich

Temat ma służyć waszym Opiniom i Sugestią na temat c9 online

Każdy ma prawo się tu wypowiedzieć i proszę o zachowania kultury i nie hejtować tych którzy będą się wypowiadać gdyż każdy ma własne przemyślenia

Więc ja zacznę:

Wielki Hit f2p Wspaniała grafika Skile Dungi Bossowie ale tak nie jesteś gra mnie zawiodła po całej linii główne i najważniejsze dodatki nie zostały Dodane w czasie Większość osób rozczarowali tym że nie dali od razu wszystkich SubKlas i to ogromny minus ze strony wydawców gdyż każdy pogra do 19 lvla

i będzie czekał jak Wprowadzą w kocu jego ulubioną klasę

Kolejnym błędem twórców jest to ze gra jest strasznie prosta w systemie dungeonów (nie mówię o pvp)

Wszystkie Dungeony przechodziłem Solo od Normal po Master (czy expert nie pamiętam który z nich był ostatnim poziomem trudności)

i byłem Straszliwie zawiedziony że tak łatwo nobek taki jak ja który 1 raz grał w grę w której jest tylko System dungeonów i pvp

bez problemu Przechodziłem Dungeon za dungeonem

nawet na yt są filmiki gdzie na cbt czy u krzaczków gracze z max lvlem robili solo dungeony te najtrudniejsze ; )

System party też tragedia nie wiem może ja tylko miałem takiego pecha że na cały server widziałem tylko 6-7 stworzonych party gdzie liczba członków nie przekraczała 1/4 sam też zrobiłem party i po kilku minutach Anulowałem bo już nie chciało mi się czekać

kolejnym minusem twórców jest Brak ciekawego pvp ciekawe na jak długo wam starczy bieganie za 1 kolesiem żeby go walnąć

gdzie się podziały Instancje w której było mass pvp 50vs50 na 1 arenie gdzie mogliśmy wtedy wykorzystać swój cały potencjał

to tyle z mojej strony moja ocena gry

4/10 gra zdecydowanie Solo style

może te 3 lata temu by się wybiła w europie ale jak dla mnie na te czasy nic ciekawego

a co wy myślicie o tym