Dystrybucja Elektroniczna vs Pudełkowa

Siemanko. Ja już jakiś czas temu przekonałem się dużo bardziej do dystrybucji elektronicznej. Po prostu jest mi wygodniej, a na dodatek jestem ciągle kuszony niesamowitymi promocjami jakie oferują nam platformy takie jak Steam. Natomiast wiem, że większość woli mieć na swojej półce namacalny dowód wielu miło spędzonych w wirtualnym świecie godzin. Dlatego pytam. Co odpowiada wam bardziej? A może to i to, po prostu zależy od sytuacji (Np. brak wersji pudełkowej danej gry)?

w4vu.jpg

Zaznaczyłem to i to.

Zdecydowanie wolę wersję pudełkową ponieważ lubię mieć namacalny, realny dowód zakupu ^^.

Wersja cyfrowa jest dobrym rozwiązaniem tylko w przypadku, gdy gra jest dużo tańsza w porównaniu do wersji pudełkowej.

Zaznaczyłem dystrybucje pudełkową, ponieważ lubię mieć ładną kolekcję gier na półce

A ja wole Elektroniczną, jakoś tak :D

To zależy od sytuacji jeżeli chodzi o gry MMORPG np TERA,GW2,WoW jest mi bez różnicy czy będę miał pudełko czy też elektroniczny. W przypadku gier jak Assassin Creed 4,Call od Duty: Ghost lub podobnych tytułów to już bez pudełka się nie obejdzie takie gry muszą stać na półce i po kilku latach przypomnieć sobie oraz pokazać dla syna w co tatuś kiedyś za młodych czasów grał. Po za tym to gier singiel player mamy jakiś taki większy sentyment niż do bier MMORPG,MOBA itp no chyba że grasz w WoW'a lub w inną grę ok. 6-10 lat to owszem też takie uczucie może nas dopaść. Osobiście preferuję pudełka ale to zależy w dużym mierze od sytuacji oraz rodzaju gry.

Jestem sknerą, więc preferuję tańsze rozwiązania, czyli dystrybucja elektroniczna, niemniej jak pudełko jest ładne i na półce znajdzie się miejsce to nie pogardzę. Tak czy siak zaznaczyłem pierwszą opcję, bo tak kupuję większość gier.

Opcja pierwsza.

Na wersje elektroniczne przerzuciłem się jakoś rok - 2 lata temu i nie planuję wracać do pudełek.

Jeśli mówimy o wersjach elektronicznych to w dużej mierze mamy na myśli Steama, Origina itp. Te platformy oferują nam gry po przystępnych cenach i regularnie zasypują nas mniejszymi czy większymi wyprzedażami.

Dodatkowo dostajemy dostęp do wielu ciekawych opcji jak np. naliczanie czasu gry bez potrzeby ściągania kolejnej aplikacji, licznik osiągnięć, Steamowy Workshop, czy nie tak dawno dodane karty dzięki którym po jakimś czasie możemy zakupić przyzwoitą grę.

Warto jeszcze wspomnieć o kilkunastu wychodzących co jakiś czas bundlach (Humble Bundle, Indie Gala itp.) w których dostajemy kilka dobrych gier za śmieszne pieniądze i zazwyczaj wspomagamy jeszcze jakąś akcje charytatywną.

Podsumowując. Wersje elektroniczne oferują nam więcej za mniej pieniędzy (no chyba, że ktoś lubi obstawiać pokój figurkami czy obwieszać plakatami z kolekcjonerek) i w sporej mierze ułatwiają nam dostęp do naszej kolekcji.

Elektronicznie z reguły kupuje wszystko. Jednak wychodzą czasem tytuły, które zasługują na pudełko. Nawet jeśli jest ono droższe. W moim przypadku było to GW2 i Diablo 3. Od momentu ich kupienia jeszcze nie było kolejnego pudełka.

Singlowki - pudełko.

Mmo - elektroniczne wersje.

Takie jest moje zdanie.

Siemanko. Ja już jakiś czas temu przekonałem się dużo bardziej do dystrybucji elektronicznej. Po prostu jest mi wygodniej, a na dodatek jestem ciągle kuszony niesamowitymi promocjami jakie oferują nam platformy takie jak Steam. Natomiast wiem, że większość woli mieć na swojej półce namacalny dowód wielu miło spędzonych w wirtualnym świecie godzin. Dlatego pytam. Co odpowiada wam bardziej? A może to i to, po prostu zależy od sytuacji (Np. brak wersji pudełkowej danej gry)?

w4vu.jpg