Dział Download

Po weekendzie zakupiony zostanie oryginalny mod do forum oferujący dział Download. Macie już jakieś pomysły co można tam zamieścić? :)

Poradnik w wersji PDF. :)

Poradnik w wersji PDF.

Można również, jakieś twórcze filmiki, zdjęcia z gier mmo graczy.

Można również, jakieś twórcze filmiki, zdjęcia z gier mmo graczy.

Filmiki to na youtube masz :)

Klienty MMORPG.

Klienty MMORPG.

Niby pomysł dobry :D Ale klienty szybko się dezaktualizują...

Z tymi klientami MMORPG to tylko linki do klientów, umieszczanie ich na serwerze mmorpg.org.pl za bardzo by go obciążyło- w końcu za pojemność serwera trzeba płacić, i to regularnie, a niewiele osób ma tak jak ja własny serwer.

//Twoja skromność staje się obiektem kultu... - R3m4ke

Można dać tam jakieś linki(ewentualnie klienty) do użytecznych/pomocnych programów w grze. Mówię tutaj o jakiś komunikatorach, addonach i innych tego typu programach. Innych pomysłów nie mam i za pewne ciężko będzie coś lepszego wymyślić.

Można dać tam jakieś linki(ewentualnie klienty) do użytecznych/pomocnych programów w grze. Mówię tutaj o jakiś komunikatorach, addonach i innych tego typu programach. Innych pomysłów nie mam i za pewne ciężko będzie coś lepszego wymyślić.

To jest dobra sprawa. A zamiast wkladac na server klienta gry ktory sporo wazy(zalezy tez od pojemnosci naszego servera) mozna faktycznie dawac linki :).

Dodac do tego jakies stery do kart ATI czy Nvidia :)

Sterowniki do kart graficznych to raczej chybiona sprawa, do każdej pasują inne... Byłoby trzeba ich tam sporo podlinkować.

Może linki do klientów gier mmo? Chodzi mi o linki do Download'u na stronki główne?

Tutoriale w których będzie pokazane jak ominąć dany błąd czy może na czym on polega?

Co do wypowiedzi o umieszczenie klientów na serwerze: jest to nie wykonalne, przy obecnych nakładach na serwer. Nie chodzi o samą pojemność serwera, bo ona jest całkiem spora. Problem stanowi limit transferu danych, który co miesiąc jest wykorzystywany w 100% (plus drobne opłaty za przekroczenie). Transfer danych to jest najdroższa sprawa, ale kto wie może pewnego dnia uda się zakupić serwer wyłącznie pod trzymanie grafiki i plików (serwer download).

Tutoriale w których będzie pokazane jak ominąć dany błąd czy może na czym on polega?

Tylko najpierw będzie trzeba znaleźć ten problem w jakimś temacie :). A i tak myślę, że najlepiej to dać poradniki i programy potrzebne :).

Tylko najpierw będzie trzeba znaleźć ten problem w jakimś temacie . A i tak myślę, że najlepiej to dać poradniki i programy potrzebne .

No właśnie coś takiego mam na myśli , tylko nie będziemy przecież szukać każdego tematu , jak już trzeba by zrobić jeden czy tam dwa tematy w których ludzie będą opisywać swoje problemy z gry , i poprostu inni użytkownicy/gracze będą rozwiązywać te problemy.

Inny pomysł polegałby na tym aby stworzyć kategorie "BŁĘDY" czy coś takiego i tam umieścić kilka przyklejonych tematów do każdej z gier aby gracze pisali jaki mają problem , i (najlepiej) Administrator który założył temat do danej gry umieścił to w pierwszym poście NP:

Gra:Requiem BloodymareProblemy:XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX Problem z patcheremRozwiązania dla danego problemu:"Problem z Patcherem" - Reinstall Clienta , client mógł źle zainstalować dany plik który jest niezbędny do otworzenia patcher'a - Redownload Clienta , Client mógł nie do końca ściągnąć dany plik i dlatego problem się pojawia - Server jest tymczasowo wyłączony ponieważ są naprawiane błędy.

Coś w tym stylu :P

ale to chyba troche od tematu odchodzi xD Sorki!

Wy-łą-cz proszę Cię. Nie jesteś przez to fajniejszy, a i nie wiem czy to zgodne z regulaminem...

Dostal juz osta.-Dzz'

Co do downloadu - najlepiej wrzucić klienta Vent, TS, Fraps i paru innych programów.

No jak dlamnie z pogrubieniem się duuużo lepiej czyta... no ale jak wam przeszkadza to prestanę , poprostu zawsze tak pisałem i nikt się nie skarżył.

@Topic

Po co client Fraps'a czy TS'a? przecież w googlach pierwsze 20 stron to ma , nie ma powodu żeby dodawać przecież to nic trudnego to znaleźć.

Ale widzę co się dzieję i wiem, że zawsze są pytania:"Jaka wersja?", "Jak to ściągnąć?", "Jak uruchomić".

A tak można upnąć to co freewar na pewny serwer i dodać jakiś krótki poradnik na forum do każdego programu...

Ale widzę co się dzieję i wiem, że zawsze są pytania:"Jaka wersja?", "Jak to ściągnąć?", "Jak uruchomić".A tak można upnąć to co freewar na pewny serwer i dodać jakiś krótki poradnik na forum do każdego programu...

No spoko. Tylko jak się pytają jaką wersję i która najnowsza, to tutaj też tak będzie. Chyba, że będzie ktoś aktualizował na bieżąco...

TossFame , a widziałeś jakieś forum które ma coś takiego zuploadowanego i ludzie się nie pytają czy to jest najnowsza wersja?

Zawsze tak będzie że będą się pytali czy jest najnowsza wersja nawet jak ktoś nad nimi napisze że wersja jest najnowsza na necie, bo zawsze się znajdzie człowiek który nie myśli tylko od razu pisze...

Po weekendzie zakupiony zostanie oryginalny mod do forum oferujący dział Download. Macie już jakieś pomysły co można tam zamieścić? :)