Dział zażalenia

Witam, juz podalem w jednym z tematow pomysl, tutaj chcialbym go oficialnie przedstawic, a mianowicie :

- w tym dziale powinno byc tak ze tylko moderatorzy moga pisac + zalozyciel tematu. Koniec, zadnych kółek wzajemnej adoracji itd

- bzdurne zażalenia powinny byc stosowanie nagradzane

- uzywanie wulgaryzmow, bluzganie itd powinno byc ostro karane

Bo az mnie dziw bierze ze jak w reszcie dzialow w miare porzadek tak tu, gdzie teoretycznie moderatorzy patrza najczesciej/najwiecej taki balagan i tyle bluzgow - rozumiem, emocje emocjami ale bez przesady - wyjsc na spacer, wrocic i spokojnie wyjasnic tez mozna, a nie od razu wyzywac czy klnac ;)

Witam.

Nie jesteś pierwszym, który to pisze (wulgaryzmy są normalnie warnowane w zażaleniach. bluzganie, o ile "kulturalne") i pewnie nie ostatnim.

Pewnie taki system pojawi się po wprowadzeniu nowego silnika.

Pozdrawiam

Uważam, że pozwolenie na pisanie tylko moderatorom i założycielowi tematu jest złe, ponieważ zwykle będą się kończyły jedną wypowiedzią któregoś z modów i natychmiastowym zamknięciem tematu.

Ale doskonale rozumiem problem, zarówno zwiększonej liczby zakładanych tematów w tym dziale jak i języka, jakim się posługują skarżący się. Często jest tak, że ktoś dostaje bana, zakłada nowe konto i daje upust swoim emocjom w dziale zażalenia.

Dlatego jestem za tym, by możliwość zakładania jak i udzielania się jakkolwiek w tym dziale była przyznawana osobom 200 + postów.

Jestem przeciw.

W temacie, który przytaczasz jest zachowany porządek, nikt nikogo nie obraża, nie bluzga. Więc nie wiem w czym widzisz problem.

Pomysł z ograniczeniem postów jest beznadziejny. Co miała by zrobić np. taka "Melo" jak w ostatnim temacie jakby była wymagana konkretna ilość postów? Moim zdaniem nie jest źle jak jest. Jak umożliwi się pisanie tylko osobie zakładającej i moderatorom to jak ktoś mógłby się bronić? Chodzi mi o sytuację jakby ktoś założył temat aby zgłosić innego użytkownika "bo coś". Do tego potrzebny jest "nowy silnik" czyli widmo ;) (bez urazy). Nie wiem do końca jest w trakcie zawieszenia, czy można napisać do kogoś czy nie. Jeżeli nie to powinni na "nowym silniku" na to pozwolić. Chyba, że byłaby możliwość wprowadzenia zakładania tematów w tym dziale w trakcie zawieszenie o ile nie jest ono zwieszone na zawsze.

To jeszcze ten silnik nie jest gotowy???? :o

Jak dla mnie powinny zostać zmienione 2 rzeczy:

- KAŻDY użytkownik zanim napisze temat powinien napisać PW do moda, który dał mu warna, a nie od razu zakładać temat. Ja tak robię, i przeważnie jest OK.

-MODZI powinni od razu warnować i usuwać posty użytkowników, którzy nic nie wnoszą do tematu, tylko piszą jaki to będą mieli ciekawy wieczór, bo ktoś wylewa żale w zażaleniach.

Pewnie taki system pojawi się po wprowadzeniu nowego silnika.

Tym nowym silnikiem to zasłaniacie się już ponad rok przy właściwie każdej możliwej okazji, a póki co silnika ani widu ani słychu.

Tym nowym silnikiem to zasłaniacie się już ponad rok przy właściwie każdej możliwej okazji, a póki co silnika ani widu ani słychu.

Gdybyśmy byli coś w stanie zrobić, to byśmy to zrobili.

Might TayTym nowym silnikiem to zasłaniacie się już ponad rok przy właściwie każdej możliwej okazji, a póki co silnika ani widu ani słychu. Gdybyśmy byli coś w stanie zrobić, to byśmy to zrobili.

Zawsze możecie spamować SMSami do Chmarusa.

Zawsze to jakiś krok, nie?

No ale dobra. Dobrze by było gdyby w końcu ten dział był dobrze pilnowany i były z niego usuwane niepotrzebne posty. Gostek szuka rozwiązania problemu, a tutaj mu wyjeżdżają z tekstem, że poprawił im wieczór. No serio to jest chamskie.

Zwyczajnie polecam (nie, nerwy mi nie puszczają) zapoznać całą administrację ze wszystkimi regulaminami. Dział powinien być dobrze moderowany i zamykany od razu po rozwiązaniu sprawy. Odblokować możliwość pisania wiadomości prywatnych podczas bloku przynajmniej do administracji albo zająć się forumowym mailem i będzie git :)

Oczywiście na NIE takie sprawy można sobie z modem na PW wyjaśnić, jeśli ktoś nie chce "bałaganu", post ma za zadanie ukazać problem i wprowadzić dyskusje na jego temat, więc albo usunąć dział zażalenia skoro i tak mod ma zawsze rację, albo zostawić jak jest.

Wszystkie osoby, ktore sa na nie widza to tak, ze jak tylko mod zobaczy taki temat, to go zamknie, bo przeciez ma wladze. Nie do konca.

Taka publiczna wymiana zdan wymagalaby i od osoby zglaszajacej problem i od moderatora pewnej kultury, spokoju i ostatecznie rozwiazania sporu. Bez osob trzecich nikt nie bedzie robil spamu, nikt nie bedzie nikogo wyzywal, ani podkrecal jego emocji i hejcil moderacje/winnego. Zwyczajnie takie wyjscie jest lepsze, nawet bardziej estetyczne, jesli moge to tak nazwac. Nie bedzie balaganu, dopoki obie strony zachowaja kulture, bo osoba skladajaca zazalenie czesto jest zla, a to przeklada sie na negatywny wydzwiek i odbior posta. A wystarczy ze spokojem i wszystko bedzie latwiejsze.

A co do surowych modow (nie mowie o Lemanie, ktory faktycznie nie ogarnal regulaminu, wpadka), to spolecznosc sama tego chciala jakis czas temu. Sama chciala wiekszego rygoru i twardego regulaminu. Chociaz ja i tak uwazam, ze to kwestia tej ciemnej szaty graficznej, jasna byla milsza.

Wśród ekipy już był rownież poruszany temat nowego silnika serio. My więcej nic nie możemy zrobić niż przypominać. Co do pomysłu jest ok. Wy naprawdę myślicie, że mod sobie wejdzie zamknie jednym zdaniem temat bez dyskusji z osoba która to zażalenie składa? Dziwne macie wyobrażenie tym bardziej, że nigdy takiej sytuacji nie było.

Witam, juz podalem w jednym z tematow pomysl, tutaj chcialbym go oficialnie przedstawic, a mianowicie :

- w tym dziale powinno byc tak ze tylko moderatorzy moga pisac + zalozyciel tematu. Koniec, zadnych kółek wzajemnej adoracji itd

- bzdurne zażalenia powinny byc stosowanie nagradzane

- uzywanie wulgaryzmow, bluzganie itd powinno byc ostro karane

Bo az mnie dziw bierze ze jak w reszcie dzialow w miare porzadek tak tu, gdzie teoretycznie moderatorzy patrza najczesciej/najwiecej taki balagan i tyle bluzgow - rozumiem, emocje emocjami ale bez przesady - wyjsc na spacer, wrocic i spokojnie wyjasnic tez mozna, a nie od razu wyzywac czy klnac ;)