Działy

Witam,

istnieje wiele działów na tym forum, wiele z nich stworzone jest chyba tylko po to ponieważ redaktorzy/moderatorzy w to grają. Może ruszyłoby się coś z nowymi działami, bardziej obleganych tytułów ? Nie widzę żadnego tematy dot. Heroes of Newerth, DOTA2, Allods, Team Fortress 2? Dużo osób z forum gra w te tytuły, jednakże nigdy nie miały swoich działów. Czy te forum stawia tylko na minimalizm i karmienie trollów w dziale szukam mmo/targowisko ?

Czekam na "jakąś" reakcje ze strony Administracji.

Pozdrawiam. (:

Bo te gry miały swój okres świetności na forum i pisano w nich wiele tematów. Tak jest z każdym działem, należy go odświeżać. Również Twoje propozycje pewnie za jakiś czas będą tu zapomniane.

Allods, Team Fortress 2

Allods miał swój dział i jakoś także nie wypalił, a TF2 to nie MMO!

Myślę że potwierdziłeś tylko tak jak pisałem, jest grupka osób która gra w coś i te coś ma działy na tym forum. Tak, TF2 to nie MMO, a co powiedze o działa tytułów America's Army 3, Battlefield Heroes, Combat Arms, Counter-Strike, Cross Fire, Enemy Territory, War Rock ? Entropia Universe ostatni temat z 24 July 2010 - 09:50, Rohan 20 January 2012 - 09:43, Face of Mankind 12 November 2011 - 21:55, WYD 09 November 2011 - 16:27, Ultima Online 15 June 2011 - 17:46, rzeczywiście wszystko to jest tak rozchwytywane że aż trzeba ludzi banować żeby dyskusje się przystopowały.

BTW. Czekam na odzew z Administracji, a to kto z niej jest a kto nie chyba potrafisz odróżnić ? :>

Gdyby powstawaly tematy dotyczace tych gier w innym dziale, a nazwa jego "Inne gry MMO", to i pewnie przyszlaby kolej, aby takie dzialy, dotyczace tych gier, na forum powstaly. Wydaje mi sie, ze najblizej do tego ma DOTA 2, aczkolwiek i prawdopodobnie poczekac trzeba bedzie do oficjalnej premiery. A TF2? HoN? Po co? Dla 2-3 tematow?

To samo można powiedzieć o działa które wymieniłem wyżej czy nawet World of Tanks, w którym pisze raptem 5 osób. Wystarczy wejść w dział "Inne gry MMO" i już na pierwszy rzut oka widać powtarzające się tytuły, MapleStory, Flyff, Minecraft, SW:TOR i parę innych tytułów która pomimo że cieszą się zainteresowaniem działów nie mają.

Z mojej perspektywy wygląda to tak, do tej "elity forumowej" dostały się [już nieważne w jaki sposób] pewne osoby które grają w jakieś tam gry i to czy zostanie stworzony dział danego tytułu na forum, zależy własnie od tego czy grę tą lubują lub nie. Forum jak i portal nosi nazwę MMORPG.org.pl, jeśli rzekome mmorpg oznacza [dokładnie - liczyłem] 22 tytuły to przepraszam, ale coś tutaj jest nie tak.

Dzialy forum sa aktualizowane co pewien czas, przepraszam cie, ale z twojej wypowiedzi wynika, ze na forum powinny znalezc sie osobne dzialy do wszystkich gier, w ktore ktorys z forumowiczow gra. Czy w takim razie nie uwazasz, ze to bylby zbyt duzy przerost i rozrost calego forum?

Problemu nie widze, bo poki istnieje dzial Inne gry MMO, to zawsze jest on pewnym ratunkiem dla forumowiczow, ktorzy nie maja swojego podforum dla danej gry, w ktora aktualnie graja. I wyglada to tak, ze raz na jakis czas, kiedy wypada zrobic aktualizacje, dzialy mnie uzywane sa usuwane albo spychane do roli poddzialow, a te, ktore wymagaja otwarcia, sa otwierane. Dajmy na to taki LoL. Swojego dzialu nie mial, ale ze wzgledu na ogromna popularnosc i napor tematow z ta produkcja zwiazanych, powstal nowy dzial traktujacy o tej wlasnie grze.

I dajmy na to wlasnie DOTA, ktora to chcialbys widziec, jako osobny, niezalezny dzial. Jesli tematow zwiazanych z ta gra bedzie wiecej, a pewnie stanie sie tak wkrotce, bo premiera nadciaga, to pewnie i sam dzial powstanie. Poki co bedzie on swiecil pustkami, bo jakos nie widac, aby forumowicze mieli ochote pisac na ten temat.

A co do gier, ktorych dzialy nie sa zapelnione, to zwyczajnie mozna nazwac to zlym strzalem. Nie trafilismy z dana gra i jej osobnym forum i to tyle. Nie ma co sie tutaj dopatrywac jakichs brudnych ruchow ze strony administacji, ktora robi wszytsko, aby przypodobac sie forumowiczom z wiekszym stazem.

Ja tak tutaj pisze i pisze, a decydujace slowo i tak bedzie mial ktorys z adminow, jedyne co, to moze posilac sie moja opinia, ale nie musi, wiec moze i dzialy, ktorych sie domagasz powstana, ale ja osobiscie uwazam, ze to poki co jest zbyteczne.

Wątpię że cokolwiek zostanie zrobione w tym kierunku, tym bardziej że temat zaadresowany do Administracji wszedł już do dyskusji ludzi z poza niej, więc myślę że właśnie dzięki "Przyjaciołom forum" oraz "Moderatorom" i tym trzymaniem strony, Administracja nawet nie zwróci na to uwagi. No cóż najwidoczniej takie zasady na tym forum, że pomimo wyraźnego zaznaczenia że treść tematu zwrócona jest do Administracji, powstają jakieś dziwne posty z komentarzami usprawiedliwiającymi. Jakoś to przeżyję, powodzenia z takim tokiem myślenia w dalszych etapach "działalności".

Ps. I zróbcie coś z Redaktorami [Newsmenami] którzy przekopiowują lub kaleczą tłumaczenia z innych portali, nie podając nawet źródła informacji, ponieważ to jest karalne.

//Temat można zamknąć, bo już od samego początku chyba tutaj komuś chodziło o zaspamowanie go w celu przykrycia czegoś, konkretnie czego to nie wiem, może prawdy którą moją się tutejsi użytkownicy.

No coz, juz po tych trzech wiadomosciach, ktore napisales w tym temacie, moge okreslic jakim czlowekiem jestes, a opinia ta do najprzyjemniejszych nie nalezy. Oczywiscie troche przesadzam, lecz po tym co tutaj zobaczylem, moge napisac, ze jestes clzowiekiem, ktory wszystko wie najlepiej, stawia siebie w centrum wszechswiata, lubi spogladac na ludzi z gory, doszukuje sie wszedzie dzialan przeciwko jego osobie.

Tak taka mala dygresja, ktora mozna traktowac jako punkt wyjscia do tego, co napisze za chwile.

o cóż najwidoczniej takie zasady na tym forum, że pomimo wyraźnego zaznaczenia że treść tematu zwrócona jest do Administracji, powstają jakieś dziwne posty z komentarzami usprawiedliwiającymi

Do admninistracji forum, czyli do ludzi zarzadzajacych i dbajacych o porzadek, zalicza sie tez moderatorow, tak wiec twoja prosba i apel zostaly rowniez skierowane do mnie, a wiec jakby na to nie patrzec, udzieliles mi prawa pisac w tym temacie, a teraz masz pretensje, ze to ucyznilem.

I jakie komentarze usprawiedliwiajace? Rozumiesz to, co mialem zamiar przekazac ci we wczensiejszej wiadomosci? Nie mam zmaiaru usprawiedliwiac sie przed toba, a to z tego wzgledu, ze usprawiedliwiac mozna sie dopieor wteyd, kiedy popelni sie jakis czyn nie bedacy w zgodzie z ogolnie przyjetymi prawmai i zasadami. To nie jets usprawiedliwianie, to bylo zykle przedstawienie tego, jak wyglada sprawa z nowymi dzialami i nie rozumiem o co tyle halasu z twej strony, bo jak juz zaznaczylem - nowe dzialy powstaja, stare sa kasowane, a to zazwyczaj po uplywie pewnego okresu, a wiec administracja przyjela do wiadomosci twojego posta, zatrzymala go w pamieci i kiedy uzna, ze naszla taka potrzeba, wstawi na forum nowe dzialy i wywali stare. Proste, ale nie, ty doszukujesz sie tu spisku przyjaciol forum i moderacji, a to w celu zawladniecia swiatem internetowym.

Jak admin to przeczyta, to moze uzna, ze nadszedl czas na odswiezenie dzialow? Kto wie.

Jakoś to przeżyję, powodzenia z takim tokiem myślenia w dalszych etapach "działalności".

Tobie tez zycze powodzenia z takim tokiem myslenia. Jak to wyglada, idziesz do sklepu, nie ma w nim produktu, na ktorym ci zalezalo, to wtedy masz obiekcje co do sprawiedliwosci wlasciciela sklepu i uwazasz, ze to uknuty przez niego spisek przeciwko tobie?

//Temat można zamknąć, bo już od samego początku chyba tutaj komuś chodziło o zaspamowanie go w celu przykrycia czegoś, konkretnie czego to nie wiem, może prawdy którą moją się tutejsi użytkownicy.

Masz racje, odkryles wielka, lepka tajemnice, ktora na stale wsiakla w dzialanosc forum i stronki, przez co paralizuje userow nie majacych odpowiedniej rangi, a to wszytsko po to, aby niszczyc wielkie korporacje i ustanowic totalitaryzm internetowy, a to w cleu przejecia zasobow ropy. Prosze cie, fantazje na bok.

Temat zostaje otwarty i czeka na pojawienie sie admina. Mam nadzieje, ze pomoglem.

I aby znowu nie poniosla cie wyobraznia, zaznacze na koniec, ze twoj apel trafil do swiadomosci administracji i w razie potrzeby wszytsko zostanie wprowadzone w zycie. Wydaje mi sie, ze na pierwszy ogien pojdzie nowa DOTA.

Do admninistracji forum, czyli do ludzi zarzadzajacych i dbajacych o porzadek, zalicza sie tez moderatorow, tak wiec twoja prosba i apel zostaly rowniez skierowane do mnie, a wiec jakby na to nie patrzec, udzieliles mi prawa pisac w tym temacie, a teraz masz pretensje, ze to ucyznilem.

Dzz skończmy już te niezdrowe przekamarki, dobrze wiesz i Ty, dobrze wiem i jak jakie możliwości masz na forum i nie widzę tutaj opcji dodawania/edytowani/usuwania jakichkolwiek elementów na forum. Można powiedzieć że moderator to taka sprzątaczka, która przyjdzie - przyniesie - pozamiata i nie ma. Jeśli mam się wyrazić jaśniej, ten temat jest do osób które mają prawa czyli Administratorów. Nic mi po gadaniu "to jest potrzebne" bądź "moim zdaniem się nie przyda" albo "dobrze jest jak jest", tutaj trzeba rozmawiać z osobami które coś mogą. (:

Prawda jest taka, że co jakiś czas zmieniają się trendy na rynku MMO, a wraz z tym zmieniają się kategorie działów na naszym forum. Redakcja nie ma niestety kryształowej kuli ani super-duper-uber eksperta od idealnego timingu względem tych zmian, więc rotacje działowych gier są zazwyczaj przeprowadzone w kupie i "raz na kiedyś". Sam uważam, że to powinno zostać doprecyzowane i np: działów gier w rotacji byłoby zawsze 10, raz w miesiącu jeden z adminów (ew. jakiś wolontariusz) zastosowałby zwykłą matematykę i wykluczył jeden (ew. więcej w przypadku totalnego braku zainteresowania w kilku działach) najmniej oblegany dział, a zastąpił go jednym (lub więcej jeżeli... patrz: poprzedni nawias) działem gry "na topie". Myślę, że cykle miesięczne nie robiłyby strasznej krzywdy popularnym grom, ale w razie potrzeby i ewentualnie również z okazji dużych premier, można by skład działów "odświeżać" częściej.

Inna sprawa, może gdybyś był na forum dłużej, niż jesteś, to zauważyłbyś, że zmiany względem działów mają miejsce. Może zauważyłbyś również fakt, że forum nie jest jakimś potwornie złym autorytarnym organizmem, który sprzedaje przywileje starszym stażem użytkownikom tylko po to, żeby tobie dopiec.

headupass.gif

Kolejnej dawki sarkazmu już ci jednak oszczędzę, bo dzz napisał to chyba dość klarownie.

Dzz skończmy już te niezdrowe przekamarki, dobrze wiesz i Ty, dobrze wiem i jak jakie możliwości masz na forum i nie widzę tutaj opcji dodawania/edytowani/usuwania jakichkolwiek elementów na forum. Można powiedzieć że moderator to taka sprzątaczka, która przyjdzie - przyniesie - pozamiata i nie ma. Jeśli mam się wyrazić jaśniej, ten temat jest do osób które mają prawa czyli Administratorów. (:

I to jest prawda, ale na przyszlosc msisz nauczyc sie pisac precyzyjnie, bo jesli nie oczekiwales mojej odpowiedzi w tym temacie, to wystarczylo zaznaczyc, ze temat kierujesz tylko i wylacznie do adminow, ewentualnie tylko i wylacznie do glownego administraora, bo pewnie ci pomniejsi administratorzy tez biora udzial w spisku.

A aby byla jeszce jasnosc, to cale szcescie, ze nasi admini licza sie ze zdaniem moderacji i maja o nich inne mniemanie niz ty. Zreszta, ja sam juz dzis i to w tym temacie napisalem, ze nie mam mocy sprawczej i ze musisz poczekac na admina, ale ze admini licza sie z naszym zdaniem, dlatego tez w temacie sie udzielam. No, ale ty taki zaslepiony zlem czynionym przez administracje nie odnotowales tego faktu, wielka szkoda.

Pfff i tak połowa zamiast do działów z MMO to piszą w HydeParku.

I to jest prawda, ale na przyszlosc msisz nauczyc sie pisac precyzyjnie, bo jesli nie oczekiwales mojej odpowiedzi w tym temacie, to wystarczylo zaznaczyc, ze temat kierujesz tylko i wylacznie do adminow, ewentualnie tylko i wylacznie do glownego administraora, bo pewnie ci pomniejsi administratorzy tez biora udzial w spisku.A aby byla jeszce jasnosc, to cale szcescie, ze nasi admini licza sie ze zdaniem moderacji i maja o nich inne mniemanie niz ty. Zreszta, ja sam juz dzis i to w tym temacie napisalem, ze nie mam mocy sprawczej i ze musisz poczekac na admina, ale ze admini licza sie z naszym zdaniem, dlatego tez w temacie sie udzielam. No, ale ty taki zaslepiony zlem czynionym przez administracje nie odnotowales tego faktu, wielka szkoda.

Dzz proszę już z nim nie rozmawiać, on nie należy do forumowej elity.

mod_ico.png
Padlem;p - Dzz'

Witam,

istnieje wiele działów na tym forum, wiele z nich stworzone jest chyba tylko po to ponieważ redaktorzy/moderatorzy w to grają. Może ruszyłoby się coś z nowymi działami, bardziej obleganych tytułów ? Nie widzę żadnego tematy dot. Heroes of Newerth, DOTA2, Allods, Team Fortress 2? Dużo osób z forum gra w te tytuły, jednakże nigdy nie miały swoich działów. Czy te forum stawia tylko na minimalizm i karmienie trollów w dziale szukam mmo/targowisko ?

Czekam na "jakąś" reakcje ze strony Administracji.

Pozdrawiam. (: