Dzielenie konta STEAM

jezu... dziewczyna polowała na skyrim od dłuższego czasu jednak w wersji pudełkowej bo zawsze zapomina hasła na tego typu platformy, a że akurat była przecena to kupiłem i dołączyłem do mojego konta steam żeby potem jak coś jej wysyłać i ona sobie gra na tym koncie, ja ze steama praktycznie nie korzystam, raz kiedyś jak w PoE jakaś nowa liga rusza to wchodze pograć dzień i znikam na kolejne pół roku. A jako że pilnuje haseł to prościej żebym ja to trzymał i jej wysyłał jak coś, logiczne że sie zapomina hasła jak dla wygody zaznacza sie "zapamiętaj mnie" a po jakimś czasie jak sie chce zalogowac po formacie (czy jakimkolwiek czyszczeniu kompa które po prostu sie robi co jakiś czas że zapamiętane hasła "znikają") i zonk bo "jej co to za haslo tu było o-O"

narazie jest jak jest, jak bedziemy mieli czas to ogarniemy te funkcje family sharing i bede pilnował tez tamtych haseł.

kto miałby niby interes w pod... kogoś do valve o acc sharing? xD

Nie powinno być żadnego problemu, załóżmy, że korzystasz z jednego konta na dwóch komputerach z innym adresem IP. nie powinno być żadnego problemu, musisz tylko potwierdzić, że to jesteś Ty:) Sam korzystam z tego 'przywileju', że tak to ujme od kilku lat i nie miałem żadnych problemów.

no to tak zrobiłem jak sie zalogowała, dałem jej kod potwierdzający który mi przyszedł na mejla, potwierdziłem ze to byłem ja przy swoim następnym logowaniu u siebie i działa.

Skoro ludzie to praktykują nawet w latach to raczej nic sie nie powinno stać :) dzieki wielkie

A co do grania w 2 gry na raz to da rade jeżeli chociaż 1 gra jest offline. Wystarczy, że osobą chcąca zagrać np. w skyrim (gra offline) zaloguje się pierwsza i przejdzie w tryb offline a po chwili zaloguje się ta druga i gra w co chce. Też praktykowane latami i nic się jeszcze nie stało.

to też cenna wiedza, dzieki :)

Witam,

szukałem informacji w internecie jednak wszystko co mi wyskakuje na ten temat to jedynie, że "można dzielić sie w końcu z przyjaciółmi grami na steam" - a ja mam inny problem, czy moge zostać zbanowany jak w 2 osoby używamy jednego konta steam z grami? Gdy druga osoba sie zalogowała po prostu steam mi wyskoczył że ktoś sie logował i czy to autoryzuje... to oczywiście klikam tak to ja, czy mozna w ten sposób korzystać w dwie osoby ze steama?