Dzielenie konta STEAM

Witam,

szukałem informacji w internecie jednak wszystko co mi wyskakuje na ten temat to jedynie, że "można dzielić sie w końcu z przyjaciółmi grami na steam" - a ja mam inny problem, czy moge zostać zbanowany jak w 2 osoby używamy jednego konta steam z grami? Gdy druga osoba sie zalogowała po prostu steam mi wyskoczył że ktoś sie logował i czy to autoryzuje... to oczywiście klikam tak to ja, czy mozna w ten sposób korzystać w dwie osoby ze steama?

Dwie osoby nie mogą korzystać jednocześnie z jednego konta. Dodali teraz opcję pożyczania gier znajomym, więc z niej skorzystaj.

Jeżeli chodzi ci o family sharing to osoba ma dostęp do twoich gier na SWOIM koncie, tyle że jeżeli ty będziesz chciał zagrać w jakąś gre w tym samym czasie to znajomy zostanie z gry wyrzucony.

jest tak istnieje system udostępniania gier robisz tak logujesz sie na koncie A wchodzisz w ustawienia uruchamiasz opcje rodziny klikasz autoryzuj ten komputer potem zaznaczasz tych graczy którym udostęniasz gry potem logujesz sie na koncie B i robisz to samo i gry z konta A i konta B można grać na każdym z tych kont ale jeżeli ktoś gra na koncie A w np dead island a konto B które te gre posiada konto A ma tylko udostępnione to gdy konto B włączy dowolną gre ze swojej biblioteki to po około 3 albo 5 min od uruchomienia gry przez konto B dead island grane własnie na koncie A wyłączy sie itd.....

Ja tam od dobrych 2 lat współdzielę steama z kumplem. Autoryzowałem jego IP jako swoje więc nie zbanują za to :3

2 pierwsze osoby chyba nie czytają ze zrozumieniem... jakbym chciał korzystać z tej opcji to bym skorzystał, bo wiem do czego służy, a pytanie jej NIE DOTYCZYŁO - tak więc leci zgłoszenie za offtop, bo to nawet nie jest "lekkie odbiegnięcie od tematu" wprost sie pytam to mi wyjezdzacie z czymś innym...

MrRosiu właśnie zrobiłem tak samo, tylko pytam bo nie wiem czy to jest banowane przez valve.

2 pierwsze osoby chyba nie czytają ze zrozumieniem... jakbym chciał korzystać z tej opcji to bym skorzystał, bo wiem do czego służy, a pytanie jej NIE DOTYCZYŁO - tak więc leci zgłoszenie za offtop, bo to nawet nie jest "lekkie odbiegnięcie od tematu" wprost sie pytam to mi wyjezdzacie z czymś innym...

Zgłoś swój mózg. Bo wyraźnie ci napisałem, że nie da rady byś korzystał z tego samego konta w tym samym czasie na dwóch kompach i grał w tą samą grę bo będzie jedną osobę wywalać.

przeczytałeś w ogóle o co pytam? NIE CHCE Z KIMŚ GRAĆ NA JEDNYM KONCIE W TYM SAMYM CZASIE DO KUR.... NĘDZY. Czasami loguje sie ja, czasami druga osoba, ze sobą konsultujemy kto kiedy, tak cięzko kapujący jesteś? Pytam o to czy taka praktyka jest banowana. Lecz sie

Tak jak napisał MrRosiu, nie powinieneś mieć żadnych problemów i wystarczy autoryzować IP. Upewnij się jednak czy osoba z którą chcesz dzielić konto jest godna zaufania i nie będzie oszukiwać w grach ani w handlu.

no właśnie co do osoby jestem pewien, mody w skyrimie chyba nie podchodzą pod czity co? :)

edit: a mozna na jednym koncie na dwóch komputerach grac np. jedna osoba w skyrim a druga w poe?

W tym samym czasie nie, bo jedna osoba zostanie wylogowana z serwera steam.

no oki, to super, czyli ogólnie jak gramy na jednym koncie tak jak sie dogadamy to raczej nie beda mieli powodów do bana?

Nie będziesz miał, to jest nawet dopuszczalne. Będzie to traktowane jakbyś grał na drugim komputerze.

niesamowite że pomogła mi dopiero osoba którą średnio lubie czytać na tym forum, wielkie dzięki i łap dwa LUBIE TO w postach :)

Udostępnianie swoich passów jest sprzeczne z EULA.

http://store.steampowered.com/subscriber_agreement/

When you complete Steam’s registration process, you create a Steam account ("Account"). Your Account may also include billing information you provide to Valve for the purchase of Subscriptions. You are solely responsible for all activity on your Account and for the security of your computer system. You may not reveal, share or otherwise allow others to use your password or Account. You agree that you are personally responsible for the use of your password and Account and for all of the communication and activity on Steam that results from use of your login name and password. You may not sell or charge others for the right to use your Account, or otherwise transfer your Account, nor may you sell, charge others for the right to use, or transfer any Subscriptions other than if and as expressly permitted by this Agreement (including any Subscription Terms or Rules of Use).
Udostępnianie swoich passów jest sprzeczne z EULA.http://store.steampowered.com/subscriber_agreement/

Bullshit, można udostępniać konta, tylko ty jesteś za wszystko odpowiedzialny co robi ta druga osoba na twoim koncie. Wiem bo sam z znajomymi dzielimy się kontami od dobrych paru lat.

Oczywiście, że możesz, ale jak was ktoś podkabluje lub złapią, to mają prawo wlepić wam perma.

Podobne zapisy są stosowane w 99% usługach online.

Jeśli ma zaufaną osobę, to wątpię aby mu coś namieszała na koncie. Jak by nie był pewny, to by nie poddawał pasów. Jeśli nie korzystają w tym samym momencie, nie złapią. Ile ludzi tak robi, dziedziczą jedno konto steam.

Jeśli ma zaufaną osobę, to wątpię aby mu coś namieszała na koncie. Jak by nie był pewny, to by nie poddawał pasów. Jeśli nie korzystają w tym samym momencie, nie złapią. Ile ludzi tak robi, dziedziczą jedno konto steam.

Czyli przyznajesz sie ze wczesniej mowiles niepotwierdzone informacje?

Heh, tak to jest jak sie pyta ludzi na forum ktorzy sami nic nie wiedza...

Rada na przyszlosc - polecam myslenie, logiczne jest ze nikt nie pozwoli by w pare osob grac na jednym koncie bo jak masz do wyboru np 20 euro vs 40 euro to wiadomo ze wybierzesz to drugie, tak samo tworcy, nie pozwalaja bo tak to ucinasz ich dochody. I tak, jest to karane najczesciej perma banem i to na IP twoje i tego kogos.

Inna sprawa ze rzadko kiedy sprawdzaja bo nie maja jak, dopiero jak ktos zglosi podejrzenie to wtedy sprawdzaja.

Ale nie jest to zgodne z prawem, takie granie we dwojke na jednym koncie. A takie bylo pytanie.

Odpowiadajac na drugie pytanie - mozesz i polowie znajomym z fejsa pozwolic by grali. Inna sprawa czy to jest oplacalne, namierzyc lokalizacje po IP jest dosc latwo i to z dosc duza dokladnoscia. Jak zobacza ze np grasz u sb przez godzine a potem nagle wylogowujesz sie, a logujesz sie z drugiego konca polski to sory ale to nawet laik by sie skapnal ze cos jest nie halo ;)

Czyli przyznajesz sie ze wczesniej mowiles niepotwierdzone informacje?

Nic takiego nie napisałem, to było i wyłącznie odnośnie jego kolegi. Jednak wszystko zostało wyjaśnione, robi się naprawdę niezły bałagan. No i problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale tak używam steam na dwóch komputerach. Nieraz siostra sobie coś zagra, nie dostałem jeszcze bana.