Witam
mój problem wygląda następująco: jakiś tydzień temu postanowiłem wyczyścić piec od środka z kurzu tradycyjnie wyczyściłem wentylatory od cpu i karty graficznej i to co mi się udało to również z radiatorów.. wszystko fajnie temperatury zmalały itp ale dokucza mi problem buczenia, który pochodzi prawdopodobnie z karty graficznej i to jest dość głośne rzężenie jak zwał tak zwał, po włączeniu pc załącza się ten straszliwy dźwięk, który nie znika, dlatego wyłączam pc i po krótkiej chwili go załączam ponownie i odziwo dźwięk znika wszystko jest okey.. dodam, że podczas tego rzężenia wszystko ładuje się poprawnie, mogę nawet grać czy oglądać filmy w żaden sposób nie utrudnia pracy systemu. I teraz pytanie brzmi co może być źródłem problemów, bo jakoś nie chcę mi się wierzyć, że jakiś kabelek czy coś zahacza o wentylator, bo niby jakim cudem po odczekaniu kilku sek i załączeniu ponownie komputera dźwięk magicznie znika ? Po za tym czasami jak przez przypadek uderzę np. kolanem w skrzynkę to dźwięk również się załącza.I ten dźwięk reaguje na zmianę prędkości wentylatora. Jeżeli ktoś może pomóc to będę wdzięczny.
Karta to hd 6770 1gb od HIS'a