Dziwne problemy z pingiem

Witam! Od dłuższego czasu mam pewne problemy z pingiem. Na początku byłem przekonany, że to z mojej winy (sprzęt), albo z winy dostawcy, 'pomoc techniczna' od dostawcy przychodziła do mnie kilkukrotnie, niby coś grzebali i wszystko było ok, ale tylko przez kilka h (max. 1 dzień). Dziś wchodząc w start>CMD>ping google.pl -t zauważyłem, że mój ping wygląda w ten sposób;

2ms

2ms

3ms

2ms

3ms

17ms

3ms

79ms

[...]

Upłynął limit czasu żądania

2ms

2ms

3ms

2ms

3ms

17ms

3ms

159ms

2ms

3ms

[...]

Upłynął limit czasu żądania ...

Co o tym myślicie i jak mogę sobie z tym poradzić? ;/ Teraz mam mniej czasu na gry, bo przeprowadzka, ale ogólnie w grach zdarzają/ły się skoki pingu, dc itd.

1. Kto jest Twoim dostawcą internetu ?

2. Jaki masz system ?

3. Sprawdź komendę w CMD : ping *tu wpisz swój adres ip*

Jeżeli wyskoczy jakiś błąd typu "upłynął limit czasu żądnia" lub cokolwiek innego tzn że wina leży po stronie systemu (Twojego kompa).

1. Jest to lokalny dostawca.

2. Win 7

3. Wszystko niby ok.

"Statystyka badania ping dla ...:

Pakiety: Wysyłane = 4, odebrane =4, Utracone =0

<0% straty>,

Szacunkowy czas błączenia pakietów w millisekundach:

Minimus= 2 ms, Maksimum = 13 ms, Czas średni = 5ms"

Czyli pewnie wina dostawcy, ale możemy jeszcze jednej rzeczy spróbować... używasz Wifi czy Łączysz się przez USB / Ethernet bezpośrednio z routerem ?

Ethernet bezpośrednio z routerem / tak mi się zdaję, że to jest to(jestem laikiem, aż wstyd, że takich rzeczy nie wiem) - kabel idzie z anteny(nadajnika) do adaptera, z adaptera do routera i z routera do komputera :D

Czyli kolejne próby odpadają. Wszystko mówi że to wina dostawcy, ale jeszcze jedną rzecz możesz zrobić. Pobierz

http://netdiag.pl/net-log/net-log.exe 

(program net-log) i wklej log który Ci wygeneruje, najlepiej na innej stronie, tutaj podaj tylko odnośnik.

Nie wyłączaj programu do czasu aż wyświetli się komunikat, może to trwać nawet z 15 minut.

Edit: jeżeli masz radiówkę to z tym Ci nic nie pomogę, kup sobie "normalny" internet :D

Dlaczego nie mogę wrzucić tutaj bezpośrednio logów?

@Edit; 'normalny', ale problem leży w tym, że tylko u mnie takie problem występuje, a znajomi mają wszystko w porządku.

@EDIT2; dodam, że również speedtesty (.net i .pl) pokazują wszystko w porządku z pobieraniem, wysyłaniem i pingiem.

Co do Net-log właśnie ogarniam i jak się skończy to zaraz wyślę Ci te logi.

Żeby nie robić spamu ;> Wrzuć na speedyshare / sendspace czy cokolwiek. Pobiorę, przeanalizuje i Ci powiem co jest.

Patrz pw. ;))

Witam! Od dłuższego czasu mam pewne problemy z pingiem. Na początku byłem przekonany, że to z mojej winy (sprzęt), albo z winy dostawcy, 'pomoc techniczna' od dostawcy przychodziła do mnie kilkukrotnie, niby coś grzebali i wszystko było ok, ale tylko przez kilka h (max. 1 dzień). Dziś wchodząc w start>CMD>ping google.pl -t zauważyłem, że mój ping wygląda w ten sposób;

2ms

2ms

3ms

2ms

3ms

17ms

3ms

79ms

[...]

Upłynął limit czasu żądania

2ms

2ms

3ms

2ms

3ms

17ms

3ms

159ms

2ms

3ms

[...]

Upłynął limit czasu żądania ...

Co o tym myślicie i jak mogę sobie z tym poradzić? ;/ Teraz mam mniej czasu na gry, bo przeprowadzka, ale ogólnie w grach zdarzają/ły się skoki pingu, dc itd.