Dziwnie mulący internet

Od pewnego czasu mam taki problem z internetem, że mi tak dziwnie muli.

Jak ładuje strone czy coś pobieram itp. Jak np gram w jakąś grę to wszyściutko ślicznie chodzi bez żadnych lagów. Dodam, że na 2 innych kompach podpiętych pod ten sam internet problem ten nie występuje. Internet mam 10mb. Pobiera mi po 1,2mb na tamtych kompach.

Miałem kiedyś podobnie, ale problem występował tylko w przeglądarce chrome oraz opera. Okazało się, że miałem zainstalowany jakiś program - Browser Speeder, czy coś w tym stylu. Po odinstalowaniu go wszystko wróciło do normy. Odinstaluj z kompa jakieś podejrzane programy, to może pomóc.

Nic takiego nie mam... :(

Twoj opis problemu jest dosłownie żaden ! człowieku zrób speed testa . uruchom -> cmd -> ping www.onet.pl

troche wysiłku ... Brak podstawowych infotmacji .. Internet od jakiego operatora? Nabijasz posty ?

Net muli czy komp.. Menadzera zadan otworz i podczas mulenia zobacz jaki program moze ci zamulac albo zamknij wsio tak jak ja robie ^^

Stawiłbym iż może masz zawirusowany albo brzydko mówiąc zaśmiecony komputer pierw przeskanuj malwarebytes i po sprawie ;)

Masz zakładki? Jeśli masz firefoxa idz na opcje -> addons, i poszperaj tam.

Arcus: Internet z Cyfrowego Polsatu kablowy bez limitu. Prędkość od 1mb do 10mb. Speed Test: Download 3,76mb/ Upload 0,91mb.

bloood: Net muli nie komp. Jak by mi komp mulił to by mi gry nie chodziły.

DeimonD: Komp nie jest zaśmiecony. Czyszcze co tyzdień Ccleanerem. Wirusa żadnego nie złapałem mimo, że półtory roku nie miałem antywirusa. Dzisiaj pobrałem i skan zrobiłem.

Czaress: Już szperałem i nie mam żadnych dodatków itp. Odinstalowałem przeglądarki i nadal to samo.

Pobiera mi wszystko normalnie bez problemu tylko strasznie długo ładuje mi strony internetowe.

Skasuj historie + cookies. Przeczyść internety :P

Powinno pomóc

+ jeśli seedujesz to skasuj :)

http://freeola.com/line-test/

zrób tym test i wrzuć screena

Już wiem czym to było spowodowane. Miałem włączony FreeDownload Manager i przez to mi tak muliło mimo, że nawet nic nie ściągałem. Dzięki za pomoc.

Od pewnego czasu mam taki problem z internetem, że mi tak dziwnie muli.

Jak ładuje strone czy coś pobieram itp. Jak np gram w jakąś grę to wszyściutko ślicznie chodzi bez żadnych lagów. Dodam, że na 2 innych kompach podpiętych pod ten sam internet problem ten nie występuje. Internet mam 10mb. Pobiera mi po 1,2mb na tamtych kompach.