Dziwny problem, tryb oszczędny!

Cześć.

Opiszę problem i proszę o odpowiedź :)

Złożyłem nowy PC, wszystko jest nowe totalnie wszystko. Zainstalowane oprogramowanie to Windows 10 Pro 64bit oryginalny.

Problem jest taki że podczas uruchamiania PC, widzę na moment niebieskie logo Windowsa i w tym momencie monitor wyświetla czarny ekran po chwili ukazuje się okienko a w nim: "DVI-D Tryb Oszczędny", okienko znika monitor ma czarny ekran a niebieska dioda pod przyciskiem Power na monitorze mruga pulsacyjnie. Dodam że komputer działa normalnie ale nic nie mogę zrobić bo ekran jest czarny, nawet gdy naciskam przycisk Power od komputera żeby go wyłączyć to nie ma reakcji dopiero muszę go przytrzymać z 5 sekund i komputer się wyłącza i po ponownym włączeniu monitor wyświetla normalnie wszystko.

Proszę o pomoc!

UWAGA! 
Dla wszystkich, których tak jak mnie przestraszył czarny ekran i info "TRYB OSZCZĘDNY" - nie resetujcie komputera, 
tylko przyciśnijcie przycisk SOURCE na monitorku, a zmieni się źródło sygnału. 
Piszę o tym z racji tego, że po naciśnięciu tego przycisku w tym modelu, nie pokazuje się żadne menu, co jest według mnie lekkim uchybieniem firmy LG
i jakoś sam od początku tego nie zakumałem. 
Monitor może być jednocześnie połączony poprzez oba kable i wystarczy w przypadku pojawienia czarnego ekranu zmienić źródło sygnału przyciskiem SOURCE. 

Nie napisałeś nawet co to za sprzęt, wróżką nie jestem ale jeśli to nie LG pogrzeb w ustawieniach...

Ogólnie rzecz biorąc ch*jowy monitor, albo idź na kabel hdmi a jeśli nie masz to tak będziesz się męczył za każdym razem. Pozdrawiam

Jak tylko wrócę z pracy to spróbuję czy będzie działał po naciśnięciu tego przycisku source:)

Przepraszam zapomnialem o podaniu modelu: LG LED FLATRON IPS 226.

Dodam jeszcze że w momencie gdy komputer się wyłączy, monitor zamiast szukać połączenia to również pokazuje ten tryb oszczędny.

Wcześniej miałem podłączony przez hdmi i też tak się robiło dlatego przelaczylem na dvi-d, myślałem ze to coś pomoże.

Cześć.

Od razu chcę Ci podziękować bo faktycznie po naciśnięciu Source monitor szuka aktywnego połączenia i przełącza na dane złącze po czym wyświetla obraz xD więc wszystko działa, dzięki wielkie jeszcze raz za pomoc!! Problem rozwiązany. Miłego Dnia.

Cześć.

Opiszę problem i proszę o odpowiedź :)

Złożyłem nowy PC, wszystko jest nowe totalnie wszystko. Zainstalowane oprogramowanie to Windows 10 Pro 64bit oryginalny.

Problem jest taki że podczas uruchamiania PC, widzę na moment niebieskie logo Windowsa i w tym momencie monitor wyświetla czarny ekran po chwili ukazuje się okienko a w nim: "DVI-D Tryb Oszczędny", okienko znika monitor ma czarny ekran a niebieska dioda pod przyciskiem Power na monitorze mruga pulsacyjnie. Dodam że komputer działa normalnie ale nic nie mogę zrobić bo ekran jest czarny, nawet gdy naciskam przycisk Power od komputera żeby go wyłączyć to nie ma reakcji dopiero muszę go przytrzymać z 5 sekund i komputer się wyłącza i po ponownym włączeniu monitor wyświetla normalnie wszystko.

Proszę o pomoc!