Dziwny problem w ekranie logowania

Kufa jestem trochę zły, ponieważ mam dziwny problem z komputerem. Gdy uruchamiam system w ekranie logowania mam swoje konto i zawsze było konto siory, a teraz zamiast konta siory jest konto inny użytkownik gdzie wpisuje nazwę użytkownika.

Jest coś podobnego do tego :

Problemjp_xwsnenp.jpg

Tylko mam Windows 7 HP wersję polską.

Edit 1 : dostałem wskazówkę do rozwiązania problemu ale jeszcze tego nie jarzę : http://www.sevenforums.com/tutorials/182279-logon-screen-fix-showing-only-other-user-last-logged-user.html

Powiedz mi co chcesz dokladnie zrobic, usunac tego uzytkownika?

Przywrócić konto siory aby było jak zawsze 2 użytkowników widocznych.

Sprawdzales czy przypadkiem ktos nie wylaczyl profilu Twojej siostry?

Uruchom konsolę Zarządzanie komputerem -> Użytkownicy i grupy lokalne -> Użytkownicy -> Prawym kneflem na profil siostry, właściwosci -> konto jest wylaczone

Konto jest włączone bo jak kliknę na tego inny użytkownik, to po wpisaniu hasła moge spokojnie na nie zalogować. Problem tkwi w tym, że jego nie widać :( w ekranie logowania, z tego wywnioskowałem, że komp zapamiętuje ostatniego zalogowanego użytkownika.

A tego 'inny uzytkownik' nie da rady wylaczyc?

btw. jesli po wpisaniu hasla mozesz sie na nie spokojnie zalogowac to znaczy to, ze loguje sie wtedy na profil siostry? Czy jest to pusty profil?

Nie normalnie jest konto siostry ze wszystkimi danymi, tylko jak już wyloguje się z konta siory to nie widać mojego konta. I drogą dedukcji idąc tropem informatyka wywnioskowałem, że system nie wiem czemu pamięta ostatniego zalogowanego użytkownika.

Przepraszam, ale chyba nie pomogę, naprawdę nie wiem co mogło to spowodować i jak to naprawić, może ktos inny coś wskóra.

Ja w Edit mam podpowiedź co trzeba zrobić ale jeszcze nie kumam tego :).

Wujek Gógl jest jak Święty Mikołaj - zna adresy wszystkich niegrzecznych dziewczynek. I na każde pytanie z chęcią odpowie. Trzym łapaj.

http://www.sevenforu...ogged-user.html

LoL skopiowałeś to co już mam :/.

Godzina późna, na oczy się rzuca. Jezusicku. Nie zauważyłem. Dobra, w ramach zadośćuczynienia za grzechy - czego w tym nie kumasz?

Które wpisy usunąć które nie.

Czyli podpunkt 7. OK. Po szybkich oględzinach screenów i własnego rejestru mam względne pojęcie co poeta miał an myśli.

S-1-5-18
S-1-5-19
S-1-5-20

Tych trzech panów nie ruszasz.

Pozostali panowie mieli pomysłowych rodziców i przyszło im żyć z nieco bardziej wymyślnymi imionami. Tychże powinieneś mieć na oko 3 sztuki i wzwyż.

W każdym z nich szukasz klucza o zacnej nazwie ProfileImagePath. Jeżeli w wartości tegoż klucza jest nazwa konta twojego, twojej siostry, Administrator lub Gość/Guest, nie ruszasz. Podobnież pozwalasz żyć, jeśli ma w sobie wszystkie trzy klucze - Flags, ProfileImagePath i State. W przeciwnym wypadku - kasujesz bez litości.

Dziękuję za pomoc temat do zamknięcia minuta roboty i po bugu :). Komp postawiony na nogi nic już nie ruszam w tym pudle.

Kufa jestem trochę zły, ponieważ mam dziwny problem z komputerem. Gdy uruchamiam system w ekranie logowania mam swoje konto i zawsze było konto siory, a teraz zamiast konta siory jest konto inny użytkownik gdzie wpisuje nazwę użytkownika.

Jest coś podobnego do tego :

Problemjp_xwsnenp.jpg

Tylko mam Windows 7 HP wersję polską.

Edit 1 : dostałem wskazówkę do rozwiązania problemu ale jeszcze tego nie jarzę : http://www.sevenforums.com/tutorials/182279-logon-screen-fix-showing-only-other-user-last-logged-user.html