Witam , posiadam monitor Acer AL1916W . Problem pojawił się nie wiadomo skąd , wczoraj było wszystko okej a dziś rano monitor szaleje co jakąś chwilę włącza się autodopasowanie obrazu do ekranu. Odłączyłem monitor od PC , przeczyściłem końcówki ale nadal to samo . Jest to denerwujące . Proszę o pomoc .
Dziwny problem z monitorem
Wygląda raczej na problem z kartą graficzną, kiedyś miałem podobnie. Monitor często szalał jak wyżej, w dodatku jeśli nie odpaliłem go przed PC, to po uruchomieniu komputera ekran pozostawał czarny. Spróbuj przeczyścić wejście na samej grafice.
Odłącz kartę graficzną od budy, i wsadź z powrotem może to pomoże. Może też być jakiś syf na dysku. Sprawdź czy twoja płyta główna ma jakąś zintegrowaną kartę graficzną, jak tak to jak już pisałem wyjmij. Wejdź do biosu i sprawdź, czy nadal szaleje. Może też być wina złych sterowników do karty graficznej.
Zrób skana antywirusem. Jak nie pomoże przeczyść komputer. Karte odłącz wyczyść dobrze i podłącz jeszcze raz. Jak nie pomoże może spróbuj jakoś sam skonfigurować monitor i zapisać zmiany
Witam , posiadam monitor Acer AL1916W . Problem pojawił się nie wiadomo skąd , wczoraj było wszystko okej a dziś rano monitor szaleje co jakąś chwilę włącza się autodopasowanie obrazu do ekranu. Odłączyłem monitor od PC , przeczyściłem końcówki ale nadal to samo . Jest to denerwujące . Proszę o pomoc .