Dziwny problem z monitorem

Witam mam problem z monitorem marki LG dokladnie 24MA53. Problemem jest to ze po jakims czasie monitor robi sie na chwile czarny potem normalnie czasami 2 razy szybko na czarno i tak co 2-4 min wie moze ktos o co chodzi?

Ja bym obstawiał, że problem tkwi w karcie graficznej. Jaką temperature masz wewnątrz pudła, gdy dochodzi do tych problemów?

pewnie świetlówki jakies padaja czy cos ja mialem tak samo ze mi wylaczal sie itp to nie karta bo karta powoduje artefakty a nie gaszenie ekranu

Jesli chodzi o karte i jej temp. to mam ciezko ja podac bo mam Windows 8.1 i wiele programow najzwyczajniej klamie ale programem CPUID HWMonitor jest calkiem spoko jesli chodzi o swietlowki to monitor jest calkiem swiezy wiec nie stawiam na zuzycie swietlowek chyba ze wada produkcyjna.

sprawdz kabel zasilajacy od monitora, spawdz kabel laczacy kompa z monitorem. ciezko powidziec co sie dzieje, podlacz kompa pod cos innego i zobacz czy nadal problem wystepuje. Sprobuj przeinstalowac sterowniki od karty graficznej. Jak dla mnie to najprawdopodobniej monitor siada.

Co do sprawdzania temp ja uzywam real temp na win 8.1 do cpu i gpu.

Witam mam problem z monitorem marki LG dokladnie 24MA53. Problemem jest to ze po jakims czasie monitor robi sie na chwile czarny potem normalnie czasami 2 razy szybko na czarno i tak co 2-4 min wie moze ktos o co chodzi?