Dziwny problem z pingiem

Witam, spotkał mnie dziś bardzo dziwny problem. Mianowicie grałem sobie w SMITE z nakładką ukazującą dane łącza itd. Normalnie mój ping wynosił 60, lecz w pewnym zaczął rosnąć i rosnąć, aż do uzyskania wartości 960-990. Co ciekawe według nakładki wartość "ms" i FPS nie spadły. Lecz mimo to, nie miałem typowych lagów, ale straszne opóźnienia tego co wyświetlane jest na ekranie, w stosunku do rzeczywistości. Mogłem normalnie chodzić postacią, ale wszelkie ruchy były opóźnione w reakcji. (nie wiem jak to lepiej wyjaśnić). Tak wysoki ping utrzymywał się około 5-10 minut, po czym w ciągu 10 sekund wrócił do 60 i wszystko było dobrze,przez około 2 minuty, po czym znowu zaczął rosnąć, do tej magicznej bariery 990. Obecnie korzystając z przeglądarki, co pewien czas wszystkie strony zaczynają mi się o wiele wolniej ładować. Udało mi się wtedy skorzystać ze strony "speed test". Mój ping wynosił 4130. Po czym po minucie z powrotem wszystko wraca do normy. Przed momentem, miałem kolejny "wolny okres" mam screen ze speed testa. http://scr.hu/1m1e/3vnq6

Co ciekawe na innych urządzenia podłączonych do tego samego Wi-Fi problem nie występuje.

Czy macie jakieś pomysły, co może to powodować?

kolega ma ten sam problem aczkolwiek nie jak gra w smite tylko w inne gry lecz jest to wlasnie spowodowane smitem, bo gdy wyłącza go to launcher na pasku pozostaje i trzeba go wylaczyc gdyz sprawdza mu pliki online i ping ma tak wielki wlasnie przez to jaki masz ty, jednak nie jestem pewny czy w twoim przypadku to jest to samo i czy bedziesz w stanie wylaczyc ten program smita w niego grajac bez problemow.

myślę że to wina raczej serwera .

Jeśli w tej samej chwili problem występował tylko na komputerze i to tylko w CS, to jest to wina serwera gry.

Jeśli problem występował tylko na komputerze, ale nie tylko w grze, alei poza nią, np. na SpeedTest, to może to być wina jakiegoś złośliwego oprogramowania.

Jeśli problem występuje na wielu urządzeniach podłączonych do tej samej sieci, to jest to wina dostawcy Internetu. Lub po prostu ktoś coś ściąga/wysyła i zajmuje całą przepustowość łącza.

Co ciekawe na innych urządzenia podłączonych do tego samego Wi-Fi problem nie występuje.

Musisz to jakoś potwierdzić, jeśli chcesz mieć pewność. Przeglądanie Internetu może być płynne, a gra może lagować jeśli łącze jest obciążone. Zależy w dużej mierze od gry, ale też od tego jak duże jest to obciążenie.

Hmm, dziękuję wam bardzo za wszystkie odpowiedzi. Przeskanowałem dziś komputer antywirusem, ale nic nie wykrył.

Na razie jest spokój, mam nadzieję, że już się to nie powtórzy.

Witam, spotkał mnie dziś bardzo dziwny problem. Mianowicie grałem sobie w SMITE z nakładką ukazującą dane łącza itd. Normalnie mój ping wynosił 60, lecz w pewnym zaczął rosnąć i rosnąć, aż do uzyskania wartości 960-990. Co ciekawe według nakładki wartość "ms" i FPS nie spadły. Lecz mimo to, nie miałem typowych lagów, ale straszne opóźnienia tego co wyświetlane jest na ekranie, w stosunku do rzeczywistości. Mogłem normalnie chodzić postacią, ale wszelkie ruchy były opóźnione w reakcji. (nie wiem jak to lepiej wyjaśnić). Tak wysoki ping utrzymywał się około 5-10 minut, po czym w ciągu 10 sekund wrócił do 60 i wszystko było dobrze,przez około 2 minuty, po czym znowu zaczął rosnąć, do tej magicznej bariery 990. Obecnie korzystając z przeglądarki, co pewien czas wszystkie strony zaczynają mi się o wiele wolniej ładować. Udało mi się wtedy skorzystać ze strony "speed test". Mój ping wynosił 4130. Po czym po minucie z powrotem wszystko wraca do normy. Przed momentem, miałem kolejny "wolny okres" mam screen ze speed testa. http://scr.hu/1m1e/3vnq6

Czy macie jakieś pomysły, co może to powodować?