Witam, spotkał mnie dziś bardzo dziwny problem. Mianowicie grałem sobie w SMITE z nakładką ukazującą dane łącza itd. Normalnie mój ping wynosił 60, lecz w pewnym zaczął rosnąć i rosnąć, aż do uzyskania wartości 960-990. Co ciekawe według nakładki wartość "ms" i FPS nie spadły. Lecz mimo to, nie miałem typowych lagów, ale straszne opóźnienia tego co wyświetlane jest na ekranie, w stosunku do rzeczywistości. Mogłem normalnie chodzić postacią, ale wszelkie ruchy były opóźnione w reakcji. (nie wiem jak to lepiej wyjaśnić). Tak wysoki ping utrzymywał się około 5-10 minut, po czym w ciągu 10 sekund wrócił do 60 i wszystko było dobrze,przez około 2 minuty, po czym znowu zaczął rosnąć, do tej magicznej bariery 990. Obecnie korzystając z przeglądarki, co pewien czas wszystkie strony zaczynają mi się o wiele wolniej ładować. Udało mi się wtedy skorzystać ze strony "speed test". Mój ping wynosił 4130. Po czym po minucie z powrotem wszystko wraca do normy. Przed momentem, miałem kolejny "wolny okres" mam screen ze speed testa. http://scr.hu/1m1e/3vnq6
Co ciekawe na innych urządzenia podłączonych do tego samego Wi-Fi problem nie występuje.
Czy macie jakieś pomysły, co może to powodować?