Dziwny problem z rozdzielczością

Witam

Posiadam dziwny problem z rozdzielczościa w swoim kompie. Jak włączam jakąś grę, która wymaga "lepszej karty graficznej" to gra jest na 1/4 ekranu. Muszę wtedy bawić się rozdziałką w ustawieniach karty i na ślepo klikać ustawienia w grze aż trafie tam gdzie jest rozdzielczość. Np.: Metro Last Light gdzie zajęło mi to 30min.

Athlon 64 x2 4000+

2Gb ram

Radeon 4850

Miałem podobny błąd. I albo pomagało "Automatyczna regulacja" ekranu (z tyłu powinien być przycisk wejścia do menu) albo po prostu wchodzisz w menu karty graficznej klikasz moje ekrany następnie skalowanie ekranu i zaznacz włącz skalowanie GPU. Powinno zadziałać jak nie zadziała to pisz.

Puki co nie mam "lepszej gry" żeby to sprawdzić. Jak tak się stanie i problem będzie nadal występował to edytuje post.

Dzięki

Witam

Posiadam dziwny problem z rozdzielczościa w swoim kompie. Jak włączam jakąś grę, która wymaga "lepszej karty graficznej" to gra jest na 1/4 ekranu. Muszę wtedy bawić się rozdziałką w ustawieniach karty i na ślepo klikać ustawienia w grze aż trafie tam gdzie jest rozdzielczość. Np.: Metro Last Light gdzie zajęło mi to 30min.

Athlon 64 x2 4000+

2Gb ram

Radeon 4850