Dziwny temat

Witam.

Wiem Temat jest głupi, nie wiedziałem jak to nazwać. Dobra do rzeczy. Może wiecie(ale raczej nie) mam 17 lat, jest to czas na różnego rodzaju spotkania, imprezy, urodziny itd.

Niedługo zbliżają się urodziny mojego przyjaciela. I wpadłem na pomysł, że może kupiłbym mu na 18+, E papierosa. Chyba każdy wie o to jest i jak to wygląda, dodam, że lekko się już uzależnił od wyrobów tytoniowych, i nie ma na tyle silnej woli, by rzucić, więc chcę mu lekko pomóc.Celem napisania tego tematu, jest takie, Czy jako osoba niepełnoletnia, mam prawo kupić sam E papierosa, bez problemu? Czy jednak będzie z tym problem.

Pytam się tutaj, ponieważ na stronie poświęconej tego rodzaju pytaniem, przez okres 2 tygodni trzeba mieć konto by móc się udzielić na forum.

Proszę o nie pisanie jakiś głupich komentarzy typu( Gimbus chce se kupic E faje czy coś w ten deseń)

Pewnie że możesz kupić sam, jednak odradzam taki prezent ponieważ jest on szkodliwy, np moja koleżanka strasznie cierpiała na bóle gardła, kaszel, jak się okazało to przez ten e papieros.

Gimbus chce se kupic E faje czy coś w ten deseń

Gdzies czytalem ze z E-papierosami jest problem tak samo ciezki jak z normalnymi papierosami. Moze w E nie ma substancji smolistych ale jest problem para wodna ktora skrapla sie w płucach przez co szkodzi tak samo mocno jak normalne papierosy,- nie wiem ile w tym prawdy.

Ale z drugiej strony z e-papierosem wychodzi taniej niz z normalnymi papierosami.

Co do samego zakupu to nie ma najmniejszego problemu. Znam 4 osoby w wieku ~16-17 osoby ktore kupily te papierosy bez jakiegokolwiek problemu. Tak samo "olejki" do nich.

Glownie dlatego ze nie ma w ustawie zadnego wpisu o E-papierosach.

Brat ma e-papierosa i się jakoś nie skarży :P Wychodzi naprawdę taniej (palił paczkę dziennie), a teraz wydaje koło 50 na miesiąc. Nie słyszałem nigdy aby e-papieros jakoś szkodliwie oddziaływał na organizm. Mam paru znajomych, którzy korzystają już jakiś czas i też ani słowa skargi.

BTW: Polecam opcji Szukaj:

Brat ma e-papierosa i się jakoś nie skarży Wychodzi naprawdę taniej (palił paczkę dziennie), a teraz wydaje koło 50 na miesiąc. Nie słyszałem nigdy aby e-papieros jakoś szkodliwie oddziaływał na organizm. Mam paru znajomych, którzy korzystają już jakiś czas i też ani słowa skargi.BTW: Polecam opcji Szukaj: http://mmorpg.org.pl...35-e-papierosy/

Malo kto o tym slyszal. Nie bylo jeszcze prawdziwych badan o e-papierosach. Tylko jacys niezalezni badacze wiec pewnymi tych badan tez nie mozna nazwac. Ale juz mowilem nie wiem ile w tym prawdy za to wiem jedno : NIC NIE JEST PEWNE Z E-PAPIEROSAMI bo nikt ich jeszcze poprawnie nie zbadal. Ale moze byc tez tak ze poprostu e-papierosy sa nie szkodliwe a te badania o tym jakie sa zle sa robione przez koncerny tytoniowe.

Zastanow sie czy warto mu to kupic, bo to jego wybor, jego wola, jego decyzja, czy on chce rzucic palenie, czy nie chce. Jesli bedzie chcial, to sobie kupic takiego e papierosa, a tak wmuszanie mu na sile nic nie da, bo to musi byc jego wlasna decyzja, jego chec rzucenia fajek.

prezenty na 18+ zawsze najlepiej robić z jajem a e-papieros do dowcipnych prezentów nie za bardzo się zalicza...podam ci przykłady o co chodzi z prezentami z jajem...na przykład znajomej kupiliśmy misia i do tego maskę, obroże, pejczyk i kajdanki z sex shopu...założyliśmy kajdanki i obroże misiowi i wrzuciliśmy go do takiej papierowego pudelka imitującego klatkę jak daliśmy jej to myśleliśmy ze padnie ze śmiechu z krzesła...innemu znajomemu daliśmy maskotkę taką różową świnkę i egzemplarz zabawek bob budowniczy :P...inny dostał sygnalizacje świetlną...a i bylem na pełno 18+ gdzie właśnie te najbardziej pokręcone prezenty dawały najwięcej radości :]

Dlatego polecam przemyśl dokładnie jeszcze ten pomysł z papierosem...

Gdzies czytalem ze z E-papierosami jest problem tak samo ciezki jak z normalnymi papierosami. Moze w E nie ma substancji smolistych ale jest problem para wodna ktora skrapla sie w płucach przez co szkodzi tak samo mocno jak normalne papierosy,- nie wiem ile w tym prawdy.

Jak ma niby para wodna szkodzić płucom? Boże... Pójdziesz na saunę i tym rozj**iesz sobie płuca? Widzę, że dysponujesz doskonałymi źródłami informacji. Od lat stosuje się skuteczne metody inhalacji pary wodnej z różnymi olejkami leczniczymi w celu kuracji schorzeń układu oddechowego.

E-papieros to nowość. Minie przynajmniej dekada lub kilka dekad, zanim dokładnie poznamy efekty długotrwałej inhalacji olejków tytoniowych z parą wodną. Narazie można gdybać. Prezent na osiemnastkę dziwny. Palenie fajek to sprawa prywatna, koleś nie chce rzucać, to niech nie rzuca. Jeśli zdecyduje się na E-papierosa to go sobie kupi. Proponuję kupić coś jajcarskiego, przygotować coś od siebie, co koleś będzie wspominał miło i długo.

http://www.citeam.pl/oferty/okazje-allegro/dildo-z-przyssawka

To mu kup.

Witam.

Wiem Temat jest głupi, nie wiedziałem jak to nazwać. Dobra do rzeczy. Może wiecie(ale raczej nie) mam 17 lat, jest to czas na różnego rodzaju spotkania, imprezy, urodziny itd.

Niedługo zbliżają się urodziny mojego przyjaciela. I wpadłem na pomysł, że może kupiłbym mu na 18+, E papierosa. Chyba każdy wie o to jest i jak to wygląda, dodam, że lekko się już uzależnił od wyrobów tytoniowych, i nie ma na tyle silnej woli, by rzucić, więc chcę mu lekko pomóc.Celem napisania tego tematu, jest takie, Czy jako osoba niepełnoletnia, mam prawo kupić sam E papierosa, bez problemu? Czy jednak będzie z tym problem.

Pytam się tutaj, ponieważ na stronie poświęconej tego rodzaju pytaniem, przez okres 2 tygodni trzeba mieć konto by móc się udzielić na forum.

Proszę o nie pisanie jakiś głupich komentarzy typu( Gimbus chce se kupic E faje czy coś w ten deseń)