Może mi ktoś wyjaśnić jak tu wygląda jungla w docie 2 ? Bo zauważyłem są crepy silniejsze i łatwiejsze - lol'a też zaczynałem od jungli. Bo myślę w ten sposób można poznać mapkę gry. I to jest ciekawe (mam niskie mmr więc każdy biega gdzie chce) - to może być moja zaleta. Potem pójdę w carrych. A może jakaś mapka obozów czy coś, od czego w ogóle zacząć ?
Dżungla?
Na górnym lane'ie często łatwy switchuje się z jednym ze średnich, głównie z tym bliżej wieży.
Zacznij od carry junglerów pokroju Ursa, BS czy LS lub tankami klasy Axe'a. Początek w jungli jest ciężki, ale potem wychodzą zwycięsko.
Możesz też brać pusherów Sylla bądź Lycana. Oni mają bardzo łatwy start w jungli, zwłaszcza sylla.
Jak zamierzasz grać YOLO Ranked, żeby podbić MMR to tylko Lycan - ma doskonały push i świetny escape mechanism.
BS sobie już gram (i tak do 3 lvla zostawałem na lane, bo nie wiedziałem od czego zacząć a potem w las). Dzisiaj sobie potrenuję i sprawdzę w praniu - rankedy zagram na poziomie 30-40 jak już będę pewny, w grze i swoich bohaterów.
Rozumiem, że mam tam pickować wardy na tej mapie czy jak ?
Ja ogólnie nie lubię enigmy Rzadki pick i dosyć przeciętny, jak dla mnie.
BS na jungli bierzesz tarczę, toporek i tango, jako 1szy skill ten, który regeneruje życie jak coś zabijesz.
To mapka ogólna, spodziewaj się wardów w zaznaczonych miejscach.
To dobry mam poradnik pod bs, bo tak zaczynam zawszę grę
Dobrze, że są poradniki to jeszcze jeden plus dla tej gry.
Drzemka jakaś i idę grać
Ta mapka jest trochę nieaktualna, jeśli chodzi o umiejscowienie obozów najłatwiejszych creepów. Na dzień dzisiejszy ich obozy są w miejscu skrajnych żółtych kropek u góry i na dole mapki.
Może mi ktoś wyjaśnić jak tu wygląda jungla w docie 2 ? Bo zauważyłem są crepy silniejsze i łatwiejsze - lol'a też zaczynałem od jungli. Bo myślę w ten sposób można poznać mapkę gry. I to jest ciekawe (mam niskie mmr więc każdy biega gdzie chce) - to może być moja zaleta. Potem pójdę w carrych. A może jakaś mapka obozów czy coś, od czego w ogóle zacząć ?