Dźwięk tylko na lewy głośnik

Cześć

Mam mały problem. Mój komputer wysyła dźwięk 'stereo' tylko do jednego z głośników (lewego). Sprawdziłem to zamieniając fizycznie wtyczki prawy do lewego a lewy do prawego. Oba głośniki działają lecz dźwięk jest tylko w jednym. Oczywiście "środek głośności" nie jest przesunięty w żadną ze stron, a jako że na tym się nie znam - proszę o pomoc Was.

Wszelkie sugestie mile widziane :]

Pozdrawiam, Femex.

Spróbuj zainstalować nowe sterowniki HD Realtek i ustawić tam odpowiednio stereo/5.1/7.1 itd zależnie od ilości głośników, następnie zmień po prawej stronie która wtyczka jest od czego (np niebieski lewy glosnik / rozowy mikrofon / czarny prawy glosnik).

P.S. Jeżeli wszystko masz na jedną wtyczkę, spróbuj zmienić ustawienie głośników na "słuchawki".

Równie dobrze może być popsuty kabel albo wejście słuchawkowe spróbuj inne głośniki albo słuchawki jeśli inne głośniki będą grały dobrze to problemem jest kabel jeśli będzie dalej tak samo to albo coś ze sterownikami i ustawieniami albo brak pełnego styku na wejściu słuchawkowym (wtedy albo do naprawy do kogoś kto się zna albo lutownica w rękę i robisz to sam )

Cześć

Mam mały problem. Mój komputer wysyła dźwięk 'stereo' tylko do jednego z głośników (lewego). Sprawdziłem to zamieniając fizycznie wtyczki prawy do lewego a lewy do prawego. Oba głośniki działają lecz dźwięk jest tylko w jednym. Oczywiście "środek głośności" nie jest przesunięty w żadną ze stron, a jako że na tym się nie znam - proszę o pomoc Was.

Wszelkie sugestie mile widziane :]

Pozdrawiam, Femex.