Planuję zrobić pokój typowo do grania i streamów. Mam już plan na oświetlenie, stanowisko i całe wygłuszenie ścian, ale totalnie nie wiem, co zrobić z drzwiami. Teraz mam zwykłe białe z płyty i dźwięk leci przez nie jakby ich nie było. Ktoś ogarniał coś bardziej dźwiękoszczelnego? Nie chodzi mi o studio nagraniowe, ale żeby sąsiedzi nie słyszeli rage’u o 2 w nocy
Dźwiękoszczelne drzwi
Możesz wyprowadzić się do domku na wsi razem z @pexel i @natolcz
Już można się pogubić gdzie mieszkacie, kawalerka, mieszkanie, biuro, domek na wsi.
Tak, temat przerabiałem — miałem dokładnie ten sam problem. Wszystko zrobione, ściany wygłuszone, dywan pod nogami, a przez drzwi wyciekał cały dźwięk. Na luzie możesz poszukać czegoś zrobionego pod takie pokoje. Ogółnie możesz zobaczyć sobie drzwi tutaj: https://xdoor.interdoor.pl/ – mają modele typowo pod gaming, więc to nie są wielkie pancerne skrzydła, tylko normalnie wyglądające drzwi, które dobrze izolują dźwięk. Po montażu różnica była naprawdę odczuwalna, nie muszę już ściszać wszystkiego, żeby nie budzić ludzi za ścianą.
Tabum i Pexel o ile nie jesteście tą samą osobą. Proponuje wam darkroom w gejowskim klubie gdzie się przetrzymuje takich pedałów od marketingu szeptanego. Jest dźwiękoszczelny.