Dzwine problemy ze streamem

Witam.

Mam taki problem ze streamem ( konkretnie z lol-a ).

Jak ustawie na max delate podczas streamu mam ~20 fps. Jeżeli jednak ustawie na minimalne mam ~40 fps.

Tyle że między 20 fps a 40 nie widzę różnicy w grze... mając te 40 fps trochę jakby zacinało nw cofało? nie umiem tego nazwać.

Grając na starszym kompie i mając 40 fps gra działała super płynnie.

Dodam że wątpię że to chodzi o upload ale mam 3 mb.

Używam programu Open Broadcaster Software. Dla video ustawiłem 2400kb a dźwięk był domyślne ( chyba ze 100 )

Ping mam ok bo ze streamem 50 ms a bez 33.

Trochę nie pogmatwałem to no ale... Wie ktoś co zrobić aby pozbyć się tych ścinek?

Próbowałeś zmieniać grafikę w LoLu na "gorszą"? Wielu zagranicznych streamerów mając komputery-kombajny i tak gra na niskich ustawieniach.

Jak kiedyś streamował kolega to używał programu do streamowania tego Twitch'owskiego domyślnego (nie pamiętam jak się nazywał) i nie było problemów (chyba, że to ten sam, jak już mówiłem - nie pamiętam nazwy).

Jesteś pewien, że masz komputer na tyle silny, by to wszystko uciągnąć?

Swoją drogą, gdzie mieszkasz i z jakiej "firmy" masz internet? Sam mam upload 1 mb tylko i chciałem właśnie zwiększyć, dlatego porównuję :P

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Shedarion

Lapka mam w miarę mocnego:

Procek: intel i5 2430m 2.4GHz

ram 4gb DDR3

Grafa GeForce 540m 1gb

reszta nie ważna,

co do netu. Połączenia są stałe bo mam kablowy. ( Osiedlowy ) 30 mb download i 3 upload ale z tego co mi wiadomo download się nie liczy.

Co do " komputery-kombajny i tak gra na niskich ustawieniach. " to pisałem że na najniższych więcej fps ale też są takie dziwne ścinki... ( w grze ) bo podobno na streamie jest all git.

I właśnie miałem rankeda katą 14/1/5 i chciałem to streamować ;/

dodam że np jak nagrywałem filmik na yt to też na filmie jest all płynnie a w grze tak jakbym miał ciut lagi... Nie umiem tego nazwać ale to strasznie denerwuje...

procek nie ogarnia tego. Masz 2 rdzenie, gdzie każdy mówi, że 4 rdzenie to minimum do w miarę normalnego streamu.

to czemu jakoś jakość streamu jest lepsza niż jakość gry? fk logic...

to samo mam z nagrywaniem. Nie chodzi o lapka bo jest dobry. I procek w zupełności wystarcza.

Nie, nie starcza... i5 jest mocny, ale tylko w wersji PC, który ma 4 rdzenie. W lapkach to tzw. gunwo, bo jest ich TYLKO 2! Mam jednego kompa z podobnymi bebechami, tylko grafika jest słabsza... Na pulpicie mam 40 fps z streamem, więc nie wkręcaj mnie tu :D.

... nie wkręcam ...

nw ile mam fps z pulpitu ale w grze na low z rozdziałką 1600x900 miałem ~40 fps. Nie wierzysz to mogę zrobić specjalnie dla Ciebie streama. Tyle że nadal mam takie lekkie ścinki przez które nie gra mi się tak jak bym chciał.

Chyba mnie trollujesz. Powiem to ostatni raz... Twój procek tego nieogarnia ! Mam tak samo na moim procku 2x2,4, lecz jeśli wszystko przeniosę ( z wyjątkiem procka) do mojego kompa, czyli 8x4.0GHz. To nie mam takich lagów. Czujesz to ?

jak niby troluje?

że tak samo mam przy nagrywaniu jak i streamowaniu? ciut mniej fps niż normalnie. Na filmie wygląda wszystko super płynnie a u mnie są minimalne ścinki/lagi ch*j wie co.

Witam.

Mam taki problem ze streamem ( konkretnie z lol-a ).

Jak ustawie na max delate podczas streamu mam ~20 fps. Jeżeli jednak ustawie na minimalne mam ~40 fps.

Tyle że między 20 fps a 40 nie widzę różnicy w grze... mając te 40 fps trochę jakby zacinało nw cofało? nie umiem tego nazwać.

Grając na starszym kompie i mając 40 fps gra działała super płynnie.

Dodam że wątpię że to chodzi o upload ale mam 3 mb.

Używam programu Open Broadcaster Software. Dla video ustawiłem 2400kb a dźwięk był domyślne ( chyba ze 100 )

Ping mam ok bo ze streamem 50 ms a bez 33.

Trochę nie pogmatwałem to no ale... Wie ktoś co zrobić aby pozbyć się tych ścinek?