Czołem.
Zbliżają się święta, więc powinno się już myśleć o prezentach.
Przez to, że mój brat to nałogowy palacz, pomyślałem, że fajnie by było, jakbym mu kupił e-papierosa.
Znajomy ma takiego i mnie trochę uświadomił, ale chciałbym, aby ktoś obeznany w temacie dopowiedział to i owo.
Po 1. rozumiem, że są różne wielkości baterii/akumulatorów. O co z nimi chodzi? Jaka różnica między 600, a 1200?
2. Wiem, że są na jakieś przyciski i takie automatyczne. Czym się różni, które lepsze?
3. Same wkłady. Wiem, że się kupuje kapsułki itp. i że są bezsmakowe. Do tego się dokupuje aromaty. Wiem, że są smakowe (wiśniowe, ananasowe), ale słyszałem, że są też w smaku np. Malboro. I teraz tak: Na ile starczy jaka 100ml kapsułka, ile trzeba mieszać tych aromatów, ile to kosztuje (najlepiej zł/mies.) i ocb. z tymi smakami papierosów.
4. Jak rozumiem, im więcej nikotyny w kapsułce tym droższe. I teraz, jakie są proporcje, jak najlepiej zaczynać itd.
5. Bardzo ważne pytanie, czy to naprawdę daje efekt? Czy używając takiego e-papierosa naprawdę przestanie sięgać po "prawdziwego" papierosa?
6. Ile to wszystko wyjdzie. Zn. Ile kosztuje sam e-papieros (widziałem na allegro za 18 zł - to chyba jakaś kpina), ile jedna kapsułka, ale to nawiązanie do pkt. 3.
Liczę na poważne odpowiedzi, ponieważ chciałbym, aby wszystko było jasne.
Pozdrawiam